Gå till innehåll

Jpson67

Medlem
  • Antal inlägg

    32
  • Gick med

  • Senaste besök

All aktivitet

  1. Det skulle finnas tillgång till mina inlägg, inte behöva söka efter inlägg man deltar i. Ciklid.org har det i sitt forum, mina ämnen kallas den.
  2. Ska ta lite bilder när jag får fart på mitt kar, jag kör med en Canon EOS 7D och är supernöjd
  3. Ok, tror jag förstår vad bubbelfälla gör, får det inte pumpas i några bubblor tillbaka i karet alltså, vad kan då ske? Bakterier?
  4. Skulle vilja ha en bra beskrivning på en sump som är uppdelad i olika fack, eller kör man i skummare och retur pump mm ihop?
  5. Undrar om det finns nån runt Herrljunga trakten som har saltkar och som kan fungera som mentor mm?
  6. Hittade dessa i en låda jag fick med karet, hur funkar kalibreringen till dessa? Dock verkar ORP mätaren va kass då den inte reagerar när man trycker på knappen.
  7. Alltid kul att se hur ni gjort.
  8. Äntligen en som förstod min fråga det va film jag efterfråga. Blir lättare för mig att se sambanden i dom skrivna artiklarna då. Men tack för all info ändå.
  9. Skulle va bra om det fanns nån som gjort en bra video på hur man bör gå tillväga med att bygga upp en saltanläggning för oss som är helt gröna, allt från att se hur en bra sump bör se ut och hur man kopplar rör till sump och kopplar in dom olika teknikerna till karet osv, finns säkert på tuben men det vore kul att kunna följa ett sånt projekt på svenska.
  10. Skulle va intressant att se hur era sumpkar är uppdelade, finns det några speciella mått på hur står del av sumpen ytavrinningen behöver mm
  11. Ja det står Berlin på skummaren.
  12. Det sitter etiketter på men det har nötts bort med tiden.
  13. Jag misstänkte att det va en skummare, men när jag inte hitta beteckningen eller modellnr så kände jag att jag var tvungen att fråga, har förstått att den hobby är extrem när det gäller utr av olika slag, att man får göra mycket egna rördragningar mm, inte som i ett sötvattens akvarium där man bara ser till att ha bra värden i vattnet ett bra filter och lagom med ljus.
  14. Kan man inte köpa en bra armatur som man kan reglera belysning på alltså inte så mycket ljus till en början
  15. Måtten på karet är L130xD60xH50
  16. Nu ställer ni svåra frågor till en nybörjare, vill ha koraller och anemoner och fiskar mm, så dom kräver olika ljus olika koraller alltså?
  17. Ingen som kan rek nån bra belysning tydligen
  18. Ok ett litet stavfel bara, vägg ska det ju va.
  19. Mitt tänkta kar har måtten L130xD60H50, tanken är nog att jag kommer placera LS längs mitten av baljan
  20. Tänkte bara fråga om placeringen av akvariet, bör man ställa det så man kommer åt det runt om eller kan man ställa det mot en väg med långsidan, så man kommer åt kortsidor samt fronten.
×
×
  • Skapa Ny...