Gå till innehåll

pallamin

Medlem
  • Antal inlägg

    20
  • Gick med

  • Senaste besök

  • Dagar vunna

    1

All aktivitet

  1. Sanden är ny. Sköljde den i kranvatten tills vattnet såg skapligt rent ut. Den levande sanden sköljde jag inte. Öppnade bara påsen under vattenytan och la den sanden överst.
  2. Då har jag startat min remote DSB. Så nu har jag säkert 100 frågor. Först la jag ett bottenfilter i karet för DSB:n. I det drog jag ner 3 slangar ifall jag skulle vilja dosera eller exprementera med något. På den la jag en fin filtermatta för att sanden inte ska falla igenom. Jag har ännu inte startat cirkulationen från visningsdelen. Dsb:n har varit igång 1 vecka nu och mätte 25-50 No3 och 0,138 po4 i den idag. Jag är inte så sugen på att släppa ut så mycket no3 i visningskaret så första frågan är kan jag vänta ut det och dosera tex Nopox under bädden medan jag väntar? Eller tänker jag helt fel? Bädden kanske inte kommer igång utan vatten från visningsdelen? Jag la ett lager levandesand överst och har doserat FM marine bacto therapie. En cirkulationspump är igång i karet.
  3. Snyggt som vanligt Jonas! Hoppas karet är på g snart så vi kan ta en roadtripp å hämta det ;-)
  4. Ja jag tycker det är värt att sätta in Btn. Man slipper blänk från glaset. Det går som sagt att fästa koraller också. Bara att ha en borr i handen och göra hål i bakgrunden sen brukar jag ta ett smalt plaströr och ha som grund för att fästa koraller. Limmar sedan korallen på plastpinnen.
  5. Haha! Det var faktiskt efter mitt första besök hos Larry som jag bestämde mig för att skapa en tråd om mitt kar. Men det tog drygt ett år innan jag kom till skott. Det var ditt besök som fick bägaren att rinna över!
  6. Tack ska ni ha! Igår var kameran framme igen så jag tänkte lägga upp några bilder. Finns några fina Acropora i fraggkaret som jag ska göra plats till i visningskaret framöver. En eremit kom smygandes när kameran var framme. Inte sett den på många månader
  7. Tack! Ja mandarinerna är för gooa när dom leker! Nu har jag dock bara honan kvar.. Bilden är nog ett år. Det roliga är att 3 andra par lekte samtidigt! Pterapogon kauderni Zoramia leptacantha Amphiprion ocellaris Hur gör man för att lägga in en film? Jag har en filmsnutt på mandarinerna när dom leker kom jag på!
  8. Sorterat lite bilder så jag passar på att lägga upp ett gäng. Börjar med några fiskbilder Några Scolymia Min favorit-fungia Några Acan Blastomussa Någon Acropora finns det också!
  9. Tack ska ni ha! Jag har ett 96 Liters kar under karet som jag använde som refugie ett tag men nu är där bara en och annan fragg. Nu har jag tänkt att starta en Remote Deep Sand Bed i det karet. Frågan är hur pass effektivt det är med DPS mot NO3.
  10. Tänkte försöka göra en tråd om mitt kar. Det har varit igång lite drygt 3 år så det är lite sent med en tråd men bättre sent än aldrig.! Akvarie 450 Liter "standardmått" 150 x 50 x60 Längd, Bredd och Höjd. Bakgrund Back To Nature "Slimline" Karet är inte borrat jag kör med överrinningsbox. Sump ca75 Liter 65 x 32 x 35 Teknik Cirkulation: 2st Tunze 6095 och 2st Vortech mp40wes Skummare Red Devil DSL-850 Returpump Eheim 1260 Doserpump ATI doserpump 6 kanaler Belysning: 4st Aqua Illumination hydra 2st t5 54Watt ATI coral + och ATI Blue + 2st t5 80Watt ATI coral + och ATI Blue + Ytterfilter Eheim Classic 2213 som används till Aktivt kol och Forsfatremover. Apex Akvariedator VDM, AWM, PMK, WXM, I/O BreakoutBox Apex ORP probe LabGrade och Apex PH probe LabGrade Doppvärmare 2st Eheim/Jäger 150w Uv Filter Deltec UV-C 20 W (används sparsamt) Ozonisator MORE-ZON 30 (används sparsamt) Fiskar 1st Synchiropus splendidus 1st Zebrasoma flavescens 1st Naso 1st Pseudocheilinus hexataenia 1st Chrysiptera parasema 10st Pseudanthias dispar 3st Zoramia leptacantha 3st Amphiprion ocellaris Lägre djur Stenopus hispidus Lysmata debelius Sniglar Trochus, Tectus och Astrea Koraller Blandat Bild på karet någon vecka efter uppstart Drygt 3 år senare
  11. Jag kanske fattat fel men du verkar få ha ett kar på 999 liter. Jag har inte sett många som räknar sina akvariemått invändigt. Så om ditt nya kar är 228 cm långt, 75 cm brett och 62 cm högt så borde du ha minst 8mm glas och det ser ut som aluram dessutom. När jag räknar lite grovt 22,6*7,3*6,1 = 1006Liter om du fyller det till brädden. Säg att du har lite normalt säkerhetsavstånd på 3 cm från kanten så hamnar du på typ 957Liter.
×
×
  • Skapa Ny...