Gå till innehåll

Rotor

Medlem
  • Antal inlägg

    76
  • Gick med

  • Senaste besök

All aktivitet

  1. Picetten, elddvärgen och det mesta av pavonan såld.
  2. Det är nästan 10cm. Varit med sedan början 2013.
  3. Lägger ner mitt akvarium och säljer av levande i första hand. Hela akvariet kan säljas, men ingen vill nog ha det - gammalt och repigt. Fisk: Elddvärgkejsare 500:- Hepatus skänkes Zebrazoma favens (Gul kirurg) 100:- Pincettfisk - haft >1 år, äter allt 200:- Clowner x2 100:- Koraller: Motipora flakväxande röd och grön i stora mängder Euphyllia paradivisa, ett par handbollsstora och flera mindre Pavona cactus Stylopora (milka tror jag) Lite okänd acan Carpet anemon grön Rock anemon vit Samt ca 90 kg levande sten. Aldrig medicinerad, men en del alger. Skickar inte. Nås bäst på SMS - 070-7830495 /Tobbe
  4. Hmm, du kan få lite av mitt vatten Nä, förutom att spä ner det eller att någon invånare tar upp det vet jag inte hur du skall få ner det. Kolla KH på kranvattnet vetja.
  5. Tack för alla råd. Skall börja med att kolla min tester samt mäta på mitt nyblandade vatten. Hittar jag inte rätt där blandar jag om alla ballingdunkarna igen, kan ju vara ett mätfel vid blandningen....
  6. Antar att du tänker på det nyblandade saltvattnet. Det har jag inte gjort. Skall göra det vid nästa byte. Dock har jag precis bytt hink (FM prof sea salt), så om det är några konstigheter där är det med bägge hinkarna....
  7. Senaste värden: Nitrit 0 Nitrat 15 Fosfat 0,03 KH 7 Ca 420 Mg 1320 pH 8,0 Salthalt 1,026 Temp 25 samtliga salifert, mindre än ett år gamla. Automatisk påfyllning m osmosvatten. Kör ozon ett par timmar nattetid 3 ggr/v. Kol och fosfatrem i innerfilter i sumpen. Skummar rel blött - tömmer ca 2ggr/vecka. Har sista tre månaderna doserat KH, Ca samt VÄS på mina 3 kanaler. Tanken är att bygga ut doserpumpen så att jag kan köra 3:e balling dunken oxo. Kan det vara det som är problemet tro?
  8. Tack för all hjälp! Skall lägga upp senaste mätningarna när jag kommer hem ikväll. Och ta med lite vatten nästa gång jag åker. Tobbe
  9. Jag kör med standardreceptet på ocean akvariums hemsida. Var tvungen att höja doseringen från KH dunken nästan på en gång. Funderat fram och tillbaks om jag gjort nåt fel, men kan inte klura ut nåt. Har även blandat nytt två ggr, så om jag mätte fel tänker jag mig att det skulle märkts.
  10. Intressant. Men jag kan inte dosera balanserat. Ca kan jag inte dosera mer än 20ml/dag utan att det stiger medan jag är på 80ml/dag KH trots höjningar på sidan om. Jag började balanserat, men märkte snabbt att KH bara försvann?
  11. Jag tar till mig och uppskattar Stigs sätt att de på saken Och vad gäller kalkalger tycker jag det har varit klen tillväxt sedan jag började med VÄS, men det kan förstås vara tillfälligheter. Som med allt annat i livet förefaller det vara farligt att tro att saker har samband bara för att de händer i anslutning till varandra.
  12. Tack för snabba svar Då är det väl inget konstigt då, utan bara att hänga med. Måste vart jobbigt med balling och 800ml/dag, väldigt mycke blanda dunkar.... tur att jag inte är där än!
  13. Måste bara fråga om det är normalt att man måste tokdosera KH? Jag kör standard Balling - 80 ml/dag och ändå tappar jag ca 1,0 i veckan. Har lyft 0,5+0,5 lör och sön varje vecka i över en månad. Ca och mg håller sig med mer "normala" doseringar. Har 2 sacros, ett par capnella, 2 euphyllia samt ett gäng mindre fraggar av LPS och SPS på 600l visningsburk. Tänker att åtgången inte borde vara så stor.' Hur är det för er andra?
  14. Hej själv, kul att du tycker det är fint. Du har ju riktigt snyggt själv, särskilt gillade jag scapen. Och RSM är ju en snygg burk från början Går just nu i funderingar varför mitt KH är så förbannat lågt vad jag än gör. Nån i burken äter det... Skall posta en separat tråd om det.
  15. Så där ja.. Nu har jag kommit loss och fotat lite. Har fått tillskott av en större echinopora och en stylophora. Tyvärr lyckas jag inte någe bra med att flytta i större kolonier, de bara dör. Har däremot kunnat ta småfraggar som ser ut att klara sig, vilket är kul. Ni får ursäkta bildkvaliten, är ingen fotograf. Detta är så bra det blir med telefonen.
  16. Läste på lite när jag hade samma problem i våras. Nu kommer jag inte ihåg tiderna exakt, men det beror på hur säker du vill vara. Har för mig att på 6-8 veckor (fisktomt) har du sisådär 80% chans att vara helt oodinium fri i huvudkaret. Om man skall närma sig 100% tror jag det var ett halvår.... Jag körde 6 veckor och det fungerade. Vad gäller salthalten tror jag fisken dör innan parasiten (om det är oodinium du har). Om du kör ett litet kar kan du ha ett UVC (alt ozon) som tar vattnet från botten. Dessutom helt ren botten. Då försvårar du parasitens livscykel. Sedan är det väl bara och vänta... Kolla oxo kopparbaserad medicin. Jag körde aldrig det, men vissa verkar tro Trist, men lycka till.
  17. Tackar! Har hänt en del sedan jag lade upp bilder sist. Riggar för ett större vb i helgen. Skall se till att posta lite efter det
  18. Helbilder Euphyllian mina clowner bestämt sig för att bo i.. varken heteractis eller BTA duger tydligen. Sista är ett nytillskott. Anemoner. Blir inte klok på BTAn, den sitter riktigt illa till - men trivs den så.. Acans och pavona Mina mjukisar. Sacron har äntligen börjat sträcka på sig En stor acro och flera småfraggar. Hoppas de trivs hos mig Nästa gång skall jag försöka få alla bilder åt rätt håll. Har lite fler koraller på gång, så jag har snart fler bilder.
  19. Uppdatering! De har gått ett tag sedan jag skrev sist.. har tränat på tålamod Trots att det kliar i fingrarna har jag låtit bli att köpa mer fisk. Dock har jag fyllt på med lite fraggar och koraller, de flesta köpta av folk här på guiden. Har även inhandlat en doserpump och kör för tillfället KH och VÄS med den, förbrukningen av Mg/Ca täcks än så länge med vattenbyten.
  20. Men visst finns det fler anledningar att ha högt genomflöde i sumpen? Jag har betydligt mer än vad skummaren tar... men då för att ge gott flöde åt kol och P remover som hänger i strumpor i mittenfacket samt att ge bra vattenflöde bakom stenen där jag lagt returen.
  21. Sedan gäller det ju att ha utrymme i sumpen för vattnet i boxen. Ju lägre rör, ju större vattenmängd i sumpen när returpumpen stannar.....
  22. Måste säga att du verkligen fått till ett jättefint kar på (saltvattens)kort tid. Det kan du verkligen vara nöjd med.
  23. Fisken tillbaks i karet. Har oxo fått ett riktigt vackert och roligt tillskott. Spoix hepatus hade växt ur karet, så hon får bo hos mig. En glad och rolig fisk, men övriga invånare verkar lite överväldigade.. hon är tre gånger större än min gula kirurg som tidigare hade den positionen Har satt i två WP 40, fortfarande inte hittat plats och program som passar. Det är verkligen en utmaning att få till cirkulationen så att det blir bra överallt. Lite bilder idag. Sidobild med mina ocellaris Sacron börjar sakta komma fram Acan på ny plats - behöver jag mata den, eller går det ändå? Bästa bilden på hepatusen idag, hon är snabb som få Anemon inköpt för ett par veckor sedan. Såld som heteractis magnifica? Helbild Skönt att vara på banan igen.
  24. Precis. Vill du vara säker måste du ta ut all fisk. De som inte insjuknar bär fortfarande på parasiten och du kan få nya utbrott om fiskarna blir stressade. Det är åtminsånne vad jag läst mig till... och gjort själv. Kan tilläggas att karet såg ut som om någon slängt i en handgranat när jag slutligen fick ut alla. Inte kul, men nödvändigt.
  25. Nu är överlevarna tillbaka i huvudkaret. Förlorade även drömkejsaren tyvärr, men resten mår bra. Håller tummarna för att slippa detta i fortsättningen, men det är ju så tråkigt att ha ny fisk i karantän!
×
×
  • Skapa Ny...