Gå till innehåll

ecco

Medlem
  • Antal inlägg

    4
  • Gick med

  • Senaste besök

All aktivitet

  1. Sitter med en oanvänd Eheim Compact 3000 som ger mellan 1500 till 3000 Liter i timmen. Karet fiskarna bor i idag är på 600 även det och drivs av Eheim 2080 som ger runt 1700 liter i timmen. Så det känns som Compact pumpen borde räcka..
  2. Då jag flyttar fiskar från ett kar till ett nytt så känner jag att sump är nästa steg. Det nya karet är på 600 liter. Ok, det är endast till ett sötvattens kar men funktionen är ju den samma. Allt är klart med sump bygget och facken är limmade. Det som återstår är flödet från karet ner i sumpen. Har läst och studerat allt som går så har tagit mej hela vägen från sumpen till huvudkaret. Det är just där det nu tar stop och jag vänder mej till er. Vill ha det borrat då jag känner det blir lättare än att ha oborrat. Men hur många rör samt vilken dimension ska man ha? Om någon bor i närheten av Gävle ( ca 20 mils radie ) så man kan komma och kolla skulle det vara kanon. Men alla tips ni kan ge mej är kanon..
  3. En kanske lite drygare men ändå fungerande lösning är att använda sej av två pumpar. Bara ha en behållare som samlar upp vattnet från första pumpen så att pump två kan skicka den vidare. Gör ju att man kan använda sej av klenare pumpar då det bara blir halva vägen var. Borde även ge en besparing i kostnad för drift med. (gissning) Är man sedan rädd för att det blir översvämmning ifall pump två stannar så gör man bara en avrinning ner i sumpen igen. Går ju även att koppla båda pumparna mot samma säkring så bör dom ju stanna båda två om något händer.
  4. Det är väll inget underligt med stödmedlemmar. Finns många föreningar som har dessa. Dessa personer har ingen rösträtt eller närvaroplikt på något sätt. Dom är stödmedlemmar för att dom vill att föreningen ska överleva. Det är inte svårare än så.. Det jag lärde mej i dom ideella föreningar jag varit med i är att man inte får tjäna pengar på föreningen. Detta gör att man i slutet av året måste stå på noll igen. Hur man löste detta är upp till varje förenings styrelse att komma fram till...
×
×
  • Skapa Ny...