Jump to content

davlind

Medlem
 • Posts

  47
 • Joined

 • Last visited

Profilinformation

 • First name
  David
 • City
  Trollhättan
 • Akvarievolym
  200

davlind's Achievements

Contributor

Contributor (5/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter
 • Week One Done
 • One Month Later

Recent Badges

10

Reputation

 1. Jag kommer hålla mig till mjukisar, det är tilltalande då det rör på sig Japp, Red Sea Coral Pro + Kranvatten funkar utmärkt, inga problem att hålla mina värden på rätta nivåer. Än så länge fungerar det bra. Skall introducera en d.kejsare och två clown fiskar till helgen. Blir lite mer liv då
 2. Nu var det ett tag sedan jag uppdatera tråden av mitt första kar! Sicken resa det har vart Me like! Här kommer en nytagen bild av karet.
 3. Förstår att detta kan eventuellt vara Diatom, Ett ny uppstartat kar som är inne på sin ~22 dag. 1 Eremitkräfta + 8 Turbosignlar bor i karet. Hur får jag lättast bort min skit på botten så jag får fram den fina sanden igen?
 4. Har samma problem! Är dock i en uppstartfas av nytt kar, så doserar 3 ml per 100 liter av No Po. Får rensa och hålla rent, ibland kan det yra runt slem och jag får flippen på detta Men inser nu att det kommer minska då jag snart är klar med kuren av No Po för stunden.
 5. Hehe förstår! Har byggt mitt rev så jag har en större sandbank för dom att leka utmed. I grund och botten så såg jag värde i dom då de äter alger och "rensar" runt i sanden. Måste ha någon som kan böka runt och hålla rent. Tänkte att en Dolksvans var svaret
 6. I know..såg den också Fick upp ögonen för denna söta figur. Tänkte se ifall vi har kunskap om djuret här på forumet.
 7. Skulle behöva utöka Städpatrullen hemma och att hantera sanden. Någon som har erfarenhet av Dolksvans aka. Hästskokrabba?
 8. Här är en eventuell bättre bild (Kanske!) Ja, jag har använt Coral Pro Salt, dock bara vid uppstart. Har inte behövt tillsätta mer salt ännu. Insåg jag har haft en aning för mycket vatten tidigare. Nu har jag låtit det dunsta lite mer så jag får ner vattennivån samt mina värden på salt är högre och PH/K stabilare. Jag kan tyvärr inte mäta Ca med mitt nybörjar/uppstart -kit. Det har snart gått 21 dagar och mina Signlar, Eremitkräfta inkl. Mask verkar klara sig galant. Dock ser jag att ett eventuellt algutbrott kan vara nära horisonten, ett grönt belägg börjar bildas på mina levande stenar inkl. sanden. Så jag behöver tips på hur jag utökar min städpatrull bäst. Sicken hobby! P.S Tack för din feedback & hjälp!
 9. Jo, återförsäljaren hade allt koll på att jag körde Kranvatten. Mitt KH är har nu sjunkit en aning och ligger på 3.7 Meq/l. Dock förklarar det inte böset på sanden. Märker av att jag har bra algproduktion vilket jag borde ha i uppstarten, men nu vill jag få detta under kontroll. Så vilka djur bör jag introducera till karet efter mina eremiter och sniglar?
 10. Äntligen börjar mina sniglar och eremitkräfta gör mina levandestenar fina inkl. glaset! Dock så behövs sanden få lite städhjälp. Rekommendationer? Eremiten håller sig gärna ifrån sanden. Så kanske tänkte mig en sjöstjärna? Sandvändare? etc. Någon som håller sig kvar och inte klättrar runt Tips?
 11. Gjorde några snabba prover för att se en eventuellt anledning till böset på sanden! Salt: 1.020/21 (Aning lågt, skall åtgärdas i veckan) PH: 8.4 - 8.6 KH: 11/12 dKH 3.9 - 4.3 Meq/l NH3/NH4: 0-0.2 NO3: 20-50 (Svår tabell att avläsa exakta värden!) NO2: 0.1-0.2
 12. Tänkte även trycka ner "svampar" i min sump för att få lite extra filtrering.. Har ni några synpunkter på detta? Tänkte försöka bli av med lite extra släm/slagg..
 13. Här är en närmare bild, vad tror ni det kan vara ?
 14. Nu börjar karet arta sig! Har 8 turbosniglar och en eremitkräfta som jobbar dag o natt! Dock så ser jag att det är diverse konstigt "bös" på sanden. Ser ut som små/avlånga vita ägg-skinbitar. Svårt att förklara Tror böset kommer ifrån mina levande stenar. Frågan är hur jag städar detta? Eremitkräftan gör sitt, men det tar tid. Sjöstjärna?
×
×
 • Create New...