Gå till innehåll

davlind

Medlem
  • Antal inlägg

    47
  • Gick med

  • Senaste besök

All aktivitet

  1. Jag kommer hålla mig till mjukisar, det är tilltalande då det rör på sig Japp, Red Sea Coral Pro + Kranvatten funkar utmärkt, inga problem att hålla mina värden på rätta nivåer. Än så länge fungerar det bra. Skall introducera en d.kejsare och två clown fiskar till helgen. Blir lite mer liv då
  2. Nu var det ett tag sedan jag uppdatera tråden av mitt första kar! Sicken resa det har vart Me like! Här kommer en nytagen bild av karet.
  3. Förstår att detta kan eventuellt vara Diatom, Ett ny uppstartat kar som är inne på sin ~22 dag. 1 Eremitkräfta + 8 Turbosignlar bor i karet. Hur får jag lättast bort min skit på botten så jag får fram den fina sanden igen?
  4. Har samma problem! Är dock i en uppstartfas av nytt kar, så doserar 3 ml per 100 liter av No Po. Får rensa och hålla rent, ibland kan det yra runt slem och jag får flippen på detta Men inser nu att det kommer minska då jag snart är klar med kuren av No Po för stunden.
  5. Hehe förstår! Har byggt mitt rev så jag har en större sandbank för dom att leka utmed. I grund och botten så såg jag värde i dom då de äter alger och "rensar" runt i sanden. Måste ha någon som kan böka runt och hålla rent. Tänkte att en Dolksvans var svaret
  6. I know..såg den också Fick upp ögonen för denna söta figur. Tänkte se ifall vi har kunskap om djuret här på forumet.
  7. Skulle behöva utöka Städpatrullen hemma och att hantera sanden. Någon som har erfarenhet av Dolksvans aka. Hästskokrabba?
  8. Här är en eventuell bättre bild (Kanske!) Ja, jag har använt Coral Pro Salt, dock bara vid uppstart. Har inte behövt tillsätta mer salt ännu. Insåg jag har haft en aning för mycket vatten tidigare. Nu har jag låtit det dunsta lite mer så jag får ner vattennivån samt mina värden på salt är högre och PH/K stabilare. Jag kan tyvärr inte mäta Ca med mitt nybörjar/uppstart -kit. Det har snart gått 21 dagar och mina Signlar, Eremitkräfta inkl. Mask verkar klara sig galant. Dock ser jag att ett eventuellt algutbrott kan vara nära horisonten, ett grönt belägg börjar bildas på mina levande stenar inkl. sanden. Så jag behöver tips på hur jag utökar min städpatrull bäst. Sicken hobby! P.S Tack för din feedback & hjälp!
  9. Jo, återförsäljaren hade allt koll på att jag körde Kranvatten. Mitt KH är har nu sjunkit en aning och ligger på 3.7 Meq/l. Dock förklarar det inte böset på sanden. Märker av att jag har bra algproduktion vilket jag borde ha i uppstarten, men nu vill jag få detta under kontroll. Så vilka djur bör jag introducera till karet efter mina eremiter och sniglar?
  10. Äntligen börjar mina sniglar och eremitkräfta gör mina levandestenar fina inkl. glaset! Dock så behövs sanden få lite städhjälp. Rekommendationer? Eremiten håller sig gärna ifrån sanden. Så kanske tänkte mig en sjöstjärna? Sandvändare? etc. Någon som håller sig kvar och inte klättrar runt Tips?
  11. Gjorde några snabba prover för att se en eventuellt anledning till böset på sanden! Salt: 1.020/21 (Aning lågt, skall åtgärdas i veckan) PH: 8.4 - 8.6 KH: 11/12 dKH 3.9 - 4.3 Meq/l NH3/NH4: 0-0.2 NO3: 20-50 (Svår tabell att avläsa exakta värden!) NO2: 0.1-0.2
  12. Tänkte även trycka ner "svampar" i min sump för att få lite extra filtrering.. Har ni några synpunkter på detta? Tänkte försöka bli av med lite extra släm/slagg..
  13. Här är en närmare bild, vad tror ni det kan vara ?
  14. Nu börjar karet arta sig! Har 8 turbosniglar och en eremitkräfta som jobbar dag o natt! Dock så ser jag att det är diverse konstigt "bös" på sanden. Ser ut som små/avlånga vita ägg-skinbitar. Svårt att förklara Tror böset kommer ifrån mina levande stenar. Frågan är hur jag städar detta? Eremitkräftan gör sitt, men det tar tid. Sjöstjärna?
  15. Shit va roligt Vet inte vad jag vill ha i mitt cleaning crew, men eftersom jag hatar att städa själv så får teamet bli stort Har ni förslag på en första Lineup? Sedan hur tidigit/sent kan jag introducera dom i min bakteriecycel?
  16. Kort uppdatering! Vattnet har blivit klart mycket klarare, är inne på min snart 4:e dag på bakteriecyceln! Mina värden so far: PH: 8.5 KH: 4.6 mq/l N03: 25/30 ppm N02: 0.1-0.2 NH3: 0.8 ppm
  17. Fair enough, Isåfall måste jag fråga hur många timmar per dygn brukar ni ha på ert ljus? Släcker ni över natten eller tänder ni ljuset då? Försöker man återskapa samma Dag & Natt -ljus?
  18. Nu börjar det bli klart i karet! Såg precis att jag fick med mig en fripassagerare direkt, en mask av något slag. En fråga, vilka riktlinjer finns det på hur länge jag bör ha ljuset på varje dag nu i uppstarten? 24/7?
  19. Wow! Vilken j*vla rolig hobby detta var. Är helt lyrisk att få sitta och greja med all pillande på kvällen Nu var det dags för att försöka möblera och få ner LS och Sand med mina enkla nybörjarkunskaper. - Gjorde tappert försök att bygga två öar. Notera: TAPPERT!! - Nu till kvällens big mistake! Hur mycket jag än tvättade sanden om och om och om och om igen, så blev det så här *suck* Fick sätta på högre flöde och mer kraft till summaren, förhoppningsvis kanske detta löser sig detta av sig själv. David over and out!
  20. Hello! Har äntligen fått igång saltvattenskaret hemma. Levande stenar och sand är på plats... Vad jag tycker är intressant och lockande är att lyckas kunna skapa ett samband mellan alla invånare och sten/bakterier m.m. Mycket snart kommer säker diverse alger börja växa, samt olika slaggprodukter på glaset, i sanden och på korallerna. Vad är eran bästa uppsättning av "Clean up crew" för att hitta bra relationer och invånare som nyttjar varandra? Räka & Kirug? Krabba? Mask? Sjöborre? Eremit? Ni vet säkert bättre. Tack för tips!
  21. Såg detta också, att det var T5 som standard. Dock så köpte jag akvarium beg. och han hade sötvatten. Så osäker ifall han hade UV ljus (dvs. de jag plockade bort och ersatte med T8 UV rör)
  22. Det är 18 resp. 20 Watt - Tror dom är 60 cm (190 liter Juwel Trigon)
×
×
  • Skapa Ny...