Gå till innehåll

dogge1122

Medlem
  • Antal inlägg

    13
  • Gick med

  • Senaste besök

Profilinformation

  • Förnamn
    Douglas
  • Stad
    knivsta
  • Akvarievolym
    60 L

Senaste besökare

Detta fält är avaktiverat av användaren.

dogge1122's prestationer

Klättrande eremit

Klättrande eremit (3/14)

  • Snorklande nybörjare
  • Bidragande clownfisk
  • Konversationsstartare
  • Välkomnad
  • Nygammal flundra

Senaste prestationer

10

Omdöme

  1. Skänkes 5kg levande sten. En del alger på dom och par koraller. Finns i Knivsta
  2. saltvattenskar 54L 2018-03-25, 17:29 Finns i Knivsta/Uppsala Säljer av mitt kar med allt runtomkring. Kan sälja sakerna var och en kom med bud. Karet har stått ett tag nu utan någon fisk i och de börjar växa mycke alger. Karet är Aqua el 54l med pump och doppvärmare och kåpa med original belysning och en extra pump. Dock börs nog en streamer pump köpas in om du ska fortsätta me de som salt kar. Coralsand. 5kg levande sten med par koraller kvar. Glo 24w x 2 T5 lysrörsdrivdon med lysrören behöver bytas. Acua one mini 80 skummare. Kina uv filter kommer inte ihåg watt styrkan. Fluval 106 ytterfilter. Det är väldigt korta slangar till den så du kanske behöver nya eller göra nån förlängning. Aquapro osmos 50. Följer med ett extra nytt AIC-2 filter. Instant ocean vipsalt mätare. Biopellets liten burk. Månadskol. Panikkol. Siporax biofilter medium. Silicarbon 200g kvar Magnesium 500g kvar. Reef phyto plankton nästan ny ser inge datum på den. Tester: Salitert no2 och no3 test nästan nya dock går ut 2018/08 Jbl mg/ca och no3 kanske halva kvar ser inge datum. Tropical pH. Halva kvar. Ser inge datum. Systema pH halva kvar. Ser inge datum. Systema po4 mer än halva. Ser inge datum.
  3. jag har fått upp saltet i 1.025 nu. spottarna kan jag ha på samtidigt som röret. nu hittade jag inget bra rör på akvariebutiken i uppsala. har en 500l/h cirkulationspump som ger bra med syre. sedan en 300l/h cirkulationspump. en 300l/h pump med skumgummi filter i. och sedan en liten JAD WG-310 skummare skummar på hyfsat. men räcker nog för de lila karet ja har. bytte 10 liter i helgen igen. men ser likadant ut. lite mer gröna alger har dock dykt upp. och misstänker att den sista turbosen håller på att dö. har kastat i lite aktivt kol och silikat bortagare.
  4. någon som kan se vad de är för litet djur. de är blått ser nästan ut som en mickro stjärna som kryper runt.
  5. i början hade jag ljuset på i ca 3 timmar. nu har jag runt 10 timmar. då när dom börja skrumpna testade jag å gå till baka till 3 timmar men inge skilnad.
  6. en del brun alger är det på glaset. någon pytte fläck med grön alger knappt typ en halv enkrona. det kan inte vara något järn eller liknande från pumparna. dom är dock inte rostiga. hur mycket spelar koppar in i detta? vi har koppar rör hemma. fast tror de dock bara är på varmvattnen som kopparn löser sig mest. jag tog bara vatten från kranen har egen brunn. farsan är röris. så då hade vi nå gammalt salt filter eller vafan de va. och allt såg frid å förjd ut. men sedan bytte vi filter mm. så jag han inte byta vatten. så nu har jag använt vatten me de nya filtret. de renar ganska bra. läste att när man renar vatten så sänks ph värdet och de gjorde de var nere runt 5.5ph. då skaffa vi ett till ''filter'' tror de är calcite i det som gör att de blir 7.5 ph. men problemet uppstod inte av att jag bytte vatten. kanske måste lägga ut dyra pengar på osmos. eller kan man bara köpa filter eller va de e i den och bygga egen??
  7. de är snart 2 månader gammalt. köpte levande sten efter en vecka. och då var mjukisen på bild 1 med i stenen. vart runt 6kg sten. den var fin i 2 veckor ca. sedan skrumpna den i hopp och i de var i samma veva som jag köpte andra mjukisen och 4 turbosar. nu har jag en tuurbo kvar. 3 dog. jag har även beställt hem aktivt kol eller akutkoll. jag gjorde inga vatten byten tills koralen börja skympna de var då börja jag byta vatten. de finns inga fiskar för jag ville vänta med de tills jag fått upp ett korral rev. skummare finns. skummar på hyfsat. mäter salt med en såndär ''burk'' med vipp arm. gjort rent den flera gånger med etikssprit. de visar 1.021 kör med Tropic marin pro-reef salt. 26 grader i baljan. belysningen är på g. har köpt 3 led spottar. en spott skulle motsvara 20w lampa. så jag har köpt linser som jag ska sätta på lamporna. de är 6000k på led lamporna. och ska se om jag hittar något roligt lysrör imorn.
  8. resten av värdena. kh 9 ph 7.8 po4- 0.1 no2- 0.05 de är haquoss tror ja testerna heter. oragne box
  9. JBL tester- mg/ca och no3 Aquael Lighting f15t8/D heter röret. ska nog köpa ett nytt på fredag. kalcimklorid är på g hem. om jag inte blivigt lurad. oceanakvarium heter de där jag köpte från. men inte fått något än.
  10. mg:1300 ca 320. om ja räknat rätt. NO3: 30 Bild 1 är skivanemon. kommer inte håg va 2 heter. men är som flera små träd med sprötiga armar högst upp. eller ska vara. https://www.saltvattensguiden.se/forumet/attachment.php?attachmentid=91470&d=1361200766 dom rosa korallerna. så ska de vara
  11. kan låta bilderna tala. Dom har dragit i hopp sig ganska rejält. gjort vattenbyten utan resultat. värdena är bra. det som har börjat blivit är MG och CA är lite lågt och NO3 är ganska högt. har bytt massa vatten. ska jag byta mer tror ni? bör jag fixa starkare ljus? tror det är bara 15w lysrör. fungerade i början. Bild 3: är det en så kallad glasross eller vad de heter? ska jag ta bort den?
  12. en vit liten krabat. eller inte bara en. utan 1000. halva karet fullt med sådana.
  13. Hur har det gått. har nämligen samma problem. startade mit kar för 2 månader sedan har två olika mjukkoraller. båda har dragit ihop sig. Vad var det du fyllde på i så fall om det vart bra?
×
×
  • Skapa Ny...