Gå till innehåll

alivedreamer

Medlem
  • Antal inlägg

    253
  • Gick med

  • Senaste besök

Profilinformation

  • Förnamn
    Eric
  • Stad
    Uppsala
  • Akvarievolym
    knappt 1000
  • Akvarie mått
    165x90x65
  • Akvarietillverkare
    DIY - Med två Clower, en filfisk, en sjöborre, 6 frökenfiskar, 6 Chromis, Doris,
  • Vilken uppsättning av ljus använder du
    400w led (5-chan ungefär-dream-chip) + 300w (2-chan 445 + cool white) + 100w (eget RGB-test)
  • Om JA vid skummare - Vilken
    eheim marine med jebo-body diy
  • Hur många kilo kevande sten har du i akvariet
    50-60kg
  • Storlek på sump
    100 liter

Senaste besökare

Detta fält är avaktiverat av användaren.

alivedreamer's prestationer

Återkommande kardinalfisk

Återkommande kardinalfisk (8/14)

  • Snorklande nybörjare
  • Bidragande clownfisk
  • Konversationsstartare
  • Välkomnad
  • Nygammal flundra

Senaste prestationer

22

Omdöme

  1. UVC för damm kan vara för låg strålning i då det främst är till för alger och liknande. Du har inte någon nytta av att parasiterna halvdör.
  2. Har ett kar med liknande mått placerat på nästan samma sätt bortsett från kaminen. Och jag skulle verkligen vilja rekommendera att du har inte täcker för din kortsida. Jag har svårt att tro kaminen blir ett problem vad gäller värme eftersom vattenmassan i akvariet finns innanför.
  3. 24 timmar torrt eller 1 timma 40 grader. Enligt: Cryptocaryon irritans Infections (Marine White Spot Disease) in Fish1 - Roy P. E. Yanong2
  4. Stiligt! Hur har du fått till det så? Även fast jag kört med glasfiberstav och fogskum så har inte jag lyckats få till bra överhäng. Mvh Eruc
  5. Jag limmade den rak först, kom på att jag borde haft den snett. Störde mig på det i ett år och sedan slet jag ut sumpen och limmade om det, nu är det tyst. Så du vet
  6. Jag har lutning på skivor där vattennivån skiljer mer än någon cm, t.ex till returfacket. Då slipper du porlande ljud.
  7. Jag har en dammduk i botten på skåpet och en bit upp på kanten. Lite krångel, men de gånger något gått på tok och jag har jag vart väldigt nöjd. En slang trillade ur och blev hävert en gång, var nästan 5cm vatten i skåpet, inte en droppa på golvet.
  8. Blandaren är inte alltid 100% tät eller trycksäker från ventilen ut till kranens öppning och packningarna utanför ventilen är inte avsedda för att stå under tryck. Min blandare läcker numera, men förmodligen är det bara att byta packning. Har en FM Mattson engreppsblandare. Jag körde nog några år utan problem, men det beror ju på hur mycket vatten kan gör och vilket tryck man har på vattnet.
  9. Jag kommer gärna. Vilken tid har du tänkt dig? Mvh Eric
  10. Jag bor utanför stan, Parisvägen. Kan efter kl 15 på lördagen, dock inte hemma hos mig denna gång.
  11. Jag är inte förvånad. En del har till och med snabbare tillväxt på SPS med högre fosfatvärden, tror bl. Mike Paletta nämnt det i någon video. Jag hyser stort hopp om att vi får veta hur saker egentligen ligger till när ICP-testerna blir vanligare och där mätresultaten går att jämföra. Framförallt vad gäller allt doserande av tillsatser med spårämnen som folk kör med vad jag i alla fall tror är i onödan. Själv är jag lat och byter vatten varje vecka istället.
  12. Jag har stjärnpolyper, ricordea, lite röda skivor, lite zoas och några läderkoraller (lobophytum tror jag). Ett par bubbletip-anemoner.
  13. Det jag mer och mer har börjat fundera över är samband mellan fosfat och den tillgängliga näringen (inte löst nitrat), mat i vattnet, jag tänker på plankton andra småljur men även bakterifilm som åker runt i vattnet. Det är bristvara i mitt akvarium för att jag skummar rätt kraftigt och kör kolkälla, men har trots det högt nitrat pga. sten som läcker fortfarande. För ett tag sedan var min skummare var trasig i några veckor och jag har aldrig sätt mina koraller så fina. När jag drog igång skummaren igen så blev de sura och förblev det tills jag fått ned fosfaten under 0.1-0.15ppm. Dvs. när jag hade överflöd av mat i vattnet så spelade det ingen roll att fosfaten var 0.50ppm. Sedan tycker jag att högre näringsvärden generellt ger mer lätthanterliga alger som lätt betas ned av sniglar och kirurger än de alger och cyano som man åker på när man är nere kring noll på antingen nitrat eller fosfat. Ska tillägga att jag bara har mjukkoraller.
  14. Min tanke gällande stenen är att man kan slippa många problem genom att använda död sten. Främst för att den kan du laka ur helt och den har dessutom inbilar jag mig mindre miljöpåverkan.
×
×
  • Skapa Ny...