Gå till innehåll

Tartaros

Medlem
  • Antal inlägg

    113
  • Gick med

  • Senaste besök

All aktivitet

  1. Om du bygger en sump med ytavrinning så måste du ha osmolatorn till sumpen då det är enda stället där vatten nivån varierar. Om du skickar dimensionerna på kar, pump och skummare mm. på PM i FB så kan jag rita lite på det i sketchup och skicka till dig sen.
  2. Då var den igång. Lite disco, annars helt ok!
  3. Lite bilder på bygget så långt, lamporna har dock inte kommit än. Hur mycket kan man vinkla LEDlampor utan att för mycket av ljuset reflekteras?
  4. Ett litet LED projekt på gång, har köpt ett gäng E27 LED lampor för akvariebruk billigt på EBay. Då dessa endast har vitt och 455-460mm blåljus så har jag även beställt ett gäng lösa LED så att jag kan byta ut en del av led:arna i lamporna (röda, gröna och UV). Detta kommer att komplettera min 170W Maxspect G2 med ytterligare ca. 90W samt ett större färgspektra. Lamporna kommer att monteras i en hemmabyggd ramp. Bilder kommer när grejerna har anlänt.
  5. Lite bilder, en bättre algskrapa behövs annars börjar det ta sig....
  6. Har problem med ephyllia huvuden som dött (se bild lite högre upp i tråden), nån som har en bra ide om vad detta kan bero på? Övriga koraller mår prima! Mina vattenvärden har varit stabila så vitt jag vet. Temp 25,5 Dens. 1,022 Ph 8,2 dKH 7,2 Ca 450 Mg 1260 NO3 ca 4ppm PO4 ca 0,1ppm //Marcus
  7. Ser bra ut, men jag hade nog valt att sätta träpanelerna åt andra hållet så att ådringen i trät går uppifrån och ned. //Marcus
  8. Kantlisterna är betsade och monterade. Bänkskivan har sågats till och inväntar slipning och betsning till samma färg som luckorna. Men vad händer med min ephyllia?
  9. Betsningen är klar, nu är det dags att fixa bänkskivan och kantlisterna. Luckorna kommer i mitten av december så bygget skall förhoppningsvis vara klart innan jul.
  10. Luckorna är beställda Och underdelen är betsad, till helgen är det överdelens tur.
  11. Det går inte fort men det går långsamt....
  12. Bygget av den nya möbeln har påbörjats. So far so good...
  13. Allt utom luckor och bänkskivan är inhandlat och bygget kan börja... :-)
  14. Slutgiltig skiss efter många om och men.... nu skall bara materialet inhandlas och slängas ihop.
  15. Tyvärr blir det av budgetskäl en något tråkigare möbel till akvariet än jag hade hoppats.... ....men man kan ju alltid byta luckor vid ett senare tillfälle!
  16. Tackar! Om det nu bara gick lika snabbt och enkelt att bygga det som att rita det.....
  17. En liten snabbskiss på hur akvariet kan tänkas se ut när skåpet byggts om. Vad tror ni? Skall göra en mer detaljerad skiss när jag bestämt mig för hur jag vill att det skall se ut.
  18. Gjorde några nya mätningar i em, PH, fosfat, nitrat håller sig stabila. Jag har lyckats få upp Mg till 1320 ppm och Kalsium till 450 ppm men dKH har sjunkit till 6,4. Är det dags att börja med KH-buffer tro? Kan vara dags att lära sig lite mer om buffring och sånt....
  19. Lite nya bilder.... Några nya fiskar har också kommit till...
×
×
  • Skapa Ny...