Jump to content

Clownen

Medlem
 • Posts

  2,874
 • Joined

 • Last visited

Profilinformation

 • First name
  Peter
 • City
  Helsingfors
 • Antal år inom saltvatten
  5
 • Akvarievolym
  910-
 • Mitt huvudsakliga intresse för karet är - Övrigt
  Odling av fisk, ryggradslösa djur, koraller.
 • Antal år inom sötvatten
  4

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Clownen's Achievements

Grand Master

Grand Master (14/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Posting Machine Rare
 • Conversation Starter
 • Week One Done

Recent Badges

44

Reputation

 1. Tack för tipsen Jimmy och Larry. Jag fick nu äntligen svar från AMA som hänvisade till www.decocean.dk där de tydligen ska sälja reservdelar till Yasi skummare. Får se om de kan fixa detta. Annars får jag kolla upp NYOS 200.
 2. Hej på er! Anders: Karet har rullat på i drygt två år med koraller nu. Under julen när jag var på semester så blev det återigen problem, Murphy's law... O-ringen på min skummare; Yasi Champagne 200 gick sönder och personen som vaktade akvariet var tvungen att stänga av skummaren. Karet klarade sig fint och, till skillnad från de flesta inom hobbyn, är jag inte speciellt orolig att köra karet utan skummare och jag har gjort det med goda resultat i mitt förra kar. På lång sikt vill jag dock att den ska fungera, speciellt om något oväntat skulle inträffa. I Tyskland säljs inte skummare av märket längre och företaget jag köpte den av försökte hitta en liknande men den passade inte och skummaren rinner över. Jag har även kontaktat AMA via e-mail som jag antar är tillverkaren men får inget svar. Någon som har några tips eller äger skummare av det här märket?
 3. Tack för alla kommentarer! Tack Capote! Kul att se dig här igen och liksom Lasse och många andra så hoppas vi alla på en omstart . Du är varmt välkommen och tack för senast! Dörren är alltid öppen om jag är hemma. Tack Nicola. Jag matar den ganska sällan direkt om jag ska vara ärlig. Jag försöker mata med torrfoder så att det landar på den men jag borde punktmata den oftare. Ibland tar jag upp den och lägger den i en skål för att mata den ordentligt med mysis/krill. Den verkar trivas bra och det är min favoritkorall.
 4. Tack för de positiva kommentarerna! Mina clowner ville också vara med på ett hörn
 5. Hej på er! Tiden går och det är dags för en uppdatering. Karet rullar på bra och jag har inte haft några större missöden. Det har tillkommit lite nya koraller men annars är det mesta sig likt och jag har helt ok tillväxt tycker jag. HELBILD
 6. Verkar som en reset räckte! Tack Mikael; bjuder på en öl om du har vägar förbi Helsingfors .
 7. Hej, Har haft min Grotech Tec III doserpump i drygt 5 år utan problem. Förra veckan slutade den dosera på samtliga 3 kanaler. Displayen fungerar som normalt och jag kan dosera manuellt via enheten när jag trycker på knapparna. Allt ser normalt ut när jag öppnar enheten men det kommer ett högfrekvent pipande från den om man sätter örat bredvid. Vet inte om detta pipande har låtit så tidigare när kåpan har varit påsatt. Har inte hittat mycket information om trouble shooting den här enheten och skulle uppskatta tips från alla teknikkunniga på forumet innan man lägger ut närmare 400€ på en ny enhet. Tack!
 8. Tack för senast och tack för fraggarna! Jättefint kar och hus du har i vackra Ekenäs. Kommer bli kanon när keramiken smälter in och korallerna återhämtat sig. Sent from my GT-I9305 using Tapatalk
 9. Aj, det var tråkigt att höra. Ska försöka hinna med sjöfartsmuseet nästa gång jag är i Götet.
 10. Tack, tack. Det är fortfarande en bra bit till dit jag vill komma men det börjar väl i varje fall bli skapligt som Lasse uttryckte det . Tack Keller men det är nog bättre med en levande tavla . De va la gött å höra Lasse . Det var en fröjd att se korallkaret på Universeum i somras, verkligen super.
×
×
 • Create New...