Jump to content

Christer T

Medlem
 • Posts

  1,609
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by Christer T

 1. Det var väldigt länge sedan jag skrev något här. Har haft en ganska tung period sedan en doserpump gick sönder medan jag var på 3 veckors semester i somras. De koraller som överlevde börjar närma sig sin forna glans så jag kände att det var dags att ta fram kameran. och makrot satt på........

  120312-Stylophora-milka.jpg

  120312-A-hyacinthus-1.jpg

  120312-A-hyacinthus-2.jpg

  120312-A-millepora.jpg

  120312-A-sp-gron-2.jpg

  120312-A-sp-gron-1.jpg

  120312-Caulastrea-gul.jpg

  120312-G-histrio.jpg

 2. Det enklaste är ju att bara ta av utloppsröret och sätta ett enlitersmått under 1l på ca 7 sekunder är 500 l/h, 600 l/h är 6 sek. har du ett stoppur är det lätt men mäter man några gånger med en klocka med sekundvisare så fungerar det med.

  Om det är ett akvarium som är igång så ska du köra halvfart i början om jag minns rätt. Se Zeovit-guiden.

 3. Som ett allmänt hållet inlägg i den här tråden vill jag också säga att kommunikation är viktigt. Det är ganska frustrerande att gå och vänta vecka efter vecka om man t.ex. har något som står still för att en pump gått sönder eller liknande. Det är ju ganska enkelt att skriva tänkta leveransdatum uppdaterade på sin hemsida så de som går och väntar på något vet om en leverans blir försenad samt när den kommit till butiken.

 4. Varför inte diskutera det med handlaren på plats?

  Tramsig tråd...

  Jag tycker att om man ska gnälla måste man vara exakt ..... vilken butik ....samt vad det handlar om

  inlägget är trams

  man kan skriva vad som helst utan att peka ut någon

  att bunta ihop räknas som rassism

  som jag känner Alex & Carina har vi alldrig haft denna diskussion ??

  Nu är jag ju inte detaljist men om jag vore det skulle jag nog vara intresserad av vad kunderna upplever även om det inte är exakt beskrivet. Det viktigaste måste ju vara vad kunden upplever och känslan han har oavsett vilken service han i själva verket fått. Men som vanligt är det ju en het potatis att kritisera...........

 5. Jag har ett par A perideraion som leker med jämna mellanrum, senast för några timmar sedan. Nu när jag har lite kvar på semestern och clownerna lekt på en sten jag skulle kunna flytta så funderar jag på vad som krävs för att dra upp yngel? Jag funderar på om jag skulle flytta stenen med rommen till en separat burk, skulle det fungera? Vad behöver jag ha att föda de nyfödda ynglen med? Är det något jag hinner få fram innan rommen kläcks?

  Vet att det finns några odlingskunninga här så jag hoppas på ett bra svar.......

×
×
 • Create New...