Gå till innehåll

pettzon

Medlem
  • Antal inlägg

    29
  • Gick med

  • Senaste besök

Profilinformation

  • Förnamn
    Anders
  • Stad
    Stockholm/Älta
  • Akvarievolym
    240

Senaste besökare

Detta fält är avaktiverat av användaren.

pettzon's prestationer

Nyfiken mandarinfisk

Nyfiken mandarinfisk (4/14)

  • Snorklande nybörjare
  • Bidragande clownfisk
  • Konversationsstartare
  • Välkomnad
  • Nygammal flundra

Senaste prestationer

10

Omdöme

  1. Tja, helt rätt val att börja med salt. Låt det ta den tid det tar. Sumpen kan se ut precis hur du vill, tänk kring vilken teknik du känner att du vill använda och gör facken efter det. Tänk på att returen och skummaren ej bör stå i samma fack eftersom det facket ändrar nivåskillnad. Lycka till!
  2. Jag hade nog försökt satsa på en kirurg eller en salarias ifall du ska ha djur till att lösa det. Annars borde du kunna svälta algerna på fosfat. Använder du osmosvatten? Testar du tds i det producerade vattnet?
  3. Hur går det? Använder du någon fosfatremover? Har du märkt någon skillnad sedan du började med ättikan?
  4. Börjat testa lite smått med de gamla dropptesterna jag haft sedan innan. Ammonium, nitrit och nitrat är så lågt som testet kan mäta, om det är sanningen eller gamla tester vet jag dock inte (kolla färgen på ammoniumtestet). Bakterierna och den levande sanden kanske gjorde susen. Har dock en hel del fosfat vilket gör att man är tveksam till att starta ljuset i huvudkaret, har haft det avstängt sedan jag startade för lite över en vecka sedan.
  5. Moderator kan ta bort den här tråden, då jag startat en ny på rätt ställe.
  6. Allt levande är sålt men den mesta tekniken användes för att starta upp igen i nya bostaden. Tillsatte levande sand och första bakterierna igår, resultatet är grått vatten. Nästa steg blir att börja dosera vodka 1ml/dygn och slänga i chaetomorpha i sumpen. Sedan är väl planen att jaga anemon och sps i 08 området. Har tänkt att inte direkt göra några vattenbyten utan dosera red sea abc+ dagligen med en automatisk fiskmatare i returfacket och köra kalciumhydroxid i ato:n. Har även en ledig kanal på doserpumpen ifall jag skulle behöva korrigera något.
  7. Kanonfint. Har du gjort alla luckor själv?
  8. Jo, det stora problemet är att jag tänkt använda samma pvc och samma glas som jag har nu. Planen blir alltså, bygga ny möbel på den nya platsen ta med själva akvariedelen och pvcn från det jag har nu samtidigt som jag tar med allt levande i behållare. Sedan montera dit akvariet, kolla så inget läcker och allt funkar och därefter släppa i allt levande. Frågan är hur stor cykeln blir, vill ju helst inte bli av med alla fiskar av förgiftning. Det kommer ju ta minst 6-7h innan fiskarna hamnar i akvariet igen. Kanske man kan fixa en batteridriven luftpump och köra fiskarna och korallerna i en stor behållare och stenen i en annan stor behållare.
  9. Såhär ser akvariet ut några månader senare. Kör samma utrustning som vid start förutom att jag nu doserar kalkvatten i ato och kör lite kol/fosfatremover i en påse. Tror ev. att det blir flytt inom kort, har då tänkt att bygga en ny lite mer seriös möbel i den här stilen och använda karet som en liten avdelare. Har inte bestämt mig ännu om jag ska behålla det levande jag har eller börja om på nytt med död sten och göra en betydligt snyggare scape. Har även tänkt att bygga en större sump och uppgradera med doseringspumpar, gfo/kol-reaktorer och byta ut cirkulationspumparna mot en mp10. Flytten blir på runt 4-5 timmar i bil och känner då att det kanske blir lättare att sälja av det levande innan. Det tråkiga är den långa uppstarten som blir igen, i synnerhet med död sten.
  10. Karets första algblomning är i full färd, 2 dagar in börjar den täcka stenar och en del av glaset. Har insett att det var ett misstag att slänga i städarna så fort, NU, någon dag efter algerna kommit hade snarare varit optimalt. Tog två bilder som kan beskriva hur karet är nu. Mina tre eremitkräftor har en fest på allt att äta, min sista överlevande snigel går som ett ånglok över åkrarna som brukade vara min bakruta. Karet cyklar för fullt. Värdena är ungefär samma, jag tänker dock sänka salthalten till 1.023 på sikt. Som ni ser producerar t.o.m. algerna på skalet syrebubblor, med vilket man kan misstänka hastigheten ogräset växer. Funderar på att köpa ett 1:1 makro objektiv, borde ju bli lite bättre bilder än med mobilen? Eller? Någon med erfarenhet?
  11. Slängde i en städpatrull bestående av 3 eremitkräftor och 3 turbos. Hade lite väl hög salthalt vid tillfället och tror det blev en för stor skillnad, vilket resulterade i att en snigel blev mördad. Övriga fem verkar må bra dock. Beslutade mig även för att göra om scapen en del då jag inte var helt nöjd med flödet på de olika delarna runt om i tanken. Rörmaskarna verkar trivas iaf, känns som om jag har en hel armé runt om i tanken. Hittade också en brutalt äcklig grej, ser ut som en snigel fast med långt huvud? Wtf? Vattenvärden. Sera aqua testbox, 30/1 - 2014. Temp: 24-25 Salt: 1.025-1.026 PH: 8.0-8.5 Nitrit: 0 Ammonium: 0 Nitrat: 10 Fosfat: 0.1 Kalcium: 380 Kh: 9
  12. Man tackar! Åh fasen, jo det är ju inte så långt. Inte till Floby heller för den delen.
  13. Tack! Än så länge är jag nöjd, ljuset och att man kan ställa in en 24 timmars ljuscykel hur man vill är riktigt gött. Jag fick den för 400 dollar på ebay med en fraktkostnad på 20 dollar. Det är nog rätt svårslaget. Det jag skulle kunna klaga på är dock att fläktarna låter väldigt mycket när man kör någon av kanalerna över 10%, jag har dock inte mycket att jämföra med. Tror den låter lika mycket som de flesta med tanke på de få andra jag sett. När det kommer till tillväxt och djurliv vet jag ingenting än men kommer uppdatera med hur det artar sig allt eftersom. Kan faktiskt inte svara på om jag rekommenderar den eller inte än. Haha, hoppas du fick lite hjälp iaf.
  14. Man tackar! Ska tänka på det där med streamern. Har en wp40 och en tunze 6045 + returpumpen aquabee2000/1, känns lite överdimensionerat men får se hur det artar sig.
×
×
  • Skapa Ny...