Jump to content

Waterboy

Medlem
 • Content Count

  222
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

14 Neutral

Profilinformation

 • First name
  Johan
 • City
  Finland
 • Antal år inom saltvatten
  Startade 12/2007
 • Akvarievolym
  950L
 • Akvarie mått
  170x80x70
 • Akvarietillverkare
  Deltec
 • Vilken uppsättning av ljus använder du
  4 x Radion
 • Om JA vid skummare - Vilken
  BubbleKing 250
 • Antal år inom sötvatten
  3 + 3

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Har haft min Gyre i en månad. Är inte helt nöjd. Bra med effekt i den men har redan förstört 3 "propellrar" då små sniglar kommit in i pumphuset. Har även 3ggr vaknat mitt i natten av att pumpen fört ett grymt oväsen då sniglar kommit in. Hade alltså inte valt Gyre (i det utförande den finns idag) om jag hade sniglar i akvariet.
 2. Mjukvara/Firmware. Testa på reset​ från menyn i ESL.
 3. Inhandlade en Gyre 130. Den har nog det gamla fästet. Har ni fått nytt fäste till 130:an? Min är iaf längt ifrån ljudlös. Har erfarenhet av Tunzes 6105, 6155, Vortech MP40 & MP60. MP 40 hade bra ljudnivå men dåligt tryck. MP60 hade dåligt tryck och högt ljud. Tunzena har rätt bra klös och är ljudlösa. Gyre 130 har väldigt bra tryck men högt ljud. Detta i ett kar på knappa 1000 liter. (170x80x70) Skriv gärna vilken modell det är ni har då ni lämnar rapporter om ljud mm.
 4. Framrutan är 140cm, vinklarna 20cm och sidoglasen 65cm.
 5. Flytten från gamla burken till nya verkar ha gått ok. Ännu inga problem med keramiken. Tunt lager med alger här och var men ingenting som får mig att bli orolig. Här en dålig bild:
 6. Fick några "stickor" för 8 år sedan, så den har varit med en tid :-).
 7. Tack själv! Det var riktigt trevligt med besök. Sällan man får sitta vid kaffebordet och prata salt med likasinnade :-).
 8. Köpte det begagnat, men i topskick. Ganska lågt stativ men tycker det glr sig bra i vardagsrummet. Burken är på bra höjd bär man sitter i soffan. Och tekniken kommer ner i källaren så behöver inte få plats med skummare och annat under akvariet. Här en bild på min hystrix, den fick en omgång med fraggtången innan den sattes i nya burken :-)
 9. Sista bilden på gamla burken. Imorgon blir det flytt. Hoppas att djuren klarar det. Wish me luck!
 10. Fick med lite på köpet (förhandlingsfråga) men normalt är den 29€ för 2,5 liter. I det blandas 1 liter vatten så de blir 3,5 liter. Skulle kanske behövt 10-15 liter mortar för att göra ett jämnt lager på hela botten. Eftersom jag läst någonstans att denna massa läcker mer fosfat och silikat än kermaiken så ville jag inte ha i så mycket av den.
 11. Precis. Korallenwelts Mortar, som Torsten kallar det :-) Gjorde en tunn kaka längs med framkanten för att kunna ha högre flöde utan att blåsa bottnet rent så att glaset syns. Får se hur det fungerar. Kan vara trevligt att fästa koraller direkt på botten. Gillar inte BB, så detta som alternativ. Kommer iofs att ha i lite grus. Karet är 170x80x70, där 70 är höjden.
 12. Hej! Tänkte jag skulle starta en tråd om min nya burk, en Deltec på 950 liter. Har äntligen fått huset renoverat och nu står karet på plats. Då jag får allt levande flyttat från det befintliga 600-liters som står i källaren, skall källarrummet renoveras och det kommer bli teknikrum. Förhoppningsvis blir det tyst i vardagsrummet och inget klott med vatten och salter. Allt vatten skall alltså cirkulera via källaren med hjälp av en Deltec E-flow 10:a. I övrigt står tekniken av: 4 Radion-armaturer 2 EcoTech Votech Mp40/60 BubbleKing 250(?) External En Profilux sköter temp, Ph och dosering av Ba
 13. Hur ser dett kar ut idag? Vore intressant att se hur keramiken gör sig efter något år i drift. Skall själv precis starta upp ett 950 liters med helkeramik.
 14. Samma missnöje med TM här. Senaste 90kg (2 säckar a 20kg och 2 hinkar a 25kg) har legat på 3-4Kh. Kraschade mer eller mindre karet för ett år sedan då jag försökte korrigera lågt Kh med rejäla vattenbyten :/. Har varit i kontakt med Herr Balling som skickade mig ett nytt Kh test (som visade samma låga Kh) och slutligen skickade han mig en ny säck som höll goda värden. Senaste inköpet blev 22Kg Red Sea Coral Pro. Det har iaf inte för låga värden och passar mig rätt bra då saniteten drar iväg med höga ballingdoser.
 15. Senaste vinter höll jag på att krascha mitt kar genom att försöka rätta till det låga Kh:t med vattenbyten (med Pro Reef). Mätte efter många om och men saltet, och det låg på 3-3,5dKh. Hade då två påsar a 20kg från samma match. Igår hämtade jag hem 2st 25kg hinkar och blandade 100l vatten. 3,5dKh vid 1.026. Riktigt riktigt besviken på Tropic Marin faktiskt. Har hittills förbrukat ca. 1000kg av detta salt och varit nöjd, nu verkar det dock hålla så ojämn kvalitet så tror jag ser mig om efter något annat alternativ. Detta i Finland.
×
×
 • Create New...