Jump to content

Johan

Medlem
 • Posts

  576
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  9

Everything posted by Johan

 1. Hej söker en till vettig peng , betalar även frakt ! mvh johan
 2. Som sagt ! En del färger i sötvatten ochså!
 3. Stort tack Pontus ! tackar ödmjukast!
 4. Det finns enkel färger i sötvatten ochså!
 5. Tack för alla vänliga kommentarer ! Det är 720l belysning är led kelo substrat ADA gödning Tropica JA! jag kör trycksatt Co2 System 6kg brandsläckare!!!
 6. Suget blev för stort! så den 3e nov startade jag upp ett mer underhållsfritt akvarium! som funkar perfekt den undre bilden under konstruktion(scape) bild tagen 3nov övre bilden tagen 7dec!
 7. Uppföljning ! nu snart 3mån efter olyckan,är rummet torr och klart att återställas! jag hade Folksam och deras stora villaförsäkring! kontakten har varit bra och hör och häpna! jag fick pengar för allt! Upprivning, mtrl som motsvarade det som redan fanns, återbyggnad, kemtvätt av mattor osv MEN jag fick även för fisk,korall,lägredjur levande sten! Allt detta för en självrisk av 700sek så jag kan inte annat än rekommendera folksam och deras stora villaförsäkring ! sjukt sugen att börja om......men....!
 8. Du har nog startat en ny inriktning Jerka! cool fisklista! Grattis till största saltbaljan i Luleå
 9. Sjukt snyggt Nicke! du ska vara stolt över det du presterat!!!
 10. Hej 
  Magnus!
  Ja belysningen är köpt ny, via drakfisken! 
  Den är precis 1år gammal!
  Dock varför jag inte satt ut pris är därför att det är en garanti lagning som måste göras, vilket jag kan pruta på priset , om man vill göra det själv!
  Det var några lampor som man använde fel typ av plexi över led ,vilket gjorde att dessa blev bruna, det är ett känt fel, och man kommer att få nya plexibitar att byta , Dessa Ska vara skickade enligt Hans (drakfisken)
  Jag hade tänkt göra det själv och då sätta ut lampan för 15000sek (nypris 20000sek)
  Men väljer man att köpa lampan och göra det själv kan jag släppa lampan för 13000sek

  jag bjuder på frakten!
  Vad tror du?

 11. Yes! Det var slangen som lossnade , pumpen sprutade då vatten på en av mina gyre ström converter tills den fick kortis, och katastrofen var ett faktum!
 12. Stort tack för alla uppmuntrande svar! hade snickare här idag som kollade på golvet! Tyvärr värre än väntat! Golvet har rest sig på mycket större yta nu! och han mätte fukten under golvet till 44% vilket betyder att första bedömningen på 15l som min akvarie vakt sa!, var verkligen drygt 100l vatten om inte mer! så nu måste golvet bytas annars risk för mögel! dock ännu inga problem med försäkrings bolaget! kommer idagarna lägga ut allt som är till salu!
 13. RIP Tjena! Jag befinner mig i Spanien nu! min 5e utlandsresa sedan jag startade mitt saltvattenkar! Har fått väldiga tråkiga nyheter , reste 1juli tidig morgon och detta hände mellan 11 och 17 , detta vet jag eftersom mataren endast släppte första facket med mat 11 och sedan inget mera! Karet stannade pga av kortslutning, proppen löste ut! kortslutningen visade sig komma "troligen"(vet inte riktigt ännu befinner mig i Spanien ännu kommer hem 13juli!) av att slangen till returpumpen har lossnat och den pumpade vatten runt om i akvarieskåpet tills den träffade en kontakt (som givetvis var skruvad strax under "taket" som den ska vara) och kortslutningen var ett faktum! backup höll väl uppe systemets pumpar i troligen upp till 18-20 och när de batterierna var slut dog allt i karet! min akvarie vakt åkte förbi huset 4 e juli och då var ALLT dött! Lukten var så stark (30fiskar över 50 koraller , 35 lägredjur) att slammbil fick tillkallas och tömma akvariet! pumpen hann givetvis spruta ut upp till 15l vatten på golvet innan kortslutningen, så golvet har rest sig framför akvariet, då det han torka in! Så nu följer försäkringsmörkret för att byta bla golv! tips gällande försäkringar mottages gärna!! Så mitt saltäventyr har precis slutat! släkt och sambo har sagt sitt !!! De orkar inte hjälpa till då jag ofta är borta i mitt arbete samt att familjen har som andra hobby att resa! TACK FÖR EN HELT UNDERBART FORUM! tack för alla fina kommentarer under åren! /Johan
 14. Ser ut som en ung fireworm!
 15. Johan

  Flatworm?

  Troligtvis planaria! Flatworm exit och de är borta! läs på innan dosering !!!!
 16. Onekligen blir det svårare!MEN det blir mycket snyggare! Har själv ett kar som är 60cm högt(enligt mig optimal höjd för en person med medelhöjd 184cm !går perfekt in i armhålan) men har ett djup på 60cm ! Vilket jag alla dagar i vecka skulle vilja byta till 80 cm , just för att kunna få ett djup i karet, lite 3D så att säga. Så man verkligen kan "titta in" i karet. Kolla på nätet ! de flesta riktigt snygga kar är kubformade just för att få djupet!
 17. Bild 1: Köpte super red BTA 30dec 4-5cm Bild 2: bild tagen idag 1juli ca 10-15cm
 18. Japp det är den! 3 dubblat sig på lika många månader! det växer något kosmiskt just nu! det går cirka 5l blandad balling i veckan nu bara kh 300ml/dag
 19. Kastar in lite nya bilder! Tillkommit en mängd ny fisk
×
×
 • Create New...