Gå till innehåll

Strix

Medlem
  • Antal inlägg

    4
  • Gick med

  • Senaste besök

Profilinformation

  • Förnamn
    Tobias
  • Stad
    Karlskrona
  • Akvarievolym
    Endast Saltvatten

Senaste besökare

Detta fält är avaktiverat av användaren.

Strix's prestationer

Första dyket

Första dyket (1/14)

  • Snorklande nybörjare
  • Konversationsstartare
  • Välkomnad
  • Nygammal flundra
  • Inkörd

Senaste prestationer

10

Omdöme

  1. Mm såg det, man får vara lite fiffig inom akvaristikens värld Velar fortfarande med bakgrunden. finns det några för o nackdelar med bakgrund som denna (typ BTN) förutom de estetiska?
  2. Tack Magnus! Klargjorde en del, var ju bra att se att BM c5:an får plats i mittfacket med, eftersom det troligen är den skummare jag kommer köra. Sidospår: kör du UV-filter 24/7?
  3. tack för snabb respons! Precis som ni säger så har jag med läst mig till om problemen med bara en avrinning. Frågan är ju vad jag bäst kan göra för att säkra upp karet. vill ju helst slippa sätta rör på utsidan om karet nu när jag köpt ett borrat kar. Vad tror ni om att jag vänder sumpen helt om. skickar ner vattnet i det stora facket, med skummare på detta ställe. sen ner med returen i det minsta facket? OM jag förstår dig rätt Magnus, så kör du alltså både sump och rör helt enligt anvisningar. dvs avrinning i det minsta fackewt. skummare i nr2 och retur i största? Kör du biobollar i ytavrinningen, eller bara den ena blåa filtermattan? OM jag skulle bygga en ytavrinning på utsidan av karet. liknande den Nikson gjort här på forumet: https://www.saltvattensguiden.se/forumet/showthread.php?55646-Nicksons-530l-Akvastabil-med-sump!&highlight=akvastabil så skulle ju detta funka, men frågan är ju hur det blir med vattnet i avrinningsboxe, om jag sticker ner den byggda avrinningen här. då skulle det ju stå still vatten i botten på boxen som aldrig rinner över ner i sumpen. Akvastabils avrinning bygger ju på att 50mm röret är "jackat" med små jack en bit ner på röret. på så vis så svämmar ju röret över både underifrån samt från ytan. Om det är någon därute som vet med sig att dom har bilder på sin rördragning till ett akvastabil så är jag jätteintresserad av att se dessa =) Eller om det finns i en redan befintlig tråd, jag har kollat igenom alla trådar jag hittat om akvastabils kar på forumet, men finns ju alltid risk att man missat någon =)
  4. Tjena svg! Tobbe heter jag och bor utanför Karlskrona i Blekinge län. Efter flera år med sötvatten och trånande efter salt har jag nu bestämt mig för att köra igång ett kar. Hittade ett Akvastabil Move II av en handlare i Kristianstad, som bara stått uppställt på en mässa till ett bra pris. Hade haft ögonen på mark II:an några månader men inte riktigt gjort slag i saken. Hur som så fick jag en del saker till karet, som ni gärna får hjälpa mig reda ut, så jag vet vad som ska till för ett fungerande avrinning etc (utan en massa porlande helst) och igångsättning. Ska redan här säga att jag har ingen brådska att få i fisk och koraller, utan allt får ta den tid det vill och behöver. Jag har en dotter på 2 och hus och fru osv, ja ni vet Så ser karet ut, bakgrunden fick jag till, ihop med sand i botten på karet (har som sagt stått på en mässa) sanden har jag lyft ur då jag inte har en aning om vad det va för sand. Inte bestämt mig för om jag ska behålla bakgrunden, eller göra bakrutan svart. Till detta medföljde följande: Jag har en instruktion för detta, men jag blir ändå inte riktigt klok på det. Det tjocka röret (50 mm) är avrinning, men här vill jag ha en kulventil så jag kan ställa flödet. Och varför de ljusare gråa avloppsrören? Känns onödiga. Röret skall ju bara jakt ner i sumpen. Någon som har en bättre lösning? Det smala är ju följaktligen retur. Och här vill man väl ha sista biten silikon som jag förstår, för att slippa vibration. Skall jag behålla filtermaterialet i ytavrinningsboxen? Dvs de tre blå plus biobollar. För respektive nackdelar? Sumpen är akvastabils medföljande och ser ut som följer: Hur skall denna delas in? Ytavrinning ner i facket längst till vänster, skummare i mitten och retur till höger? Tycker facket för skummare isf är aningen litet för de typer av skummare jag tittat på och skulle vilja ha. Kollat på bubbel magus C5 och deltec SC1350/1455. Eller är det tanken man ska en påhängsskummare i det facket? Typ deltec mc500? Den är ju något smalare, men känns ju ganska begränsande. Borde jag göra några åtgärder på sumpen? Bubbelfällor etc? Till detta har jag skaffat en returpump Jebao dc6000. Samt beställde ett BOYO wm-4 streamerset. Tyvärr skickades fel, och sitter istället här med deras wm102 som är på tok för stor för mitt kar. Får väl sälja eller byta tänker jag. Orkar inte skicka tillbaka till fishstreet. Andra tankar är välkomna samt reflektioner på ovan. Jag anser mig som en total nybörjare igen, trots sötvatten i många år. Så all kritik är bra kritik. Skall hämta dottern på dagis, så återkommer senare. Skickas från min iPad via Tapatalk
×
×
  • Skapa Ny...