Gå till innehåll

Vici84

Medlem
  • Antal inlägg

    10
  • Gick med

  • Senaste besök

Profilinformation

  • Förnamn
    Victor
  • Stad
    Karis
  • Akvarievolym
    720+225+400

Vici84's prestationer

Landkrabba

Landkrabba (2/14)

  • Snorklande nybörjare
  • Bidragande clownfisk
  • Konversationsstartare
  • Välkomnad
  • Nygammal flundra

Senaste prestationer

12

Omdöme

  1. Hej på er alla. Råkade komma över en video på ett ca. 5000l system som finns i Finland, DT 360x100x100 3600 liter sump ca 1400 liter. Har personligen varit och hälsat på Pasi en par gånger och jag kan säga att systemet är helt otroligt. Tyvärr går intervjun på finska. Det viktigaste som kommer fram i intervjun är när Pasi berättar att allt är DIY. När han säger allt så menar han allt. Akvariet, sumpen, tekniken, styrning osv... http://www.lemmikkimedia.fi/lemmikkielaimet/pasi-haillan-merivesiakvaario
  2. Tackar, Hamnade att fragga en massa koraller före jul pga. att fiskarna inte hade tillräckligt med simmutrymme och så började korallerna påverka flödet i karet. Nu är det lite öppnare och flödet är ok igen. En kort videoklipp efter all fragning: På veckoslutet fick karet i vardagsrummet topskydd. Detta var ett måste när frugan beställde en Bengal kat som älskar vatten... inte den bästa kombinationen med ett öppet kar och en katt som gillar att simma Slutresultatet blev helt okej. Pygoplites fick nån sort av svampsjukdom och testade att bota med allt, till sist fick jag tag på en flaska RubyReef Rally. Funderade länge om jag vågar mig på att medicinera revet, till sist bestöämmde jag mig för att ta risken. Inget har dött nu efter 2 veckor, fisken mår betydligt mycke bättre som tur men är ännu inte totalt botad.
  3. Hej igen. Var en tid sedan jag skrev här på SVG. Mycket har hänt under de tysta månaderna. Börjar med revet i köket: Böt ut Bubbleking supermarine 250 mot en Deltec 1455 som funkar perfekt i det här karet. BK skummaren var på tok för stor (planerad till 1500-3000 liters kar) mitt är ca. 400 liter. Lunula fjärilen dog plötsligt, är ett mysterie vad som hände men gissar att den fick nån sort av sjukdomsanfall. Simmade runt och maten smakade på morgonen och efter arbete låg han livlös på sanden som mat åt eremiten. Positiva av detta var att jag kunde skaffa lite LPSer och anemoner istället för fjärillen Så det blev 2 tracyfyllia 1 scoly på ca 25cm i diameter 1 favia sp och 1 RBTA. Sedan på onsdagen fick jag möjligheten att inskaffa en juvel från maldivien och jag kunde inte motstå, det är frågan om enligt mitt tycke den finaste fisken i havet pygoplites diacanthus. Han äter fryst och LPSer, men det gör inte så mycket fast han nyppar lite på korallerna, det tyder ju på att han beter sig som han ska. Stora revet. Under sommaren fick jag för mig att sälja bort hela revet men ångra mig ändå som tur. Det är något med sommaren som gjorde att intresse för revet släppte och vattenbyte fördröjdes med nästan 3 månader... Nu är jag nöjd att jag har revet kvar för att det finns inte nåt bättre en ett grymt sken i hörnet av vardagsrummet när det är beckmörkt ute Balling ämnen går åt riktigt rejält nu, ca 2 kilo per månad totalt. Korallerna växer massor hela tiden och har nu börjat sälja massa fraggar för att skapa simutrymme till de stora fiskarna. Ingenting nytt skaffat hit, behövs inte och rymms inte Infoga några bilder på både köksrevet och stora revet.
  4. Ser ju kanon ut. Alla frags du var efter ser ut att ha tagit sig Måste ta mig tid att komma till hfors och hälsa på nån dag.
  5. Tackar för alla vänliga komentarer. Hittade några äldre bilder av revet och blåsfisken med lite bättre kvalitet. Skall försöka ta bättre bilder på nuläget också bara man skulle hitta tid.
  6. Nu skall du inte överdriva Calle :-) Ledarna är billiga modell kina. Hamnar att löda lite nu och då men korallerna trivs hur bra som hälst.
  7. Tackar Maximan mår riktigt bra nu. Hade problem med en fisk som nyppade manteln, men som tur hoppade fisken ut ur karet för nån månad sen. Första gången som man blev nöjd över en fisk på gålvet. En bild på hela karet
  8. Tackar. Karet i köket fungrar som test för inte så revsäkra fiskar. Har nu en lunula fjäril och en centropyge potteri med några SPSer och mjukisar. Lunulan smakar på knappar och aiptasia men låter rästen vara ifred, potterin är riktigt snäll. Testade med en tracyfyllia på lördagen men den var som ett smörgåsbord för lunulan :-).
  9. Hej på er alla här på saltvattensquiden. Tänkte berätta lite om mina projekt inom salthobbyn som har pågott i ca. 2år. Ber om ursäkt direkt för min "muminsvenska" för jag bor i finland och vi kan inte nå annat men försöker mitt bästa :-) Från början: Startade mitt första revkar mars 2012, var ett litet 100x40x40 mp kar med t5 belysning och tunze reefpack 505 + lite cirkulationspumpar och dyligt. Karet fungerade kanon i 8 månader tills utrymmesbristen pga. tillväxt av fisk och koraller kom emot. November 2012 blev det uppgradering till ett 200x60x60 mp. Dettta kar snurrar utan sump, har ett teknikhörn med footprint 35x25 var det rymms cirkulationspump (aquabee 2000-1), skummare (bubbleking 160 mini) och påsar med fosfatabsorber samt kol. Kör 3st tunze 6100 med multikontroller och en hydor koralia 4. Balling och tropicmarine K+ och A- doseras för hand varje dag. Har ca 100kg LS. Flyttade alla djur från första karet till detta kar. Kör med 360w LED belysning (3x120w armaturer). Revet fungerar otroligt bra med tanke på hur lowtech det är. Efter att det gått en tid så blir man väl lite trött på att ha bara ett kar så i samband med köksremonten i början av året installerade vi ett rev till i köket. Det är en customtank med måtten 95x55x65 (sista är höjden) + sump på ca 90 liter. En 225liters blåsfisketta har jag också men den kommer att säljas innom kort. Bifogat några bilder. Skall lägga in flere med bättre tid.
×
×
  • Skapa Ny...