Jump to content

raklun

Medlem
 • Posts

  13
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by raklun

 1. Kunde inte redigera ovanstående, men har kommit fram till att det inte är ett förstadium till medusa då den tydligen ska vara frisimmande. Lyckades missa den relativt viktiga detaljen.
 2. Har hittat den här gelébollen och dess större mer utvecklade syskon på bakrutan i akvariet. Petade lite med en pipett på den och den känns som den hårdare delen på en vanlig manet. Hela kroppen är täckt av tätt sittande sileshår och den mer utvecklade av dem har bildat fyra rakt utskjutande fingrar/armar. Har försökt hitta vad det kan vara, och det närmaste jag kan hitta är en manet under utveckling till medusa, men det känns som att chansen för det borde vara nära noll. Någon som har en bättre idé på vad det kan vara?
 3. Hej, Håller på att starta upp ett akvarie och har flyttat in LS:en från en temporär tank, har nu hittat ett gäng små knappar som jag inte kunnat se innan. Tycker det ser ut som nån sorts palythoamördarknapp i och med att det är som ett sträck tvärsöver, men någon med bättre koll kanske har andra förslag? Lyckats få en halvtaskig bild på en av dom. Vad den nu än må vara så vette tusen om jag vill ha kvar dom i akvariet. Tänkte att eftersom dom är så små och så få, max 0,5cm och en 4-5 st, så borde det väl gå att täcka över skiten med korallim för undervattensbruk?
 4. Yes tänkte prova det, tyvärr så sitter genomförningen med muttern på utsidan så blir till att såga först, men genomförningen och kopplingen ska nog gå att rädda iaf.
 5. Tack för svar, var lite det jag misstänkte, då blir det att ta fram bågfilen helt enkelt.
 6. Skulle behöva lite hjälp med hur man på bästa sätt lossar på en tankgenomföring som sitter som berget. Tror det är en sån här genomföring: Tankgenomföring Den nedre muttern lossnar utan problem men om jag fattat det rätt så ska den övre muttern också gå att lossa på? Kan tyvärr inte ta ut genomföringen på det sättet det lossnar nu då det sitter en koppling limmad direkt i den som jag gärna vill spara. Tar gärna emot tips om nån sitter på något gammalt knep. Har provat med ogräsättika över natten, kanske bara gäller att ha mer tålamod?
 7. Jag söker efter en 5-6 kg levande sten i Uppsala med omnejd. Eventuellt även längst med E4an mellan Uppsala och Jönköping i början av mars. Så har ni lite levande sten över eller känner någon som har skicka gärna ett PM.
×
×
 • Create New...