Jump to content

Jake

Medlem
 • Content Count

  48
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

10 Neutral

Profilinformation

 • First name
  Jakob
 • City
  Stockholm
 • Stödjande medlem t.o.m
  2019-09-21
 • Akvarievolym
  450
 • Akvarie mått
  165 x 50 x 60
 • Akvarietillverkare
  Triton
 • Om JA vid skummare - Vilken
  ATI Powercone 200is
 • Använder du Osmosvatten
  Ja
 • Hur många kilo kevande sten har du i akvariet
  42
 • Använder du UV-C
  Ja
 • Använder du zeolitbaserad metod
  Ja

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Jag har 40-45kg levande sten till salu. Stenen är köpt på Triton Akvarium i Stockholm 2015 för ca 8000kr och har sedan dess varit i mitt akvarium som jag nu behöver avveckla på grund av flytt. Jag säljer helst all sten på en gång. Prisidé 1500kr för allt eller kom med bud. Bifogad finns bild på några av stenarna. Stenen hämtas på Lidingö utanför Stockholm.
 2. 3 st RapidLed Onyx ramper kör jag på mitt. Skickat från min iPhone med Tapatalk
 3. Ja, 70 cm tycker man borde räcka.
 4. Låter som en bra strategi. Nu har jag lagt ner allt på en gång (ca en kub) och då är det svårt att se vad de hinner äta upp. Ska testa med att lägga ner lite i taget.
 5. Jag sköljer i och för sig den frysta maten så det blir inte så mycket som när den ligger i kuber. Men jag ska tänka på att ge mindre av pellets.
 6. Tänk på att du ska få in skummaren på höjden och att reglarna tar en del plats. Jag byggde också min egen bänk och har ångrat att jag inte gjorde den högre för att lättare få plats med rör och en högre skummare. Skummaren behöver också kunna lyftas ut över sumpkanten för att rengöras och då krävs det lite höjd i skåpet.
 7. Jag har just skaffat mina första fiskar och undrar hur mycket mat (ungefär) de ska ha. Jag vet att man ska mata så att de blir mätta, men ändå så att all mat tar slut. Men jag tycker att det är ganska svårt att se då en del av maten faller till botten och det är svårt att avgöra om den blir uppäten eller inte. Nu så matar jag med 1-1,5 kub frysmat på morgonen och ungefär lika mycket pellets på kvällen till 5 Chromis och 6 Anthias. Verkar detta vara lagom?
 8. Då var de första fiskarna inköpta . Jag startade med fem stycken Chromis (Chromis vridits) i lördags, en Afrikans dvärgkejsare (Centropyge acanthops) och sex stycken Antias i söndags. Allt verkade fungera bra och alla fiskar utom dvärgkejsaren åt både frysmat och pellets. Dvärgkejsaren som var minst låg och tryckte i en grotta under LS:en och vågade sig inte ut. Till slut så gjorde den några kortare utflykter kring grottan, men gick inte ut när jag matade. Jag försökte lägga lite pellets i/nära grottan. I dag så hittade vi dvärgkejsaren död strax efter lunch på andra sidan akvariet . Jag är ju
 9. Ha ha, det blir inte alltid som man har tänkt sig :-). Inte helt enkelt att göra en snygg scape, men man lär sig väl med tiden.
 10. Okej, jag har hört lite olika. Har du mycket sten? Den flyttar inte på stenen då? Jag har en hel del sten på botten och är rädd att den inte får ordentligt med utrymme.
 11. Tack för en grundlig genomgång kring cyano . Som sagt har jag riktigt låga nivåer av nitrat och fosfat eftersom jag inte har någon belastning ännu och karet ändå varit igång med LS några månader. Och värdena har varit stabila de senaste månaderna så det borde inte vara orsaken. Just nu sitter den i sanden/argonitkrossen så jag har testat att försöka dammsuga den så gott det går. Hoppas det hjälper. Ska försöka göra detta några gånger i veckan för att se om det hjälper.
 12. Fosfat och nitrat är noll (kör med Salifert och vet att PO4 testet inte är kanon). Just nu har jag i princip ingen belastning i karet och det har varit igång i lite drygt tre månader med LS. Det har varit en hel del alger från början, men det har lagt sig med tiden. Om det inte lägger sig så får jag testa med CyanoClean.
 13. Ja, jag har funderat på att ställa ner ljuset. Startade med några timmar på 30-40%, men är nu uppe i 10-11 timmar på 50-60%. Så jag kanske ska ta och korta ner ljustiden lite eller köra på lite mindre styrka några av timmarna. Gobyn såg fin ut. Gäller bara att hitta någon i Stockholm som säljer den . Det lutar åt de första fiskinköpen i helgen .
 14. Jag har följande alger i mitt kar och skulle behöva lite hjälp med vad jag kan göra åt dem eftersom jag är nybörjare inom salt. Har i dag en städpatrull på 40 blandade sniglar och 4 eremitkreftor. Vad är detta för alger och vad kan jag göra åt dem. Känns som om sanden är svår att hålla ren. Hjälper det att skaffa en sandvändande sjöstjärna? Detta är väl bubbelalger? De har börjat sprida sig en del och jag försöker ta bort dem. Funderar på att skaffa en Mithrax för att få bukt med dem. Är det en bra idé eller finns det andra sätt att utrota dem? Jag har också lite gröna alger. Är detta bara
 15. Nu är scapen i stort sett klar även om man aldrig blir nöjd . Tre påsar vit argonitkross är också på plats och städpatrullen är utökad till 40 sniglar (blandning av några olika sorter) och 4 eremitkräftor är på plats. Vattnet är klart och det är bra värden så nu börjar det bli dags att skaffa de fösta fiskarna. Så här ser det ut nu. Mycket av algerna har försvunnit då städpatrullen kom på plats, men det är fort farande en del kvar som jag inte vet hur jag ska få bukt med. Så här ser det ut i sanden efter någon vecka. Jag har funderat på en sandvändande sjöstjärna och/eller några andra djur s
×
×
 • Create New...