Jump to content

Jake

Medlem
 • Posts

  50
 • Joined

 • Last visited

Profilinformation

 • First name
  Jakob
 • City
  Stockholm
 • Stödjande medlem t.o.m
  2019-09-21
 • Akvarievolym
  450
 • Akvarie mått
  165 x 50 x 60
 • Akvarietillverkare
  Triton
 • Om JA vid skummare - Vilken
  ATI Powercone 200is
 • Använder du Osmosvatten
  Ja
 • Hur många kilo kevande sten har du i akvariet
  42
 • Använder du UV-C
  Ja
 • Använder du zeolitbaserad metod
  Ja

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Jake's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

10

Reputation

 1. Nej, 1500kr är priset. Nypris är runt 15’000kr [emoji3] Skickat från min iPhone med Tapatalk
 2. Säljer mitt 450 liters akvarium med måtten 164,5cm x 51cm x 60cm (l x b x h) där front och kortsidor är i optiwhite-glas. Akvariet är måttbeställt och byggt av Triton akvarium i Täby. Akvariet har en överrinningskammare på 30cm x 15cm med hål för 40mm avrinning och 25mm retur. Hela akvariet är limmat med genomskinlig silicon och målat blått på baksidan (går enkelt att ta bort). På köpet får ni även en sump med måtten 65cm x 45cm x 35cm (l x b x h) limmat med svart silicon. Vill ni så får ni även akvariemöbel på köpet som är hembygd med 70mm reglar, MDF-skivor och utsida IKEA köksluckor och täckskivor. Skåpet har fått utstå en hel del inuti så det behöver en del kärlek. Skulle rekommendera ny toppskiva och baksida (enkelt att måttbeställa på Bauhaus) då dessa har fått ordentliga fuktangrepp, byta två dörrar samt lite målning. Akvariet hämtas på plats på Lidingö. Pris för allt: 1500kr
 3. Jag har 40-45kg levande sten till salu. Stenen är köpt på Triton Akvarium i Stockholm 2015 för ca 8000kr och har sedan dess varit i mitt akvarium som jag nu behöver avveckla på grund av flytt. Jag säljer helst all sten på en gång. Prisidé 1500kr för allt eller kom med bud. Bifogad finns bild på några av stenarna. Stenen hämtas på Lidingö utanför Stockholm.
 4. 3 st RapidLed Onyx ramper kör jag på mitt. Skickat från min iPhone med Tapatalk
 5. Ja, 70 cm tycker man borde räcka.
 6. Låter som en bra strategi. Nu har jag lagt ner allt på en gång (ca en kub) och då är det svårt att se vad de hinner äta upp. Ska testa med att lägga ner lite i taget.
 7. Jag sköljer i och för sig den frysta maten så det blir inte så mycket som när den ligger i kuber. Men jag ska tänka på att ge mindre av pellets.
 8. Tänk på att du ska få in skummaren på höjden och att reglarna tar en del plats. Jag byggde också min egen bänk och har ångrat att jag inte gjorde den högre för att lättare få plats med rör och en högre skummare. Skummaren behöver också kunna lyftas ut över sumpkanten för att rengöras och då krävs det lite höjd i skåpet.
 9. Jag har just skaffat mina första fiskar och undrar hur mycket mat (ungefär) de ska ha. Jag vet att man ska mata så att de blir mätta, men ändå så att all mat tar slut. Men jag tycker att det är ganska svårt att se då en del av maten faller till botten och det är svårt att avgöra om den blir uppäten eller inte. Nu så matar jag med 1-1,5 kub frysmat på morgonen och ungefär lika mycket pellets på kvällen till 5 Chromis och 6 Anthias. Verkar detta vara lagom?
 10. Då var de första fiskarna inköpta . Jag startade med fem stycken Chromis (Chromis vridits) i lördags, en Afrikans dvärgkejsare (Centropyge acanthops) och sex stycken Antias i söndags. Allt verkade fungera bra och alla fiskar utom dvärgkejsaren åt både frysmat och pellets. Dvärgkejsaren som var minst låg och tryckte i en grotta under LS:en och vågade sig inte ut. Till slut så gjorde den några kortare utflykter kring grottan, men gick inte ut när jag matade. Jag försökte lägga lite pellets i/nära grottan. I dag så hittade vi dvärgkejsaren död strax efter lunch på andra sidan akvariet . Jag är ju helt ny inom hobbyn, men antar att någon av de andra har gett sig på honom.
 11. Ha ha, det blir inte alltid som man har tänkt sig :-). Inte helt enkelt att göra en snygg scape, men man lär sig väl med tiden.
 12. Okej, jag har hört lite olika. Har du mycket sten? Den flyttar inte på stenen då? Jag har en hel del sten på botten och är rädd att den inte får ordentligt med utrymme.
 13. Tack för en grundlig genomgång kring cyano . Som sagt har jag riktigt låga nivåer av nitrat och fosfat eftersom jag inte har någon belastning ännu och karet ändå varit igång med LS några månader. Och värdena har varit stabila de senaste månaderna så det borde inte vara orsaken. Just nu sitter den i sanden/argonitkrossen så jag har testat att försöka dammsuga den så gott det går. Hoppas det hjälper. Ska försöka göra detta några gånger i veckan för att se om det hjälper.
 14. Fosfat och nitrat är noll (kör med Salifert och vet att PO4 testet inte är kanon). Just nu har jag i princip ingen belastning i karet och det har varit igång i lite drygt tre månader med LS. Det har varit en hel del alger från början, men det har lagt sig med tiden. Om det inte lägger sig så får jag testa med CyanoClean.
 15. Ja, jag har funderat på att ställa ner ljuset. Startade med några timmar på 30-40%, men är nu uppe i 10-11 timmar på 50-60%. Så jag kanske ska ta och korta ner ljustiden lite eller köra på lite mindre styrka några av timmarna. Gobyn såg fin ut. Gäller bara att hitta någon i Stockholm som säljer den . Det lutar åt de första fiskinköpen i helgen .
×
×
 • Create New...