Jump to content

Tenkare

Medlem
 • Content Count

  401
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

10 Neutral

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.tenkare.se

Profilinformation

 • First name
  Christian
 • City
  Helsingborg
 • Akvarievolym
  Salt 2*80 liter, och 240 liter. Söt 45 liter.
 • Antal år inom sötvatten
  av och till under 20+ år

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Det bli nerläggning av karet. Tyvärr. Har inte tiden till det nu längre, och Kommer bara köra mitt lilla clownhotell.
 2. Ja, sakta men hyffsat snabbt håller det på att bli bra. Hemma sjuk nu, så då blir det att limma lite fraggar och skissa på huv. Alternativt annan belysning. Men huv känns nog tryggast då jag haft 2 fiskar som hoppat ut. Den ena såg jag när den flög. Den andra väckte mig när den plaskade på golvet. Du är välkommen Johan, kanske kan göra det till en liten sydareträff.
 3. Jaha, då har man fottat som en galning. Bara för att inse att jag inte har en susning om var sladden till kameran är. Får väl införskaffa en imorgon. Skyller helt och hållet på byggröran som varit. Men idag blev det två pepparmintsräkor och 5 turbosar till. Algerna frodas på bra. Trodde jag skulle slippa dom lite mer nu när jag kör med osmosvatten och fyller på med kalkvatten. men det ser ut som att redslime är på g. Blir väl till att köpa en remower till det. Får se hur jag gör. Men uppdatering med bilder kommer snart. Korallbeståndet ska väl ökas ut lite med flakväxande montporia, sen tror jag atat jag kommer vara nöjd och kommer låta det som finns växa upp ordentligt.
 4. Lite google gjode mig på bättre humör. Ska nämligen inhandla pepparmintare idag. HAr haft pepparmintsräkor förr. Och har aldrig sett dom ge sig på eremiterna. Och jag har haft eremiter i alla dess storlekar, nästan. Men skillnaden Peppar mot kamel är ganska stor utseendemässigt.
 5. Tenkare

  Fragga LPSer

  Finns en fin tillsats till dremmel. En förlängning eller vad man ska kalla den. Som är böjbar. DVS lite lättare att hålla i handen, då du kan ha maskinen liggande bredvid samtidigt som du kör. Du har inte lite bilder på koralldelningen? Eller hur dom ser ut efter delning? Lite nyfiken.
 6. Tackar. Jo Valle är lite glad för stjänpolyper? Men han tuggade bara lite, sen har han slutat. Men börjar han igen så tror jag att jag plockar ut han till bytes sidan. Värre är mina puellaris blir ett ordentligt dis när dom varit i farten
 7. Tycker om? Prova älskar. Men det är min stora som gick itu när jag flyttade allt. Har bara två sorter just nu. Men fler ska in efterhand som jag hittar dom
 8. Bättre bilder kommer att komma upp när jag plockat fram stativet till min kamera. För tillfället fotar jag med mobilen. Därav kvaliten. Men det är en bit kvar innan jag e nöjd med akvariet.
 9. Då har jag kommit igång efter renoveringar och vattenskador och allt annat trams Impulsköpte ett 240 liters akvarie, Var ju bara tvungen. Hade ju 3 stycken mindre akvarien igång som jag ville ha ner i ett stort. Så sagt och gjort. Lite info om karet då. Skummare Deltec MCE 600 2st Koralia 2 2 st 1000 l/h pumpar i avrinningen/minisumpen. Belysning: 1 st 2*24w som körs med enbart blått/lila, startar innan dagsljus och släcks efter. 2 st 2*54w Runt 20 kg argonitsand 30+ kg LS En flock koraller, kommer namn senare när jag hittat min bok med namnen. Invånare. 2 putsarräkor som ska bli 5 när jag är klar 1 eldräka 1 st Canthigaster valentini ( Han har bara ätit lite på mjukkoraller. Verkar ha lagt av nu 1 st Pterapogon kauderni ska utökas med 5-6 individer till när jag hittar någon som har odlade exemplar, 1 st Synchiropus picturatus välmående hane och käkar artemia och annat som trillar in. 2 st Valencienna puellaris ett par verkar det som då dom simmar berdvid varandra och bökar hela tiden 1 st Salarias fasciatus 1 st Pseudocheilinus hexataenia Sist och bland dom minsta fiskarna 1 st Pseudochromis fridmani Och ett okänt antal turbosniglar samt eremiter. Och min lilla sjöhare med. Lägger upp lite bilder med på eländet. Det är inte riktigt färdigt med kåpor runt karet för att dölja belysning osv.
 10. God jul till alla från oss alla. Nytt 240 liters startat, håller på att gå genom lite alger bara, men nästa år kommer det bli en träff hos mig
 11. Jodå, Det ska gå att ordna. Ska snart lägga upp tråd om karet här. Satte belysningen idag. 4*54W + 2*24W, får duga i väntan på MH. Går ju alltid att sitta i vardagsrummet. Och det är där ett av två kar står ju
 12. Ja det hade varit något. Tror att tempen börjar bli bra nu. Fast en träff här hade ju kunnat fungera. Måste bara ha in ett golv i köket också.
 13. Du har PM, och nu är karet vattenfyllt iaf Lite för hög salthalt. Men det är inget varmt vatten från början, så den ska väl sjunka när tempen börjar bli rätt. 200 liter nytt osmosvatten kan ta sin tid att bli varmt.
 14. Gött, du får även titta in när du vill. Även om här ser ut som en tornado dragit in. Golvsocklar lite här och var, kartonger, slimlinebitar, tekoppar, saltdunkar, dunkar med osmosvatten, tja ungefär lika rörigt som i min skalle just nu.
 15. Ser bra ut, tänkte kika förbi nån dag och se om du har lite flakväxande till övers. Sätter upp mitt 240 liters till helgen. Sen blir det till att fylla på allt eftersom

Saltvattensguiden


Organisationsnummer: 802438-6222
E-post: admin@saltvattensguiden.se


 • Ordförande: nike83
 • Kassör: Tribiani
 • Tekniskt ansvarig: ormet
 • Medlemsansvarig: kaptenen
 • Annonsörsansvarig: danne031
 • Våra betalningsalternativ


 • Swish: 123 268 41 16
 • PayPal: kassor@saltvattensguiden.se
 • Bankgiro: 220-3503

 • Aktuell programversion


  IPS Community Suite 4.4.10
  Tapatalk 1.6.5

  ×
  ×
  • Create New...