Jump to content

rolnor

Medlem
 • Content Count

  117
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

rolnor last won the day on October 21 2019

rolnor had the most liked content!

Community Reputation

13 Neutral

Profilinformation

 • First name
  Rolf
 • City
  Åtorp
 • Akvarievolym
  Endast Saltvatten140

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Aha! Intressant, jag tycker dom ser ut att vantrivas. Minns att jag haft en sån "Blenny" (heter dom väl?), den var det väldig fart på, grävde gångar under revet, käkade alger. Då ska jag sluta oroa mej, vattnet är helt perfekt, mer än så kan jag ju inte göra, äter gör dom i alla fall med god aptit.
 2. Jag har 2 Clownfiskar i 130l och tidigare så har dom simmat runt mitt i akvariet, utforskat nyfiket och sett harmoniska ut, men nu ser det ut som om dom vantrivs. Dom håller sej mycket i ett hörn och simmar konstigt. Den ena är könsmogen. Vad kan det bero på? Vattnet är OK, inget nitrit, lagom pH, 25°C etc.
 3. Jo, förstår att det är bra med större, optimalt är väl att låta dom vara i havet. Dom verkar ha lugnat ned sej nu.
 4. Jag har 130liter. Det jag sett på youtube är att det kan vara bättre med flera, säg 6stycken snarare än 3 så blir det inte så mycket mobbing. Hur gamla är dom när man köper dom? Variera såklart. Dom blir väl könsmogna vid runt 2års ålder?
 5. Har en tydlig nu vad jag tror är en dominant hona (den största fisken) och en dominant hane. Dom verkar ha bildat ett par och är hela tiden nära varandra. Honan beter sej som dom jag sett på youtube som parar sej. Jag undrar om det finns något jag kan göra för att underlätta lek? Har sett att dom verkar gilla en gammal lerkruka/blomkruka att hålla till i när dom lägger rom. Dom två andra clownerna slåss om positionerna under i hierarkin, den ena är något större och är ganska aggressiv mot den allra minsta.
 6. Silanen är i princip ogiftig och liknar materialet i silikongummi. Tanken är att det ska vara kemiskt bundet till glaset. Patentet beskriver att man har två lager på varandra så det är nog inte helt enkelt. Vore kul höra med uppfinnarna varför det inte blev komersiell tillgängligt. Det med nano-silver har jag missat, låter ej ofarligt.
 7. Silanen är i princip ogiftig och liknar materialet i silikongummi. Tanken är att det ska vara kemiskt bundet till glaset. Patentet beskriver att man har två lager på varandra så det är nog inte helt enkelt. Vore kul höra med uppfinnarna varför det inte blev komersiell tillgängligt.
 8. Har en äldre Clown och fick nyligen 3 små. Nu har dom två största av dom nya börjat mobba den minsta, inte så kul. Jag hade sett på youtube ett akvarium med en drös Clown som samsades bra och trodde det skulle gå bra med 4 st. Dom på youtube var väl inte könsmogna då antar jag. När dom börjar bråka är det då en eller flera byter kön? Den större gamla clownen är helt fredlig vad jag kan se.
 9. Har kollat nu och denna lilla silan skyddar inte mot alger, däremot så bildas det inga alger på akvarieglaset innan för den silaniserade glasbiten så idén att ha lösa glas som behandlats med en silan på insidan av akvarieglaset verka vara en fungerande idé, intressant. Får se om jag beställer en längre silan som kanske skyddar bättre mot alger och gör om testet.
 10. rolnor

  Bubblor?

  Nu klarnar det! Var nya sanden bara.
 11. rolnor

  Sjöstjärna

  Ja, det är en tanke. Har hört med Triton om som jag köpte den av om dom har något tips.
 12. rolnor

  Sjöstjärna

  Tack, kanske kan jag trycka ned små bitar rå fisk i sanden så den får ruttna? Har tyvärr så lite djur i karet att det inte blir så mycket avfall. Himla trist om den dör.
 13. rolnor

  Sjöstjärna

  Fick hem en fin sandvändande, jag undrar vad den äter? Provade rå lax men inget intresse. Har haft ormstjöstjärna tidigare, den gillade rå torsk?
 14. Här det patent jag hittat; https://se.espacenet.com/publicationDetails/biblio?DB=EPODOC&II=0&ND=3&adjacent=true&locale=se_SE&FT=D&date=20160701&CC=TW&NR=201622562A&KC=A testar nu själv i mitt lab silanisera en bit glas, ska göra helt rent i akvariet och sedan sätta ned denna glasskiva mot akvarieglaset och se im det vöxer alger långsammare på testskivan än på akvarieglaset. Har bara trimetylsilyltriflat hemma och denna bildar silan som inte sitter så hårt på glas så det kan funka bara kort tid. Ser det lovande ut kan jag beställa octadecylmetyldiklorsilan som är bättre. Har dragskåp ska tilläga, dessa saker är ej bra andas in.
 15. Det jag tänker är att man kunde ha ett löst glas innanför själva akvarieglaset, tätt sammanpressat mot detsamma och det glaset kunde man lyfta ur en gång per år och behandla, sen sätta tillbaka. Frågan är om det kan bli alger mellan glasen, jag tror inte det eftersom det inte kommer in tillräckligt med näringsämnen dit? Det är kanske det du menar med täckglas?
×
×
 • Create New...