Gå till innehåll

rolnor

Medlem
  • Antal inlägg

    129
  • Gick med

  • Senaste besök

  • Dagar vunna

    1

All aktivitet

  1. Vill ha ozongenerator vem säljer det oceanakvarium och saltiväst svarar ej på mejl?
  2. Apogon ser fina ut, tack för tips!
  3. Det är inget absolut krav att dom ska äta flingfoder, tycker bara det är smidigt.
  4. Den simmar alltid så, även före matning. Tror det är nåt fel på den tyvärr, tråkigt.
  5. Det känns som ni kapat min tråd typ? Please, diskutera fiskar till 130l.
  6. Jag har kollat in Banggai Cardinal, den beskrivs som mycket tålig och lättskött, den ska också gå bra i mindre kar. Vad har den för temperament?
  7. Tack, nu har jag bra tips, ska se vad Thomas zoologiska kan få hem.
  8. Ja, det är säkert mer aptitligt för fiskarna, lite mer jobb dock. Kan du rekomendera nån fin småfisk jag kan ha i mitt 130l?
  9. Hittade denna sida med Blennys, tycker det finns många fina, ska kontakta min zoo-affär. Vet inte om alla passar 130l och helst då flingfoder? https://www.liveaquaria.com/category/23/
  10. Bra förslag, kollade upp dom. Stor fördel om dom tar flingfoder. Har haft en Blenny förut och den var mycket aktiv och kul, den dog tyvärr efter ett par år. Den grävde mycket gångar under revet. Tycker att mina Clowner är så tråkiga, mistänker att den ena inte är helt OK, den simmar mest i en konstig vinkel med huvudet nedåt.
  11. Jag vill ha något nytt i mitt kar, har nu 2 små Clown bara. Vad kan vara lämpligt för 130l?
  12. Aha! Intressant, jag tycker dom ser ut att vantrivas. Minns att jag haft en sån "Blenny" (heter dom väl?), den var det väldig fart på, grävde gångar under revet, käkade alger. Då ska jag sluta oroa mej, vattnet är helt perfekt, mer än så kan jag ju inte göra, äter gör dom i alla fall med god aptit.
  13. Jag har 2 Clownfiskar i 130l och tidigare så har dom simmat runt mitt i akvariet, utforskat nyfiket och sett harmoniska ut, men nu ser det ut som om dom vantrivs. Dom håller sej mycket i ett hörn och simmar konstigt. Den ena är könsmogen. Vad kan det bero på? Vattnet är OK, inget nitrit, lagom pH, 25°C etc.
  14. Jo, förstår att det är bra med större, optimalt är väl att låta dom vara i havet. Dom verkar ha lugnat ned sej nu.
  15. Jag har 130liter. Det jag sett på youtube är att det kan vara bättre med flera, säg 6stycken snarare än 3 så blir det inte så mycket mobbing. Hur gamla är dom när man köper dom? Variera såklart. Dom blir väl könsmogna vid runt 2års ålder?
  16. Har en tydlig nu vad jag tror är en dominant hona (den största fisken) och en dominant hane. Dom verkar ha bildat ett par och är hela tiden nära varandra. Honan beter sej som dom jag sett på youtube som parar sej. Jag undrar om det finns något jag kan göra för att underlätta lek? Har sett att dom verkar gilla en gammal lerkruka/blomkruka att hålla till i när dom lägger rom. Dom två andra clownerna slåss om positionerna under i hierarkin, den ena är något större och är ganska aggressiv mot den allra minsta.
  17. Silanen är i princip ogiftig och liknar materialet i silikongummi. Tanken är att det ska vara kemiskt bundet till glaset. Patentet beskriver att man har två lager på varandra så det är nog inte helt enkelt. Vore kul höra med uppfinnarna varför det inte blev komersiell tillgängligt. Det med nano-silver har jag missat, låter ej ofarligt.
  18. Silanen är i princip ogiftig och liknar materialet i silikongummi. Tanken är att det ska vara kemiskt bundet till glaset. Patentet beskriver att man har två lager på varandra så det är nog inte helt enkelt. Vore kul höra med uppfinnarna varför det inte blev komersiell tillgängligt.
  19. Har en äldre Clown och fick nyligen 3 små. Nu har dom två största av dom nya börjat mobba den minsta, inte så kul. Jag hade sett på youtube ett akvarium med en drös Clown som samsades bra och trodde det skulle gå bra med 4 st. Dom på youtube var väl inte könsmogna då antar jag. När dom börjar bråka är det då en eller flera byter kön? Den större gamla clownen är helt fredlig vad jag kan se.
  20. Har kollat nu och denna lilla silan skyddar inte mot alger, däremot så bildas det inga alger på akvarieglaset innan för den silaniserade glasbiten så idén att ha lösa glas som behandlats med en silan på insidan av akvarieglaset verka vara en fungerande idé, intressant. Får se om jag beställer en längre silan som kanske skyddar bättre mot alger och gör om testet.
  21. Nu klarnar det! Var nya sanden bara.
  22. Ja, det är en tanke. Har hört med Triton om som jag köpte den av om dom har något tips.
  23. Tack, kanske kan jag trycka ned små bitar rå fisk i sanden så den får ruttna? Har tyvärr så lite djur i karet att det inte blir så mycket avfall. Himla trist om den dör.
  24. Fick hem en fin sandvändande, jag undrar vad den äter? Provade rå lax men inget intresse. Har haft ormstjöstjärna tidigare, den gillade rå torsk?
×
×
  • Skapa Ny...