Jump to content

Labibishi

Medlem
 • Posts

  40
 • Joined

 • Last visited

Profilinformation

 • First name
  Labibishi
 • City
  Växjö
 • Antal år inom saltvatten
  0
 • Akvarievolym
  46
 • Akvarietillverkare
  Fluval Edge
 • Hur många kilo kevande sten har du i akvariet
  5

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Labibishi's Achievements

Explorer

Explorer (4/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter
 • Week One Done
 • One Month Later

Recent Badges

10

Reputation

 1. Nu känner jag mig dum.. Så man matar inte alls under dessa 10 dagar? Hänger inte med... Klarar de verkligen sig så länge utan att äta något..
 2. Ja men precis.. Det var så jag tänkte. Just nu ligger clownerna i en hink och de lägre djuren i en. Hade en liten cirkulationspump igång men blev osäker nu med det
 3. Så de klarar sig hela tio dagar utan mat? Ingen cirkulation ... Blir det inte dåligt med syre/rörelse i vattnet då?
 4. Så jag ska låta fiskarna vara i en hink (räcker hink med 10L?) med akvarievatten + cirk. pump. Dag 2 flyttar jag dem till nästa hink med nytt akvarievatten ... Och så vidare i 10 dagar. Klarar de sig så länge? Matar jag lite direkt i hinken? Behövs belysning i hinken? Hinner ich-parasiterna som finns kvar i akvariet dö? Många frågor.. Men tack för svar!
 5. Åhh.. Då började problemen. Clownerna har fått sandkornsliknande vita prickar lite överallt. Troligtvis ICH. Vad är det bästa man kan göra här? Köpt medicin (JBL Punktol). Blanda mat med vitlök? Bytt 50% av vattnet idag och gör det var tredje dag innan medicinering. Tips??
 6. Ja men precis. Kommenterade din tråd häromdagen om att det blir prime i mitt. Den bör passa väldigt precis under kåpan. Verkar vara en grym lampa för övrigt. Blir till julen då den är något billigare i staterna! Hmm.. Kanske skaffar en anemon till clownerna så länge. Håller din clown till i den något?
 7. Vad fint ditt börjar bli Daniel! Klarar sig korallerna bra med den belysning du har nu? Jag har tänkt byta belysning senare, tänkte köpa lampa i USA när jag är iväg till julen.
 8. Hej! Ja det stämmer, tassar & morrhår har jag besökt många gånger. Bra butik! Jag kör med kranvatten och ingen påfyllare, fyller på själv när det behövs. Har gått bra än så länge! För övrigt går det bra. Fått in 2 clowner, en putsräka och en okinawagoby. Börjat få kiselalger lite överallt. Förstått att de försvinner av sig själv om någon vecka.. Sen ser jag massor med kräftliknande, ca 2 mm stora, vita djur som gömmer sig i stenarna. Bra, dåligt?
 9. Hej! Förstår att det kan vara svårt att säga och att det beror på från fall till fall. Men. Jag har en four striped damselfish i akvariet idag. Skall iväg snart för att köpa 2 clowner till (väldigt små då de nyss fått in dem). Kommer dessa 3 att trivas i akvariet eller kommer damselfishen att påbörja ett inbördeskrig?
 10. Update! Allting ser bra ut. Funderar över 2 saker. 1. Vad är detta? Positivt negativt? 2. Vad är detta? Sett 2-3 st som rör sig runt i karet. Ha kvar? Även lite bilder på akvariet. Over and out!
 11. Allting rullar på bra. Värdena är stabila och det känns som stt det blir mer livligt i akvariet varje dag. För tillfället bor 2 turbosnäckor och en pepparmintsräka i akvariet. Snäckorna rör sig för fullt överallt i akvariet. Räkan håller sig mest gömd bakom en sten och kommer endast fram när det är mörkt och när jag matar.
 12. Har också kollat på AI. Var dock mer intresserad av AI Prime då den kan styras genom telefonen så man slipper extern kontroll. Bör passa precis under befintlig kåpa den med (ta bort originalbelysning såklart) .. Får se hur man löser det..
 13. Inte hänt särskilt mycket. Var bara tvungen att köpa en turbosnigel.. Mitt tålamod är ... Aa. Den har stort sett varit på besök i alla delar av akvariet.
 14. Hur kör du med belysningen nu? Hur länge vit/blå? Upplever du att lampan blir ganska blöt, avdunstat vatten antar jag. Är lampan vattentät?
×
×
 • Create New...