Jump to content

Labibishi

Medlem
 • Content Count

  40
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Labibishi

 1. Nu känner jag mig dum.. Så man matar inte alls under dessa 10 dagar? Hänger inte med... Klarar de verkligen sig så länge utan att äta något..
 2. Ja men precis.. Det var så jag tänkte. Just nu ligger clownerna i en hink och de lägre djuren i en. Hade en liten cirkulationspump igång men blev osäker nu med det
 3. Så de klarar sig hela tio dagar utan mat? Ingen cirkulation ... Blir det inte dåligt med syre/rörelse i vattnet då?
 4. Så jag ska låta fiskarna vara i en hink (räcker hink med 10L?) med akvarievatten + cirk. pump. Dag 2 flyttar jag dem till nästa hink med nytt akvarievatten ... Och så vidare i 10 dagar. Klarar de sig så länge? Matar jag lite direkt i hinken? Behövs belysning i hinken? Hinner ich-parasiterna som finns kvar i akvariet dö? Många frågor.. Men tack för svar!
 5. Åhh.. Då började problemen. Clownerna har fått sandkornsliknande vita prickar lite överallt. Troligtvis ICH. Vad är det bästa man kan göra här? Köpt medicin (JBL Punktol). Blanda mat med vitlök? Bytt 50% av vattnet idag och gör det var tredje dag innan medicinering. Tips??
 6. Ja men precis. Kommenterade din tråd häromdagen om att det blir prime i mitt. Den bör passa väldigt precis under kåpan. Verkar vara en grym lampa för övrigt. Blir till julen då den är något billigare i staterna! Hmm.. Kanske skaffar en anemon till clownerna så länge. Håller din clown till i den något?
 7. Vad fint ditt börjar bli Daniel! Klarar sig korallerna bra med den belysning du har nu? Jag har tänkt byta belysning senare, tänkte köpa lampa i USA när jag är iväg till julen.
 8. Hej! Ja det stämmer, tassar & morrhår har jag besökt många gånger. Bra butik! Jag kör med kranvatten och ingen påfyllare, fyller på själv när det behövs. Har gått bra än så länge! För övrigt går det bra. Fått in 2 clowner, en putsräka och en okinawagoby. Börjat få kiselalger lite överallt. Förstått att de försvinner av sig själv om någon vecka.. Sen ser jag massor med kräftliknande, ca 2 mm stora, vita djur som gömmer sig i stenarna. Bra, dåligt?
 9. Hej! Förstår att det kan vara svårt att säga och att det beror på från fall till fall. Men. Jag har en four striped damselfish i akvariet idag. Skall iväg snart för att köpa 2 clowner till (väldigt små då de nyss fått in dem). Kommer dessa 3 att trivas i akvariet eller kommer damselfishen att påbörja ett inbördeskrig?
 10. Update! Allting ser bra ut. Funderar över 2 saker. 1. Vad är detta? Positivt negativt? 2. Vad är detta? Sett 2-3 st som rör sig runt i karet. Ha kvar? Även lite bilder på akvariet. Over and out!
 11. Allting rullar på bra. Värdena är stabila och det känns som stt det blir mer livligt i akvariet varje dag. För tillfället bor 2 turbosnäckor och en pepparmintsräka i akvariet. Snäckorna rör sig för fullt överallt i akvariet. Räkan håller sig mest gömd bakom en sten och kommer endast fram när det är mörkt och när jag matar.
 12. Har också kollat på AI. Var dock mer intresserad av AI Prime då den kan styras genom telefonen så man slipper extern kontroll. Bör passa precis under befintlig kåpa den med (ta bort originalbelysning såklart) .. Får se hur man löser det..
 13. Inte hänt särskilt mycket. Var bara tvungen att köpa en turbosnigel.. Mitt tålamod är ... Aa. Den har stort sett varit på besök i alla delar av akvariet.
 14. Hur kör du med belysningen nu? Hur länge vit/blå? Upplever du att lampan blir ganska blöt, avdunstat vatten antar jag. Är lampan vattentät?
 15. Så coolt! Vilken städerska det där. Hur många har du i ditt kar?
 16. Ja visst är de.. Men har inte varit hemma senaste 3 dagarna. När jag lämnade såg allt bra ut. Såg en liten snäcka, nån konstig larv-liknande grej. Jag tar bild och värden när jag kommer hem. Grymt kul det här när man väl satt igång.
 17. Ja det är jag. Den är riktigt fin och ser så naturlig ut. Grummlar sjukt mycket i början bara hur försiktig du än är. Men de lägger sig på 1-2 dagar.
 18. Ja det stämmer. Verkar värdelöst och ser ut att vara till sötvatten. Vad rekommenderar ni för tester? Vad är viktigast att börja mäta och hur kommer man undan billigast?
 19. Har köpt ett billigt mät-kit där man doppar en strip i vattnet och får utslag på om de är bra eller dåligt. Mäter nitrat, kalk, ph. Värdena ser relativt bra ut just nu. Bättre grejer köper jag längre fram.
 20. Hej! Startade för 3 dagar sen igång ett Fluval Edge 46 liters akvarium. Tekniken är standard förutom en cirkulationspump och doppvärmare. Cirk. pump: Sicce Voyager Nano 1000l/h Doppvärmare: Juwel 50W automatisk temp. Levande Ca. 5 kg levande sten. Ca. 4 kg levande sand. (Red Sea Live Reef Sand Reef Pink) Salt: Red Sea Salt. Slängt i lite BioDegrader reef evolution. Kommer att ha täta vattenbyten. Belysningen kommer jag att ändra inom sin tid. Ett DIY är tanken. Kollar runt på olika alternativ. Just nu verkar det ta sig. Nitrit och övriga värden ser bra ut. Lite bilder: Efter start såg vatt
 21. Faktiskt inte! Lyckades bara stapla och luta dem mot varann. En större sten med formen av ett kycklingben gjorde att der var lätt att få till den lilla passagen under . Köpte en till liten levande sten idag. Tillsatte även lite biodegrader. Vattnet är nästan kristalklart nu!
 22. Snyggt. Kul att det växer till sig. Jag vade för bråttom igår. Mitt vatten är nu mycket mer klart och allt ser bra ut. Hur länge väntade du med turbosniglarna?
 23. base, we got movement. Första tinget som "lever" i mitt akvarie. Supermini nano-stjärna.. Kul
 24. Tack för svaret. Ja.. Väntan tar ju kål på en.. Vill se stenen och sanden .. Men då är det väl bara att ta det lugnt och vänta. Drar ut cirk.pumpen och låter bara vattenfallet vara igång. Stenen klarar sig bra utan?
×
×
 • Create New...