Gå till innehåll

grusus

Avslutad användare
  • Antal inlägg

    53
  • Gick med

  • Senaste besök

All aktivitet

  1. Har en knappt använd ATI sirius LED som jag skulle vilja byta mot kessil WE serien. Skicka pm om du har nåt. Mvh Tomas
  2. Mina planer sket sig. Det händer ofta antar jag att folk lägger ner innan uppstart. Hur som helst, min anledning är räkningarna som börjat rulla in nu efter att jag legat på sjukan en vecka. Operationen/efterbesöken blev/blir dyrt.Väldigt tråkigt det här. Akvariet kommer jag nog starta upp till våren men som sötvatten istället. Ska lägga upp annons på allt som ska säljas vilket är det mesta. Lycka till ni andra!
  3. Riktigt snyggt aqua scape! Är du klar med resten av stenarna? isåfall får du gärna lägga upp en helbild på den helt klara inredning.
  4. Det är ganska förstårligt. Tålamod har jag dock gott om och jag ska försöka ta det långsamt : ) Just nu fokuserar jag på allt utom djur så det blir någorlunda rätt inför uppstarten.
  5. Ja det tar sig. Började på bänken idag. Sidorna är på plats och resten av virket ska inhandlas i veckan. Det är blå skyddsplast som ger dörrarna en falsk färg.
  6. Akvariet är helt klart. Silikonade dit som en glas ram 20mm bred i 6mm runt plexin för att hålla det på plats. Sitter som berget med den ramen och 1,5mm silikon mellan plexi kanterna och akvariet.
  7. Jag tänkte börja montera dit sump avdelningen och skära ut längden för överrinningskammen men känner mig lite osäker ang längden. För 1200L i timmen är 12.7cm minimum längden enligt reef central uträknaren. Skulle det vara mer effektivt att köra runt 15-18cm istället?
  8. Tack för att du tog upp det, jag har inte tänkt så långt Plywood skivan har dock samma mått som självaste akvarie delen, så det blir nog ganska lagom som det ser ut i dagsläget.
  9. Liten uppdatering. Akvariet klarade vattentestet galant,. Sten inredningen är påbörjad och nästa steg är att smeta på revcement över foamen, sen sprinkla på sand och kanske pensla över med 2 vändor epotex lack/sand (först och främst på botten partiet för lättare rengörning) Senaste beställningarna. Tropic Eden Tonga Reefflakes, Tropic Eden Tonga Miniflakes och 1st ATI Sirius X2 LED. Och några bilder på halvklara inredningen. Mer har hänt på inredningen och lite mera sten plattor/grenar ska på plats. Det 2st separata partier.
  10. Från mitt inlägg ovan. "Nästa steg är att silikona dit topp ramen" Jag har tänkt på sånt. 7cm ramen har nu stått och torkat några timmar.
  11. Jag ville för sig inte ha mer en 180-200liter. Visst är det bättre med mera vatten men dessutom dyrare med utrustning, salt osv, och jag gick lite efter vad många rekommenderar som en bra nybörjar storlek. Fördelarna som du nämner tycker jag nästan är en viktigare del här. Belysningen, lätt att städa och komma åt i akvariet vilket gör att det blir gjort oftare, och sen djupet på scape i denna typ av akvarium (vilket dock bara är en fördel när det gäller min inrednings smak)
  12. Jag har sett så många lyckade akvarier av denna typ, så tänkte jag där. Akvariet är 34cm och vattennivån 31-32cm vilket enligt all info jag hittat senaste 2 åren inte ska vara några problem. Men givetvis kommer jag anpassa fiskarna efter måtten.
  13. Dags för en uppdatering. Vi löste det som så att dom istället skickade 18kg CaribSea South Seas Base Rock. Riktigt snygga bitar fick jag, så tack caribsea ska man väll också säga. Hur som helst. Det mesta är på plats, akvariet är påbörjat och har nu stått och härdat sen förra fredagen. Nästa steg är att silikona dit topp ramen, vänta en vecka sen blir det vattentest, och håller det vatten efter ännu en vecka så är det sumpen som ska på plats. Här är listan på utrustning/tillbehören jag har hemma. Det är mest lite små prylar kvar och belysningen. Coral Box D300 Aquatic Nature Antarctica Osmos /RO/DI och TDS mätare 2st Hydor Theo heaters 150w Tunze Osmolator Universal 3155 2st Eheim streamON 3000 som jag förhoppningsvis får byta ut mot +4000 modellen istället. Men jag slänger även in en Jebao RW-4 eller RW-8. Test kits så långt. Salifert Nitrite-nitrate-KH/Alk-pH och Red Sea MCP Ammonia. Red Sea Refractometer Jebao DC1200 retur pump Red Sea Coral Pro salt CaribSea South Seas Base Rock och 3st 30L jäs hinkar från humlegårdens ekolager, kraftfulla axellånga skyddshandskar och annat smått och gott. Så det svåra valet som är kvar är belysning. Först funderade jag på följande LED. Radion XR19w pro, kessil A360we eller AquaIllumination Ai prime. Men efter ännu mer läsning har jag öppnat upp ögonen för ATI Sirius X2. Grym ljus spridning och kan kopplas direkt till pc vilket är en rejäl bonus. Den ligger dock lite utanför budgeten så får se hur jag gör. Ser ni nått som fattas? Hälsningar.
  14. Jag har snackat med butiken nu. Dom skickar 10kg till men denna gång stenar mer som de ser ut på bilden. Dom skulle plocka ut noga åt mig. Dom erkände att dom slarvat med min order, och att stenen jag fick inte alls hade formationerna vi talat om. Locline får jag också i rätta mått denna gång. Jag tycker dom skötte sig bra här, och jag kommer handla igen om det behövs någon gång. Jag karvade till några stenar och dom ser helt ok ut.
  15. Då va bla stenen hemma. Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta. Jag skrev 20st mail med tyska butiken specifikt ang sten för att vara säker att dom hade vad jag ville ha. Jag länkade deras sten flera gånger och frågade. Är det den här typen av former och yta stenen ni skickar kommer ha. "yes you can trust us" http://www.shop-meeresaquaristik.de/rocks-sand-coral-gravel/Individual-reef-decoration/Dead-reef-rocks-per-kg::8131.html Vi pratade även om locline. Dom slutade svara så jag skrev precis innan beställningen. Om jag valt fel dimension på locline/delarna så att det inte passar genomföringen, va snälla och byt till rätt. Han svarade. "yes we will do this. Men nej, det passade inte. Den här stenen/granarna går inte att göra ett smack med, och dom är det motsatta i formationer vad vi talat om.
  16. Jag kan tydligen inte skapa en köpes annons. Behöver få skickat 3-4st tomma stora salthinkar, så om ni har hinkar som bara ligger och skräpar skicka mig ett pm med pris tack.
  17. Jag har läst många trådar och kollat videos där folk filmat olika steg, bla borrning, olika epoxy deger osv. En populär metod är annars följande och förövrigt metoden jag ska bygga mitt scape med. Egg crete i botten, 12mm pvc som stadgas upp och monteras på egg crate plattan. Därefter bygger du på med stenar, tex stora stenarna trär du över rör precis som du själv sa, små stenarna kan du nog bara trycka fast i små bitar utav pvc, akryl eller vad du nu väljer. Därefter när du fått en stadig bas fyller du igen alla öppna ytor runt stenarna med rev säkert exspanderande skum. När skummet härdat kan du skära loss överflödet och även forma till så det får en mer naturlig yta. Sista steget är nu epoxy. Kladda på epoxy på skummet små ytor i taget och sprinkla över med önskad sand och kornstorlek, upprepa hela proccessen 2-3g med några timmars-dags mellanrum. Det här är vad jag har läst mig till och tycker verkar bra, men som med allt annat finns det säkerligen massa olika metoder så läs vidare ang ämnet. Skummet kan du bla köpa här. http://www.drakfisken.se/inredning/1594-fm-reef-scape-foam.html Akvarie epoxy här. En vä beprövad lack som jag personligen använt många gånger i terrariehobbyn. Och för att vara helt säker mailade jag epotex och berättade exakt vad jag ska ha lacken till. "Funkar utmärkt till saltakvarium" Lacken är nästintill luktfri dessutom. http://www.epotex.se/plast-i-bygget/vagg-och-tank/tankbelaggning-rorbelaggning-akvarier-och-terrarier/nm-akvarielack-fs-02380 http://www.epotex.se/epotex-webbutik/akvarie-och-terrarie
  18. Då är första utrustningen på plats. Missade posten och den har legat sen i fredags. Ville bara dela med mig, spännande när man får se prylar för första gången.
  19. Då va precis allt beställt, jag väntar 3 stora paket. Sen kommer färdig kapat/slipat glas i 8mm samt skiljevägg i 5mm akryl nästa fredag till glas polaren. Får jag tag på tomma salthinkar använder jag det istället för osmos, saltvatten och ATO. Äntligen får man slappna av lite.
  20. Som osmos och saltvattens förvaring tänkte jag mig denna modell, eller ena i 60L för vattenbyte om nu inte 30L i veckan räcker. http://shop.humle.se/utrustning/jasning/jaskarl-i-plast/jashink-30-l-m-lock
  21. Låter lovande med pumpen. Jag slå till. Behöver stenen en rejälare rengörning blir det badet några veckor. Tack för svar.
  22. Jag har skickat ett gäng mail senaste 2 dagarna med meeresaquaristik.de ang död sten. Och enligt kundtjänst räcker det med en rejäl sköljning för att få stenen redo för akvariet. Jag känner mig väl lite tveksam men samtidigt förstår jag inte att dom skulle ge mig info som efter en tid skulle orsaka problem. Den här stenen. Ska jag lita på vad dom säger tro? Dom verkar enligt mig väldigt seriösa och är mykt snabba med svar. http://www.shop-meeresaquaristik.de/rocks-sand-coral-gravel/Individual-reef-decoration/Dead-reef-rocks-per-kg::8131.html Hälsningar.
  23. Ja men då testa jag Jebao 1200 så får vi se hur det blir. Så tyst som möjligt är målet efter effektivitet på prylarna. Förresten hur är det med värme alstringen hos Jebao, vet du det? Är ju också viktigt att tillföra så lite extra temperatur som möjligt.
×
×
  • Skapa Ny...