Jump to content

Xanrag

Medlem
 • Content Count

  80
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

13 Neutral

Profilinformation

 • First name
  Mats
 • City
  Stockholm, Årsta
 • Antal år inom saltvatten
  2015
 • Akvarievolym
  110
 • Akvarie mått
  50x60x50
 • Akvarietillverkare
  Red Sea Max 130D
 • Om JA vid skummare - Vilken
  Tunze 9002
 • Antal år inom sötvatten
  1995
 • Hur många kilo kevande sten har du i akvariet
  20
 • Storlek på sump
  20

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Förtydligande: Minimum bud är avhämtning - dvs gratis - men jag väntar nog då någon dag på om någon vill betala något. Annonsen ligger även ute på facebook.
 2. Svart Möbelakvarium "Modern" från Diamantaquarien.de. Saltklar med överrinningsfack. - Tjocklek 12mm med Optiwhite fram och på sidorna. - Display 720l, 200x60x60 - Sump ~210l, 180x40x30 - Fungerar för både salt och sött, i nuläget sumpen inredd för sötvatten. (Kaldness-filter tryckluft) - LED-lampor monterade som lyser när man öppnar dörrarna i skåpet. Små inställningsbara fläktar monterade för ventilation. - Diverse PVC-rör och kopplingar ingår om man vill modifiera något. Extra glas för inredning av sump finns. - Nypris 16k+ - 4 år gammalt. Enbart mot avhämtning i
 3. Vilken returpump rekommenderas som går att styras med ProfiLux? Det som verkar klart enklast styra är Tunze så jag köpte alla streamerpumpar m.m. av det märket (med styrningsmöjligheter) och dom hade även en returpump med styrningsmöjlighet (1073.50) men den kanske är i svagaste laget? ( Flow rate: 1,100 to 3,000 l/h ) I dagsläget kör jag med en Jebao DCT-6000 på halvvarv, så hmm. Det känns rätt oklart vilka pumpar som går styra med 0-10V och då behöver man antagligen köpa en GHL PumpControl 1 också..
 4. MattiasN körde enligt ovan med "0,5-1,2mm ren calcium(ciklidsand heter den)" medan jag valt ATI Fiji White S 0,3-1,2mm som jag läst bra recensioner av. (enligt hypen 99,6% kalcium- och magnesiumföreningar)
 5. Mm nej just bakterierna tror jag inte blir något problem, det brukar naturen lösa av sig själv magiskt i akvarium på något sätt, det är mer allt småkryp som ska bo i de övre lagren jag tänker på så att man kan ha saker som en sandvändande sjöstjärna utan att den svälter ihjäl och dylikt.
 6. Håller också på att sätta upp ett kar, hur hade du tänkt får liv i sandbädden eftersom du inte använder levande sand från start? Tänkt att det ska migrera från levande sten eller har du något startkit att rekommendera? Jag har googlat lite och det finns i amerikat saker såsom DSB Starter Kit och boosters av olika slag med olika organismer.. skulle inte säga nej om det fanns något liknande i Sverige med lite rörmask, små brittle stars m.m.
 7. Jag gjorde det enklare än så, tog lite plastbackar från clas ohlson och billiga LED-lampor och körde på fönsterbrädan i köket. LED-lampan var på dygnet runt och solen lyste när den var uppe. (Detta var höst-vinter så inte så mycket sol..) Körde med luft från pump med bara slang och ingen sten. Jag lyckades odla photoplankton och driva upp artemia till vuxet tillstånd, hade två lådor igång och en PET-flaska med photoplankton i kylen så att jag inte skulle råka döda allt på en gång.
 8. Var inne på Akvarielagret idag och dom har visst lagt ner salt, sen försvann Aqua Stockholm tidigare i år.. så.. vad finns det för saltvattenbutiker i Stockholmsområdet numera? Dom jag känner till är: Triton i Täby Zoo.se i Bromma Blocks Ett kanske är XL Zoo i Barkaby, dom hade salt senast jag var där men det var över ett år sen och dom kanske bara hade det p.g.a. akvarielagret? Nån som vet några fler?
 9. Hur mycket vågar ni lita på tekniken? Jag har ett 720+200l stående i vardagsrummet som jag håller på att automatisera. Närmaste vattenkälla är köket där jag använder en splitter på diskmaskinsvattnet för att få vatten i en vanlig trädgårdsslang. Det finns inget avlopp i golvet någonstans i närheten. En sak jag vill automatisera är vattenbytena, men.. det känns lite väl farligt att automatisera direkt från fasta vattnet (med t.ex. relä) oavsett om det är till förvaringskärl eller direkt i ett akvarium. Skulle det av något skäl råka fastna så kan det ju bli enorma vattenskador.
 10. 250 views och ingen kommentar,det kan bara tolkas som tl;dr eller att jag inte missat något. Jag tar det som det senare. *host* Dags börja lägga lite beställningar med andra ord.
 11. Jajjamensan, är fortfarande igång och frodas. Däremot irriteras jag grymt över ljudet på skummaren så jag undrar om någon har tips på någon TYST skummar som passar i en RSM130? Har precis bestämt mig för att köra utan lock och har beställt en filter cover, men det som låter avsevärt mest i burken är skummarens lilla motor..
 12. Jag är rätt seg och föredrar att köpa rätt saker ifrån början istället för att skynda på men nu börjar det dra ut lite väl mycket på tiden även för mig. Jag fick mitt nya kar levererat i början av sommaren men har knappt gjort någonting sen dess... så nu behöver jag få en liten spark i rumpan. Så, nu har jag googlat en hel del och bestämt mig för det mesta och det jag funderar mest på är om jag glömt någonting? Har stirrat mig blind på listan ett tag nu så jag kanske missat något uppenbart. Jag har sedan ett år ett annat saltvattenkar som frodas men det är bara på ~130
 13. Hmm.. hade inte tänkt ha så djup sandbädd dock, annars hade det kanske funkat med en rörställning på botten också som jag sätt en del.
×
×
 • Create New...