Jump to content

Freddesss

Medlem
 • Posts

  63
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Freddesss's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter
 • Reacting Well
 • Week One Done

Recent Badges

0

Reputation

 1. Då jag funderar på att hålla lite djur som kommer vilja äta pytho, artemia, pods och rotifiers funderar jag på att sätta ihop en station så allt blir i samma bänk. Tre nivåer med det mest värma och ljuskrävande överst sen ner i fallande ordning. Kommer finnas mellan 3-7 kulturer igång samtidigt. Någon som gjort något liknande? EN indo jag inte hittar är hur länge man ska ha tänt eller det ska man dygnet runt?
 2. Tänkte ev ha en Six lime wrasse och en mandarin ihop. Då både lever (eller iaf helst) på levande så tänkte jag även odla pods och Artemia så det alltid finns lite att snaska på. Ev lite korall. Sen inte mer. Detta bör funka? Hur djup botten låste man ha eller det kvittar? kommer ha levande sten osv men då jag odlar maten så kommer den mest agera filter.
 3. Såg att det gick att seriekoppla dom vid behov om man tog en 165w Mars Aqua Känns som det räcker med en till LIDO 120? Två får inte plats. 180W med UV
 4. Ska skaffa LED på budget. Runt 1000kr. Snubblade över dessa. Man får två st. LED 1 Eller denna LED 2
 5. OK, tje den kan sitta vid skummaren.. men resten vill jag ha ur utan att bygga sump
 6. Skulle vilja ha rekommendation på ett billigt ytterfilter med värmare till ett Lido 120. Ska endast huset kol, fosfatremover och ev biobollar. Skulle kunna tänka mig detta om inte l/h är för lågt? 600 l/h Exempel https://www.conrad.se/Ytterfilter-Eden-WaterParadise-Termoytterfilter-511-100-W-57289.htm?websale8=conrad-swe&pi=1180117&ci=SHOP_AREA_875441_0813079
 7. Ska limma fast en skummare i mitt kar som är i gång. Kommer sänka ytan så jag kan rengöra där den ska sättas. Men vilket lim ska jag använda? Något vanligt snabblim som går bra eller jag måste beställa special lim? Trevlig helg alla!
 8. Ni som har kvar orginalfiltert i Lido 120, vad kör ni med? Några av svamparna eller bara typ kol och fosfatremovers?
 9. Du är nöjd med dem annars? Juwel har släppt egna LED till Lido nu som går runt 1300 och då sitter de som rören i locket.
 10. Hittade denna. Inte wi-fi men vad tror du? http://www.ebay.com/itm/EVERGROW-165W-LED-Aquarium-Light-Full-Spectrum-for-Grow-Coral-Reef-Fish-Tank-FTD-/282435719122?hash=item41c27b0fd2:g:F0QAAOSwWkJY89KP
 11. Länk till Kina LED? Startar med ett Lido i dagarna
 12. Finns det något bra sätt med magneter eller annat att installera en juwelskummare? inte aktuellt stt tömma..
 13. Hur står det till med 9004? Var ytavsug på den med b
 14. Håller på att göra om ett Lido 120 till saltvatten. Frågan är hur jag gör med skummare då jag inte tänkte använda sump. Släpper juwels egen microbubböor? Eller det finns bättre alternativ där man inte behöver modda förmycket?
×
×
 • Create New...