Jump to content

Micke81

Medlem
 • Content Count

  52
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Everything posted by Micke81

 1. Så här ser det ut idag. 4 månader efter uppstart
 2. Jag skulle bara köra en kub på 216L lovade jag mig själv och sambon när jag drog igång igen. Men efter några månader vart abstinensen för hög. Så det var bara åka och beställa ett nytt. Tog inte i så mycket för att allt skulle vara lugnt hemma . Blev ett på 432L med måtten 120X60X60 med sump 90X45X45. 3sidor OW på visningskaret. Flyttade över all teknik från det gamla och sen kompletterade jag med 2 st Prime HD till. Drog igång det i Juni nu i somras och det flöt på bra till en början, men sen det blev ett prickutbrott så jag förlorade 13 fisk. 3 klarade sig. Körde dubbla UVC och matade på ordentligt under en period så nu verkar allt frid och fröjd.
 3. 432L. Uppstart för 4 månader sen
 4. Har en kub på 216 liter med måtten 60x60x60 helt i OW till salu. Akvariet har endast varit i gång i 6 månader. Följer med sump, genomföringar och hemmabyggd bänk. Tyvärr saknar bänken dörr. Det är borrat med 3 hål, 2 ner och 1 retur. Returrör följer med. Kan skicka med ett 20w Deltec Uvc som endast är använt i 1 månad vid snabb och smidig affär. OBS ingen annan teknik följer med. 2500:-
 5. Dags för en liten uppdatering!! Nu har det snart gått 2 månader sen uppstart. Har hänt en hel del i kuben i form av liv. Glasrosorna är bara en sargad liten stackare kvar efter att det åkte i 2 pepparmintsräkor. Tog bara några dagar så hade de röjt rosorna. Har även fått i en streamer så det blev lite mer rörelse. Och efter lite fundering fram och tillbaka så slängde jag även dit ett 20W Uv-c rör med. Tänkte att det skadar ju inte :) Min Bta som jag var lite orolig över i början har klarats sig bra och verkar trivas. Kom upp häromdagen och fick se att den har delat på sig så nu har man 2. Nytt levande som kommit i är 2 Pepparmintsräkor 1 Sjöstjärna 1 Drömkejsare ( Pomacanthus Navarchus ) 1 Gul Kirurg ( Zebrasoma Flavescens ) Koraller 1 Euphyllia Slänger upp några bilder!! ( Tyvärr dålig skärpa på bilderna ) Mvh Micke
 6. Ok...då får jag prova med det:) Tack för svar!
 7. Ja det har blivit en del glasrosor. Är det pepparminträka som gäller eller ska man köra medel?
 8. Är det någon som vet vad de små vita prickarna är på glaset som syns bakom anemonen? Har börjat komma mer och mer.
 9. Tyvärr dåligt ljus pga att akvariumet är släckt. Ska försöka ta lite mer bilder när det är lite ljus på. Kör 2 timmar om dagen nu.
 10. Liten uppdatering. Nu har det gått 3 veckor o det rullar på bra. Bta:n har äntligen kommit fram från sitt gömställe och verkar trivas. Det har även flyttat in några invånare. 1 Eldräka 1 Boxarräka 1 Bicolor Blenny 2 Clowner ( Ocellaris ) 1 Coral Beauty ( Centropyge bispinosus ) Slänger med ett par bilder, fler kommer.
 11. Nu ikväll har det blivit rätt mycket klarare vattnet så man ser en del. Tyvärr var skummaren lite sen men beräknas komma i början på veckan nu så då blir de klarare. Körde lite svagt med blått ikväll för att se lite liv i stenen. Fick se att jag fått med en bubbletipanemon i stenen. Någon som har nått tips vad jag ska göra? Tänkte att jag kör ju bara 1 timmes belysning och då 20% blått på kvällen. Ska även i mer sten när jag får tag på det.
 12. Levande sand och LS är i. Lite smått grumligt.
 13. Var tvungen att montera en tillfällig skiva tills skåpsdörren är färdig till skåpet. En klåfingrig dotter som tycker det är jättekul att plaska i sumpen. Saltet är blandat och ligger på en bra nivå. Lekte lite med belysningen med.
 14. En liten uppdatering efter jul och nyårsledigheten! Har hänt en del under ledigheten. Har fått akvariet på plats där det ska stå. Har skaffat belysning, blev en AI Prime HD. Sen har jag nu monterat PVC, vattenfyllt, blandat salt och även fått i LS och levande sand. Här kommer lite bilder.
 15. Då har man fått återfall efter ca 1 år utan ett saltvattensakvarium. Suget blev för stort så nu har man varit och införskaffat sig ett nytt akvarium. Nu blev det dock lite mindre. Ska köra en kub med måtten 60X60X60 med optiwhiteglas med en sump på ca 100L. Akvariet är beställt och hämtat och bänken snart färdig så man kan dra igång. Den ända teknik som är skaffad är Jebao returpump och sen har jag även nu fått hem all PVC och genomföringar. Har målat bakglaset svart och även monterat 2 datafläktar i skåpet så de blir lite cirkulation där inne. Kommer uppdatera vartefter det händer grejjer!! Mvh Micke
 16. Nu har det gått en tid och det har hänt en del i karet. Lite nya invånare och några koraller. Tyvärr väldigt dåliga bilder från kameran. Ska väll börja mixtra lite med systemkameran någon dag är tanken. Men slänger upp ett par bilder.
 17. Hej! Jag skaffade en bubble tip igår. När jag kom ned till karet i morse så har den lyckats ta sig in i en grotta i levande stenen. Det ser ut som den sitter fastklämd. Det är inget speciellt ljus där inne. Ska man försöka få ut den eller avvakta och se om den tar sig ut själv?? Mvh Micke
 18. Bytte streamer från rw-4 till rw-8
 19. Jag räknar med att kunna skrapa det mesta som syns på facket. Blir nog lite pilligt på ett par ställen, men tror det går. Om det skulle bli för bökigt så flyttar jag lite på ett par stenar i framtiden
 20. Ursäkta dålig bildkvalite!!! Ska prova ta med systemkameran!!
 21. Nu har jag börjat bygga revet!!
 22. Belysning på plats!! Dock ser det väldigt ljust ut, men ser bättre ut i verkligheten än vad det gör på bilden. Fler bilder kommer.

Saltvattensguiden


Organisationsnummer: 802438-6222
E-post: admin@saltvattensguiden.se


 • Ordförande: nike83
 • Kassör: Tribiani
 • Tekniskt ansvarig: ormet
 • Medlemsansvarig: kaptenen
 • Annonsörsansvarig: danne031
 • Våra betalningsalternativ


 • Swish: 123 268 41 16
 • PayPal: kassor@saltvattensguiden.se
 • Bankgiro: 220-3503

 • Aktuell programversion


  IPS Community Suite 4.4.10
  Tapatalk 1.6.3

  ×
  ×
  • Create New...