Jump to content

Ismo

Medlem
 • Content Count

  35
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

16 Neutral

Profilinformation

 • First name
  Ismo
 • City
  Göteborg

Recent Profile Visitors

485 profile views
 1. Ismo

  DIY Akvariebänk

  Tack kul att andra gillar, det som är i botten är mitt andra projekt där jag försökte mig på att limma om ett Juwel 240 utan plastramar. Inne i karet är det extra stag som jag någonstans läste att detta ska stabilisera upp karet. Vet inte om det fungerar men sök på mina andra inlägg i nybörjarhörnan.
 2. Tänkte dela med mig av hur jag byggde min akvariebänk. Har lagt upp bild för bild under arbetets gång, jag tar tacksamt emot kommentarer på eventuella förbättringar samt info om hur jag vid mitt nästa bygge kan klä in skalet på ett snyggare sätt eller om jag kan ändra på något för bättre stabilitet, mindre vikt eller annat som jag missat. Jag har använt mig av 45 x 70 regel, trälim, 22 mm MDF, 11 mm OSB samt skruv anpassat efter reglarna, snickerispackel, färg och fog. Alla skruvhål är förborrade, alla ytor där trä har kontakt med trä är limmade, bänken grundades, spacklades och fogades på vis
 3. Ja det har ballat ur totalt
 4. Tjenare, planerna har ändrats igen och detta kar kommer nu att bli en sump. Allt började med så lite teknik som möjligt och har nu eskalerat så mitt nuvarande kar kommer att bli en sump med plats för blandad teknik. jag kommer till att börja med köpa ett nytt kar på ca 375 L, skummare mm. Denna tråden kan läggas ner, vill passa på att tacka för all hjälp riktigt lärorikt . Startar en ny tråd längre fram när allt på g.
 5. Har du något annat kul som tex retur pump?

  1. Sara Nemo

   Sara Nemo

   Bee pump 2000/1 tror så det heter

  2. Ismo

   Ismo

   Ska kolla Google, 

  3. Ismo

   Ismo

   Kan det vara en Aqua bee 2000?

 6. Tanken är att det ska finnas möjligheter till fler projekt . Har kollat massor av guider angående borrandet, går i samma tankar som dig genom att fixa en mall att ta hålen efter. Först måste jag bara bestämma vilken owerflow box det ska bli.
 7. Fick idag hem ett litet paket
 8. Hur vet jag vilken storlek som gäller på ett sådant system? Sitter även och tittar på skummare och cirkulationspumpar samt returpump. Har naturligtvis önskemål om att det ska vara tyst och billigt. Ingen bra kombo vad jag läst i andra trådar, men jag har alltid möjligheten att ljudisolera möbeln för att få bort ljud.
 9. Jag var ironisk, förstod att det kan uppfattas konstigt. Jag gillar helt enkelt att testa nya saker och drog igång detta projekt utan att vara riktigt påläst så det blev att limma allt från grunden .
 10. Köpte det begagnat för något år sedan så jag ville ha ny fog och tänkte att detta kan vara ett bra sätt att lära sig något nytt. Blev billigare än att köpa nytt, nu ska jag "reta" dig genom att bygga en bänk .
 11. Vill bara börja med att tacka för era inputs och positiva kommentarer . Yes äntligen, då är karet på plats. Började med att kolla av så att allt låg i vatten och fyllde sedan på sakta men säkert till hälften. Ökade sedan farten med påfyllningen rejält. Bestämde mig för att köra ett "Hardcore Test" för att se om karet håller för vatten ända upp till ca 10 mm från kanten. Kommen att låta karet stå i ca 1 vecka för att söka efter eventuella läckor eller andra skavanker som kan uppstå. Kommer också att köra med doppvärmare på 27 grader för att "simulera" liknande vattenförhållanden, ha
 12. Så nu är det färdig limmat, och har snyggat till fogarna men det syns inte på dessa bilder. Det har fått torka i ca 1 vecka. Byggde även en provisorisk bänk för att ikväll fylla upp karet. Fick även idag sålt en massa sötvattens prylar så nu kan shoppingen börja .
 13. Yes då det det limmat igen, börjar med stagen på ovansidan imorgon. Har bestämt mig för att fylla på med vatten efter att det fått torka i ca 1 vecka. Återkommer med info om hur detta slutar.
 14. Nu blir jag lite förvirrad, på flertalet foton på nätet så har man kört både invändigt och med glas runt kanten på ovansidan. Hur ska man köra fogningen i botten med extra stag? Tror ni att det fungerar om man silikonar på själva staget och trycker dit den? Och naturligtvis så att glas inte är mot glas, det kommer att bli någon mm luftspalt av själva silikonet.
×
×
 • Create New...