Jump to content

MustenMust

Medlem
 • Content Count

  11
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by MustenMust

 1. Finns dom kvar? Intresserad av alla 3.
 2. Tack för svar! Jag har glömt kommentera att jag faktiskt fått tag i en från Australien. Inköpt i Lomma från Dejong. Drakgyltan hade varit i farten så vattnet var fullt med partiklar
 3. Tack för fina koraller Robin! Lycka till med knapparna! ?
 4. Hej. Letar efter en Harlequin Tusk, Choerodon fasciatus, i storlek mindre (runt 10 cm), någon som vet en butik som har den inne eller någon som har en i sitt kar och vill bli av med den? Ser gärna att den kommer från Australien.
 5. Hej! Ny här på Saltvattensguiden och tänkte höra lite vad ni säger om att lägga ner en drake i mitt kar. Jag tänker mig en av de mindre sorterna, Dendrochirus zebra eller Dendrochirus brachypterus, kanske Dendrochirus biocellatus. Karet är 450l med koraller och levande sten. Jag har två kirurger, en foxface magnificus och 7 chromis. Jag är inte rädd för att draken ska äta de större fiskarna, och chromisarna är inte hela världen om de stryker med, men jag kommer att plocka upp dem innan jag stoppar ner draken. Problemet är att jag har lite gyltor i karet som jag inte vill ska bli en trevlig lunch för draken. Jag har en Macropharyngodon meleagris (hona), en Halichoeres leucoxanthu, en Novaculichthys taeniourus, en Coris gaimard, en Cirrhilabrus rubrisquamis och en Cirrhilabrus exquisitus (hona från Fiji). De flesta är ca 5 cm stora förutom rubrisquamis som är kanske 3 cm. Kommer draken sluka dessa fiskarna som ingenting? Om jag väntar 6 månader och låter gyltorna växa till sig lite, skulle det vara ett bättre alternativ? Jag vet att drakgyltan är väldigt aggressiv av sig när den är stor och att gaimarden också kan bli aggressiv. Tack för ett bra forum! ?
 6. Jag har nu kollat igenom mitt kar under flera timmar idag, har inte sett någon annan snigel än den som är kolsvart. Tycker det är märkligt...
 7. Nej, skalet var inte tomt, det var precis som att musslan hade gått in och dragit ihop sig fast att skalet var helt öppet. När man rörde på den fick man ingen reaktion, det var hårt och stumt. Där var ett storthål i ena sidan i "köttet" på musslan som min salaris kröp in och gömde sig i utan att musslan reagerade, kändes inte som att den levde då... Jag tittade överallt på musslan och tyckte inte att det såg ut som att något hade ätit på den. Alla kanter var fina och hela, det vara bara som att den hade dragit in sig helt och inte stängt om sig. Som sagt var där ett stort hål, ca 3cm i diameter, kanske mer, på ena sidan. Även hålet hade fina "rena" kanter så att säga, även så undersidan. Några sådana har jag inte sett, ska kolla och återkommer. Har dock liknande som är helt svarta, vet inte vad de heter. Har inte sett några sådana heller, det känns som att de är ganska tydliga? Tack för alla svar och ber om ursäkt för sen återkoppling! Jag kikar imorgon när karet är tänt och återkommer till er!
 8. Hej. Har ett kar på dryga 400l som har varit igång i ca 8månader. Har ca 15-20 koraller och 10-12 fiskar. Fem räkor, två kräftor, en sjöborre och lite turbosar. Köpte en tridacna maxima för några veckor sedan som trillade ner ett par gånger så jag flyttade den, jag var noga och såg till att foten var mot en sten så inget kunde komma in där. Den stod där i kanske 4 dagar, sen en morgon var den plötsligt död, hade inte sett något beteende som verkade konstigt. Jag har levande sten i karet som den stod på hela tiden. Musslan var drygt 15cm stor, ingen liten då jag har hört att de är svårare. Den fick mycket ljus då den satt högt upp. Jag hade koll på mina fiskar och annat så att de inte var och åt på den. Har inte sett någon liten krabba eller sjöstjärna i karet. Vill veta varför den dog då jag absolut vill ha en till i framtiden. Någon som har en idé om vad det kan vara?

Saltvattensguiden


Organisationsnummer: 802438-6222
E-post: admin@saltvattensguiden.se


 • Ordförande: nike83
 • Kassör: Tribiani
 • Tekniskt ansvarig: ormet
 • Medlemsansvarig: kaptenen
 • Annonsörsansvarig: danne031
 • Våra betalningsalternativ


 • Swish: 123 268 41 16
 • PayPal: kassor@saltvattensguiden.se
 • Bankgiro: 220-3503

 • Aktuell programversion


  IPS Community Suite 4.4.10
  Tapatalk 1.6.5

  ×
  ×
  • Create New...