Jump to content

Margareta

Medlem
 • Content Count

  127
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Margareta

 1. Tack för alla svar! Känner mig inte orolig över detta längre :-)
 2. Det växer inga alger på ovanpå sanden. Det man ser är lila och gröna på sidan av sanden som ligger mor glaset samt gröna alger på vissa av snäckorna i karet.
 3. Det rosa sitter mycket hårt och det gröna går lättare att ta bort, i alla fall det som sitter på glaset. Det gröna som sitter på bla snäckor sitter som berget!
 4. Är orolig att det ska vara böjan på cyano :-/
 5. Undrar om detta är normalt? Först kom det gröna och nu har det också kommit lila/rött.
 6. Blir osäker på om man mäter på sidan av vättskebehållaren eller om man ska ställa den på testpappret och titta ner i botten på vätskebehållaren?
 7. Är det bra att ha lite siporax och lite kol tillsammans i turbofiltret? Tänker att jag tar bort själva filtersvampen imorgon så att den inte blir full med skit.
 8. Tack @Daniel Tror att pellets i keramik kallas Siporax :-)
 9. Tusen tack för alla svar! Jag tänker att det hela började när jag köpte en ny Euphellia, såg att den hade brown slime disease efter ett par dagar. Det hade då sridit sig till min Torch samt en annan liten euphellia. Totalt dog ca 15 huvud, tänker att det gjorde obalans i karet och Euphyllia giftet spred sig i karet när de dog och påverkade de andra korallerna negativt. Igår gjorde jag ett 30% vattenbyte och satte in ett kolfilter. Idag ser alla koraller normala ut igen och har öppnat upp sig. Hur länge kan man köra aktivt kol med filtreringssvampen på? Har ett aquael turbofilter.
 10. Fisken dog innan euphylliorna dock. Finns det något sätt att stoppa smittan i akvariet? Nästan alla mina koraller håller på att dö..
 11. Det började med filfisken som dog av mystisk sjukdom. NU har brown yelly disease tagit de flesta euphyllior... nu undrar jag om även knapparna samt reccordeorna också är drabbade? Se bilder. Vet inte vad jag ska ta mig till..
 12. Nu är min filfisk tyvärr död. Men jag undrar vilken sjukdom han hade. Trode först att det var prick men efter att ha läst lite på nätet spå undrar jag om det kan ha varit något som kallas "Flukes" Han hade vita fläckar samt ena ögat var väldigt grummligt. Min salaris piskar sidorna ganska mycket mot sanden, det gör en av mina clowner också. Är det någon som vet hur jag ska göra karantän, hur länge? medicin? :-(
 13. Hej! Är det någon som använder en Kessil a350w och som tycker den är bra/dålig?
 14. Tack Stig! Är det bättre om jag skaffar en media reactor om jag vill ha lägre Nitrat?
 15. Har dock sett både filfisken och salaris gå till putsarräkorna andra dagar, antar att det är prick i karet. Vad jag förstår så finns det överallt i karet och bara väntar på att komma tillbaka igen.
 16. Har salifert tester. Vet inte exakt hur mycket men det är väldigt rosa(det är det högsta på testet 100). Byter ca 25 liter vatten i veckan. 3-5 ml nopox om dagen. Det är sedan jag börjat mata med fryst mysis som värdena har blivit sämre. Har matat ganska mycket det senaste för jag tänker att det är bra om fiskarna äter bra om det är prick de har/har haft. Idag bytte jag ca hälften av av vattnet i karet, så nu är ju värdena jättebra. Fiskarna ser ut att må bra, ingen kliar sig mot sanden idag och filfisken har klarare ögon och jag märker skillnad i vakenhet på den igen, mer aktiv.
 17. Jag använder nopox nu, men det hjälper inte helt. Känner att jag vill lägga i mer och mer...är rädd för att överdosera :-/ Matar ganska så mycket, de är ju så hungriga de små liven.. antar att det är en bidragande faktor till Nitratet? Om jag köper filter, är det biopellets man ska ha för att få bort Nitrat?
 18. Hej! Har ett akvarium på 190 liter. Har ej plats för sump just nu (funderar på att i framtiden ha en i ett skåp brevid) Jag har en Tunze skummare i akvariet. Har nu sett att jag har ett ihållande problem med för högt nitrat. Fosfat är nästan inget. Funderar på att sätta i en Comline® Filter 3162 och använda något som tar ner Nitrat. Kan detta vara en bra lösning tror ni? Kanske man sedan kan använda både skummaren och detta filter i sumpen i framtiden? :-) Blåbär...
 19. Är det något speciellt jag ska tänka på när jag köper en luftpump? hur många liter/timme?
 20. Toppen, ska testa detta!
 21. Har beställt en ozon, men jag behöver alltså en uvc också?
 22. Är du 100 på att det är prick filfisken har @Frank? Jag tycker det är supersvårt att se, den har ju taggar på sidorna som man kan ta miste på att det är prickar. Har också nu sett friska filfiskar som har lite underliga ögon. Känner att jag måste vara säker, inte kul att göra flera månaders karantän i onödan :-/
 23. De andra ser bra ut. Men Salaris samt clownerna gnuggar sig mot sanden ibland.
×
×
 • Create New...