Gå till innehåll

Håkon

Medlem
  • Antal inlägg

    6
  • Gick med

  • Senaste besök

All aktivitet

  1. Japp säkert effektivt. Såg ett sådant. Det var öppet upptill, flera droppande perforerade rör över med sniglar o dyl som en strandmiljö. En sak är näringsexport en annan sak är all olika fauna som bildas i sånna miljöer som kan bli exempelvis mat åt fiskar. Hade jag plats skulle jag haft det.
  2. Var det inte det som var förbundet med stor fara att hantera?
  3. Jag tänker vattnet sipprar sakta ner genom sanden till plenumet då bubblorna i röret ner till det skapar en strömm av vatten från det. Det är ju viktig då all skit o dyl kommer ovan i från.
  4. Läste om en kille som på något sätt pressade in uteluft med en fläkt/luftpump till sin skummare med märkbar positiv effekt på ph. Jag fick upp mitt ph med planktonodlingen. Den har jag ute i ett ganska tätt frigolithus. Där tar jag luften till min hemmagjorda skimmer.
  5. Hej Håkon heter jag! Jag kör DSB med plenum och har ett system som nu är 1.5 år. Och 200L totalt. Fick här om veckan en indikator på att systemet funkar. Har haft låga näringsvärden hela tiden men har kört Nopox så följaktligen kan jag inte tillskriva DSBen någon ära. Nopoxen har jag nu slutat med för länge sedan då jag fick problem med Dino och cyano. Värdena har sedan dess krypit uppåt men verkat hålla sig ganska rimliga. Men så var det här med cyanon, så för att få ner näringsvärden så har vissa åtgärder tagits med ringa resultat. Det har varit mata mindre, längre ljustid i Refugium och mera returflöde. För några veckor sedan kom härdsmältan i form av doppvärmare som hängt sig. Med följd av 35 grader celcius i en veckas tid innan jag fattade att det var det som tog död på allt. Jag trodde felet var några extra lampor som jag i samma veva monterat. Konstigt nog dog inte allt men mycket gjorde det och med det började näringsvärden stiga. Det var då jag bestämde mig för öka vattenflödet från plenumet i sumpen. Och på några dagar sjönk nitratet från 15 till 3ppm. Mitt plenum som är två och som ligger under DSBen i Refugiumet och i halva akvariumet har rör anslutet och i dessa rör går luftslangar och med hjälp av bubblor skapas flöde från tomrummet under sanden. För övrigt om man ska tillskriva DSB någon kredit, även om jag också har refugium när det gäller näringsexport. Jag tror att jag matar ovanligt mycket. Exempelvis finns tre foderautomater som matar sammanlagt 9ggr pr dygn samt 1.5 L plankton pr dygn och 1 L pr dygn vatten med levande Rotifers. Sanden har heller aldrig blivit vakumrensat. Vid kraschen dog mina två mandariner, Exenia, thorch, kenyaträ, gsp och sps. Det mesta samt en av mandarinen upplöstes i vattnet och orsakade inte alls någon katastrofsituation utöver själva kraschen. Det var väl det jag hade på hjärtat. Hoppas det kan var till nytta och inspiration. Hälsningar Håkon Voll Hansen
×
×
  • Skapa Ny...