Jump to content

Casio

Medlem
 • Posts

  311
 • Joined

Profilinformation

 • First name
  Eric
 • City
  Örebro
 • Antal år inom saltvatten
  2005
 • Akvarievolym
  120

Recent Profile Visitors

1,573 profile views

Casio's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/14)

 • Dedicated Rare
 • Conversation Starter Rare
 • First Post Rare
 • Collaborator Rare
 • Reacting Well Rare

Recent Badges

61

Reputation

 1. Det tycker jag att den gör. Inte minst visar den andra att det finns dem som tänker och gör annorlunda i ämnen som dem kanske själva funderar kring. Ja precis. Jag har inget mätbart utfall vilket jag skrev. Jag tänkte att det ev skulle ta fart med bra kommentarer. Det kanske kommer fler, utöver mycket bra svar ovan. Hoppas att du inte tar illa vid dig av att andra människor gör annorlunda.
 2. Jag tror att sten/rev fundament /rev sten etc är ganska igensatt I haven också.
 3. Ja om du gör så har du inte så stor glädje av den, på det viset.
 4. Men tror samtidigt att tillräckligt med "levande" följer med korall Fötter. Osv.
 5. Ett till synes bra alternativ är att starta med död. Och sedan tillsätta "levande" efter ett tag där efter, utan lång transport osv.
 6. Casio

  Redox och pH

  @Joar Förstår. Okej, tack för info. Locket torde påverka pH negativt då gasutbytet inte blir optimalt? Samtidigt skummar du mycket. Någon slutsats själv vad som drar upp respektive ned pH och mv? Doserar du spårämnen? Vad har du i akvariumet som förbrukar värden?
 7. Ja, I denna tråd tänkte jag att vi samlar våra åsikter och tankar i. Jag har lite erfarenheter av uppstart både med levande sten och med död. Men inte tillräckligt ordnat så jag får något säkert utfall. Dock har mitt senaste gått bäst, som är uppstartat utan levande sten. Min fundering är främst om allt "levande" är så levande efter flytt till nytt akvarium och transport. Mycket upplever jag "dör" vid minimal nitrat nivå i ett inkört akvarium och då kan jag bara tänka mig vid brist eller annat överskott av ämnen i ett nystartat akvarium. Det som i så fall dör tordes påverka vattenkvaliteten?
 8. Casio

  Redox och pH

  @Joar Försökte hitta tråd om ditt akvarium. Men hittade ingen, jag kanske letade dåligt? Har du bilder annars på ditt system?
 9. Casio

  Redox och pH

  @Joar Okej Gör du något särskilt för att hålla pH uppe? Behöver du tillföra näringsämnen?
 10. Casio

  Redox och pH

  https://en.wikipedia.org/wiki/Reduction_potential Det är inte högt voltantal/redox i sig som sänker ph? Utan mängden skit det oxiderar? Där av går det bra att ha ett högt rdox så länge man har ett hyfsat rent system utan att sänka pH?
 11. Jag undrar om alla dessa har provat båda metoderna.
 12. @kaptenenTack för svar. Ja, kanske är det dags att kika på ersättande koraller.
 13. För den som ev läser denna tråd och lockas av samma tanke eller är intresserad kan jag meddela att jag nu kör doserpump och ati essentials Pro.
 14. Casio

  Redox och pH

  Det är så mycket synergi och påverkan av förhållanden att man nästan får hålla isär ämnena och göra sin bedömning för varje enskilt akvarium.
 15. Casio

  Redox och pH

  https://en.wikipedia.org/wiki/Reduction_potential Det är inte högt voltantal/redox i sig som sänker ph? Utan mängden skit det oxiderar? Där av går det bra att ha ett högt rdox så länge man har ett hyfsat rent system utan att sänka pH?
×
×
 • Create New...