Gå till innehåll

vbownswow

Medlem
  • Antal inlägg

    51
  • Gick med

  • Senaste besök

Profilinformation

  • Förnamn
    Sven
  • Stad
    Uppsala

Senaste besökare

Detta fält är avaktiverat av användaren.

vbownswow's prestationer

Saltentusiast

Saltentusiast (6/14)

  • Snorklande nybörjare
  • Bidragande clownfisk
  • Konversationsstartare
  • Välkomnad
  • Nygammal flundra

Senaste prestationer

1

Omdöme

  1. Så det enda du har nu är en ato som fyller på med sötvatten och sen kan du låta karet stå i säg en vecka? Hur gör du för att minimera risken för att den börjar läcka tex? Hur länge kan man låta ett kar gå utan mat?
  2. Hej! Jag har tidigare dippat tårna i saltvattenkar men slutade bland annat för att jag inte hade tänkt genom mitt val av kar och kände att jag gick lite för fort fram allmänt. Nu går jag i tankarna att göra om och göra rätt men har några funderingar kring semestrar och sånt. Hur gör ni när ni åker på semester i säg en vecka? Kan karet klara sig själv under tiden utan mat och "underhåll"? Jag tänkte inte köra på stort utan tänkte mig något i stil med ett 60 liters red sea reefer nano max. Denna har tex en ato inbyggd som räcker i 3 dagar.
  3. Hej Anders! Den har tyvärr blivit såld. Mvh
  4. Ej kollat med en sån mätare. Teststickor visar dock en hårdhet på 0 samt fosfat på 0 på vattnet som kommer ur. Med silikat filter. Stått med vatten sedan den togs ur bruk för 1 mån sen. 150kr endast avhämtning i Uppsala.
  5. Fullt fungerande tunze 9004 säljes pga nedläggning. 750kr, Finns i Uppsala men kan skickas med postnord om köparen betalar för frakten som ligger på ca 120kr.
  6. Det som finns kvar är: Tunze 9004 inneskummare Väldigt fint skick, skummar på bra! 800kr Tunze osmos ca 160L/dygnköpte den begagnad, ingen aning om huruvida filter behöver bytas. Teststickor visar iallafall att hårdheten är 0 i vattnet som kommer ut ur den. Har vanligtvis hårt vatten.200kr? Juwel rio 240 inkl orginalljusramp, sötvattenpump, möbel och doppvärmareCa 1.5 år gammal tror jag. En del repor. Fin möbel modell mörkt trä. Fullt fungerande ljusramp, pump, termometer etc. Använd till saltvatten.1500kr? Öppen för bud. Vill verkligen bli av med den. Vattentester:Red sea Fosfat, lite använd, nypris 399kr150krRed sea foundation pro, helt oanvänd! Nypris ca 500kr400krRed sea marine care, ungefär hälften förbrukat. nypris 439kr100kr.Alla tester är införskaffade under hösten, så har ej gått ut ännu.Paketpris tester: 500kr
  7. Jag har ca 7kg död sten om det kan vara intressant. I Uppsala alltså.
  8. Allt levande är sålt, nu är det fritt fräs på tekniken. Allt är rengjort och lagt i orginallådor där sådana finns. Kan som sagt skickas mot fraktkostnad eller avhämtas i Uppsala.
  9. Det finns ca 5 - 6kg urlakad föredetta levande sten kvar (nu alltså torr död sten) om det kan vara intressant. Lite mindre bitar. Vanligt pris brukar vara 50kr kg här på guiden, du kan få det för 40kr/kg. Finns massor med teknik också om det kan vara intressant.
  10. Hej! Måtten på karet är: B120xD40xH56 cm Bänken har samma mått men med en höjd på 73cm. Dock är det inget "red sea" kar utan ett juwel rio 240L som tex denna lånade bilden: Karet har ingen sump, men det har ändå fungerat bra för mig. Värmare i karet, några streamerpumpar och tunze 9004 skummaren. Vet att det är flera som kör så. Om man vill kan man också borra hål och köra sump, men det kräver mer jobb. Om du är ute efter att prova på saltvatten så billigt som möjligt så kan det kanske vara något att köra på tex mitt kar. Redseas kar är bättre för saltvatten, främst pga sumpen. Däremot slipper man också lite krånglet med om röreriet börjar läcka tex, allt är bara i karet. Det är en enkel konstruktion på det sättet. För mig har det uppfyllt sitt syfte. Kunde skaffa det ganska billigt och insåg att saltvatten ändå inte var något för mig. Men det är helt upp till dig vad du vill göra. Jag har allt du behöver för att starta förutom det levande. Tar du allt kan vi fixa en bra deal. /Victor
  11. Allt levande är tyvärr såld nu.
×
×
  • Skapa Ny...