Jump to content

Vetekli

Medlem
 • Content Count

  13
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Vetekli last won the day on February 13

Vetekli had the most liked content!

Community Reputation

5 Neutral

Profilinformation

 • First name
  Andreas
 • City
  Kalmar
 • Akvarievolym
  300 L

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Hej! Var ett tag sedan jag kikade in här! Det går bra, jag har en lite än skummare men kör den endast på nätterna ibland. Tror definitivt att jag skulle klara mig utan. Jag byter vatten väldigt sällan. Makroalgerna köpte jag på livealgea.co.uk, dock bara en som trivs i karet.
 2. Menar du längst upp till vänster? Den längst upp till vänster är en "pineapple sponge" i alla fall.
 3. Någon som sett något liknande? Det var någon som norpade polyper från den när jag precis köpt den och då var räkan skäligen misstänkt då jag såg att han var på den strax innan. Denna gång fick jag honom på film! Ser definitivt ut som han försöker äta tycker jag. Svårt att säga hur mycket skada han gjorde.
 4. För en del kanske, men inte för alla iaf. Men visst, tråkigt om man inte kan sälja eller byta.
 5. Detta påverkar väl bara försäljning och byte av fraggar för privatpersoner? Buitker kommer det väl inte vara någon större skillnad för? Eller har jag missuppfattat?
 6. Snyggt! Tänkte köra något liknande på jobbet. Vad är det för lampa du beställt? Har haft svårt att hitta någon bra.
 7. Fick mina koraller idag. Supernöjd! Väldigt välpackat, alla lever, jättefina koraller. Tusen tack!!
 8. Letar efter en sarcophyton, ej grön men alla andra färger kan vara intressanta! Kan köra en liten bit men gärna runt Kalmartrakten. Om den kan skickas istället så blir det toppen.
 9. Igår kom mina makroalger. Lite bilder.
 10. Tack! Belysningen är 2 st https://www.amazon.de/dp/B07FM5CX6L/ref=sr_1_1?crid=39ABLL6SALVR8&keywords=lumini+pixie+30&qid=1578942268&sprefix=lumini+%2Caps%2C171&sr=8-1 och en https://www.cyberzoo.se/akvaristik/belysning/t-5-kraftig-armatur-for-salt-sotvatten/fluval-t5-ljusramp-2x54w-122-141-cm.html med 2 lysrör från hagen på 54 w. En blåtonad och en vit. Tänkte limma fast algerna på sten, får se hur det går. Skulle funka enligt sidan jag köpte dom på. Köpte följande. https://www.livealgae.co.uk/macroalgae/red-macroalgae-species/marine-macroalgae-cryptonemia-crenulata https://www.livealgae.co.uk/macroalgae/red-macroalgae-species/marine-macroalgae-ochtodes-sp https://www.livealgae.co.uk/macroalgae/red-macroalgae-species/marine-macroalgae-gracilaria-vermiculophylla https://www.livealgae.co.uk/macroalgae/red-macroalgae-species/marine-macroalgae-gracilaria-curtissae Jag har läst på om DSB, men vi får se hur det går. Det enda jag är fundersam över är hur jag ska få tag i mer småkryp som lever i sanden, maskar osv. Jag har lite levande sten, ca 2-3 kg skulle jag tro. Resten är död sten. Funderar på att beställa lite mer för att få lite mer liv i sanden. Egentligen är jag inte emot att skaffa skummare, tänkte bara avvakta för att se om det går bra utan. Nackdelen är väl att det är ju en pryl som behöver underhåll emellanåt. Vet inte hur ofta man behöver rengöra, tömma behållaren osv. Men får se, kanske blir en längre fram.
 11. Hallå gott folk! Satte igång mitt första saltvattensakvarium för lite över en månad sedan. Eftersom jag numera har barn vill jag gärna slippa ha vattenbyten eller annat underhåll på min att-göra lista allt för frekvent. Därför försöker jag hålla det enkelt, kör helt utan sump och skummare. Istället är min tanke att köra DSB (Deep sand bed) och macroalger som näringsexport. Än så länge har jag bara cheato men mer är på ingång! Har inte gjort några vattenbyten ännu. Har bara testat nitrat som ligger på 5 ppm. Kör bara RO-vatten förresten. Akvariet är 120 x 50 x 50 cm i optiwhite. Jag har två doppvärmare från JBL och två streamerpumpar från Tunze. Belsningen blev en blanding av LED och T5. Jag köpte LED från tyska amazon först men var inte riktigt nöjd med skugg/spotlighteffekten från dom. Köpte därför en T5 ramp från Fluval med två T5-rör. Kör T5 på dagen och LED på låg styrka på kvällen nu. Har en osmolator från Tunze som fyller på RO-vatten från en 25-liters dunk. Just nu har jag 2 små clowner, en putsarräka, tre eremiter och tre Trochus-snäckor. Lite bilder. Vattnet ser ut som det grumligt ut på 2 bilder för då har jag precis bökat runt med ny sten. Karet står med en kortsida mot väggen, så går att se från två håll.

Saltvattensguiden


Organisationsnummer: 802438-6222
E-post: admin@saltvattensguiden.se


 • Ordförande: nike83
 • Kassör: Tribiani
 • Tekniskt ansvarig: ormet
 • Medlemsansvarig: kaptenen
 • Annonsörsansvarig: danne031
 • Våra betalningsalternativ


 • Swish: 123 268 41 16
 • PayPal: kassor@saltvattensguiden.se
 • Bankgiro: 220-3503

 • Aktuell programversion


  IPS Community Suite 4.4.10
  Tapatalk 1.6.5

  ×
  ×
  • Create New...