Jump to content

SkogsflickaN

Medlem
 • Content Count

  182
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

10 Neutral

1 Follower

Profilinformation

 • First name
  Linda
 • City
  Fjugesta
 • Antal år inom saltvatten
  När jag träffade Datate, ca 2006
 • Akvarievolym
  250 l inklusive sump.
 • Akvarie mått
  95x55x50 cm
 • Akvarietillverkare
  Red sea tror jag
 • Ljusuppsättning
  LED
 • Vilken uppsättning av ljus använder du
  Nåt ljus som får det att glittra fint... Har hört att det var en led-ramp av något slag...
 • Använder du skummare
  Ja
 • Om JA vid skummare - Vilken
  Deltec MC500
 • Mitt huvudsakliga intresse för karet är
  Koraller & Fisk
  Stenkoraller LPS
  Stenkoraller SPS
 • Antal år inom sötvatten
  Inte mer än lite praktik i ett litet zoo där de hade akvarier.
 • Använder du Osmosvatten
  Ja
 • Hur många kilo kevande sten har du i akvariet
  Cirka 30 kg
 • Har du sump
  Nej
 • Kör du med sand på botten
  Ja
 • Använder du UV-C
  Nej
 • Använder du Ozon
  Nej
 • Använder du zeolitbaserad metod
  Nej

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Edward: Jodå, det blir SPS:er i detta kar, tillsammans med fiskar och andra kryp. Kanske blir det någon LPS också. Inga mjukisar om jag får välja, har haft det 1 gång, och det räcker för mig, för de vi haft har spritt sig som synden, och nästan tagit över akvariet.
 2. Igår hällde vi i sand i akvariet, så det är nog mellan 2 och 3 cm sand på botten. Tycker att helhetsintrycket av akvariet förändrades drastiskt, åt det positiva hållet. Så för tillfället sitter jag och funderar på fiskar och annat som är duktiga på att göra rent sand. Phalaena har jag funderat på, men den senaste vi hade dog på grund av matbrist tror vi/jag. Förslag på andra djur som gärna kryper runt i sanden? Delar med mig av lite bilder av hur akvariet ser ut just precis nu... nu får stå ut med att det blir lite speglingar.
 3. Det var ett tag sen, sedan senaste uppdateringen. Tänkte att jag skulle visa lite bilder, och det ska jag göra också, men min beskrivning till dem kanske inte blir helt korrekt, trots att Christer förklarat för mig hur allt kommer att fungera... Men det får ni ha överseende med. Jag hoppas annars på att Erik kan svara på eventuella frågor. Annars kan jag tillägga att stenen ligger i akvariet nu, tillsammans med vatten såklart... Bilder på det får det bli sen, just nu är det inte så mycket att se, om man inte är överdrivet intresserad av aquascapingen, men det är det säkert folk som är, det är
 4. Ser riktigt snyggt ut tycker jag. Vi är på gång att starta upp ett kar vi med, ett helt nytt på 455 liter, precis som du så har vi optiwhite rutor på 3 sidor.
 5. Måste tillägga att vi hittade ett väldigt ovanligt djur. Ingen vet riktigt vad det är för nåt, och inga svar finner vi i vare sig uppslagsverk eller på internet. Detta djur hittades när allt var tömt i det gamla akvariet. Det går tyvärr inte att sälja heller, finns ingen marknad för detta ovanliga djur. Den är blek till färgen, och har fått för mycket mat någonstans ifrån, eftersom det sitter en hel del extrakilon på den...
 6. Nu har sumpen kommit på plats, och står nu precis där den ska, på en matta. Men förutom att sumpen kommit på plats, så har även akvariet kommit på plats, även det vilar på en matta, typ liggunderlag. Baksidan är svart och möbeln är gjord i aluminium. Innan vi kan börja fylla i vatten så måste vi staga upp på ett ställe, för vi fick ta bort 2 ben. Vi hade 6 stycken från början. Men det ska ordnas med urfrästa målade mdf-delar... (om jag inte missuppfattat allt) Har kontrollmätt längden på karet, 1 meter... men det känns som att det är så mycket mer... Lite bilder på "underverket".
 7. Som alla vet så har ju alla koraller latinska namn... många av dem heter acro... Jag läser till medicinsk sekreterare och håller på med en massa ord. Så snubblade jag över ordet acro i min medicinska ordbok, och så fick jag reda på att det betyder topp, ända, spets. Och då vart jag ju såklart nyfiken på vad resten betyder. Som till exempel acropora. Någon som vet? Nu ska jag återgå till det jag skulle göra från början... och det var inte att forska i korallnamn .
 8. Tycker det ser ut som en ormstjärna, men jag är nog inte rätt person att svara på det. Tänkte när jag kollade på den gröna "saken" förut, att den ser ut lite som ett par som vi fick med LS, men det var lite svårt att se. Jag tycker i alla fall att de är trevliga, och har inte spridit sig som pesten, som jag tycket att vissa skivor kan göra när de trivs lite för bra.
 9. Riktigt fint, tycker det är fint med stora ytor för fiskarna att simma på. Vad hände med den lilla gröna som du hade på en bild i ett annat inlägg? Försvann den, eller vart det inget mer med den?
 10. Höga näringsvärden? Nitrat, fosfat?
 11. Jag såg efteråt att det var bara tekniken du frågade efter. Enligt PWSS så följer det med en pump i paketet, hur bra eller dålig den är vet jag inte, så det låter jag vara osagt. Skummare tror jag sällan man använder till dessa små akvarier, tror man satsar mer på regelbundna vattenbyten på 5-10% i veckan. En skummare skulle ta alldeles för mycket plats på ett så litet akvarium. Utöver det så kan jag säga att det är väldigt svårt att behålla vattenvärden i ett så litet akvarium, då minsta lilla påverkar värdena, och det kan gå fort utför, om det blir något fel. En bra sak att införskaffa är
 12. Helt komplett är det ju inte. Du behöver köpa salt och levande sten. Blanda till saltvattnet först, och se till att du får rätt salthalt. När saltet löst sig så lägger du i levande sten och eventuellt sand, om du vill ha det. Låt det stå ett tag och köra in sig. Du bör även skaffa lite vattentester, till en början så bör du skaffa fosfat och nitrat-test. Eventuellt även amonium och nitrit, men eftersom det blir nitrat till sist så kanske det inte är helt nödvändigt. Du kan läsa mer i den här tråden tror jag. https://www.saltvattensguiden.se/forumet/showthread.php?t=26287
 13. Riktigt snyggt!! Många fina koraller, till och med knapparna, som jag i vanliga fall inte brukar tycka om... Men det beror nog mest på skräckhistorier jag läst. Såg en lila korall, ovanför pocilloporan (tror jag den heter - osäker på eventuell stavning), vad är det för en?
 14. Finns en tråd här på forumet som jag tror heter nåt i stil med pimp my urchin, där kan man ju se lite vad de kan släpa med sig. När vi fick massa brypsis-alger i vårat förra kar, så skaffade vi oss en borre, den rensade duktigt, visst välte den fraggar, men det är det värt i det långa loppet tycker jag.
 15. Vi är mest glada över att bli av med den, för vi skulle inte haft någon plats för den. Men vi var riktigt nöjda med den när den stod i vårat kar med en stor euphyllia som klädde den. Trist att fjärilen dog förresten, för den var riktigt snygg. Snyggare på bilden du tagit med din kamera, än den lånade bilden! Finns ju så grymt många fina fjärilsfiskar, får nog spara ihop pengar så jag kan ha ett fish only . Vill gärna se bild på de nya knapparna och musslan .
×
×
 • Create New...