Gå till innehåll

Mattias7898

Stödjande medlem
  • Antal inlägg

    129
  • Gick med

  • Senaste besök

Inlägg postat av Mattias7898

  1. Jag gjorde en sump i 6mm glas med konstiga mått för att den skulle passa i ett underskåp och då slipa de alla sidorna på bitarna + 4 bitar för olika fack i sumpen och då betala jag 2500:- 
    Men klart 10mm som du skall ha är klart svårare att skära kanske, eller att de får skära det ifrån en större bit som gör att det blir dyrare. Men jag hade som du säger nog kollat vidare.
     

    • Gilla 1
  2. 9 timmar sedan, Thomas Salt skrev:

    Alltid svart silikon om det skal holla. 

    Och ca. 1 mm från alle håll per 24 timer. 

     

    Så om dett är 12 mm + 2 mm fpg, då tar det 7 dagor. 


    Stämmer bra, den torktiden stod det på silikontuben.

  3. jag sågade av mittstagen på mitt juvel och försökte limma om andra stag högre upp. men det blev skit. så då tömde jag det till 50% hade en planka på vardera sida och höll ihop karet med 2 skruvtvingar som öppna över 60cm, sen fäste jag en L-profil på vardera sida med aluminium stag i mellan, juwel akvariumena är ju lättare då den har sin plastsarg, som man för övrigt inte kan köpa löst om någon annan här får för sig att modifiera sina stag.

    • Gilla 1
  4. Jag använde transparent silikon "livsmedelgodkännt" när jag för en tidsedan limma om en baffel i sumpen och där vänta jag 3 dagar innan jag fyllde på med vatten igen.
    Det är väll när silikonen slutat lukta ättika som det är tort.

    Silikonen är väll svart som du har så det är väll snyggast att få fatt i det. 

  5. Har du det i serie får du inte rent för mycket flöde igenom reaktorn om du skall kunna hålla x antal gånger omsättning i karet? Hade också hävert baserat tidigare men tyckte det var svårt att få flödet rätt igenom sumpen och fick man för högt flöde så han inte häverten med eller så lät det som när man drar proppen ur ett badkar på slutet och den var svår att starta om det om det blev strömavbrott.  Så jag borra i botten och satte "herbie" overflow 2 st 32mm och är super nöjd.

  6. Jag har testat det och tyckte inte det blev bra, hade ett t på returen och en ventil så jag kunde ändra flödet till reaktorn, men när reaktorn började sättas igen så ändrades flödet till returen till mer flöde, med följd att det började rinna mer tillbaka i nöd röret, så man fick ständigt hålla på att ändra membran ventilen på huvudröret för att inte ha det till att plaska hela tiden.

    sen var det svårt att få rätt flöde till reaktorn då vatten alltid vill ta lättaste vägen, så merparten av flödet gick till returen.

    • Gilla 1
  7. Hej!

    Jag har 2 st hydra 32 där blått är på 69% vitt på 20%, har mest LPS och mjukkoraller. Har nu köpt en Orphek OR3 blue plus 90cm för att få bukt med skuggningen som mina stag i akvariet ger.
    Hur hade ni acklimatiserat in den?  är det i början, mitten eller slutet av AI:s schema samt hur länge, börja med 30min och sakta öka tiden? Som med T5 belysning?

  8. Då lampan blir varm så kanske det är risk för att överhetta lampan eller att glasröret lampan ligger i spricker om där är luft runt glasröret och inte vattnet kyller det? Det är ju ingen jätte fart man skall ha i genomströmning, så jag märkte att den gärna satte igen med skit med över tid också. Men spolar du igenom den med högt tryck så man får ut luften och båda slangarna är under vatten så borde den ju inte suga luft tillbaka om man minskar flödet till det som det skall vara. Nu var det längesedan jag körde med UVC.

    • Tack 1
  9. Hej!

    I Deltecs manual så står det så här om monteringen.

    - that there is enough space to remove the tube.

    - when placing it flat on the floor the outlets must point upwards to ease bleeding.

    - when fitting it vertically the lead should come from the top. Direction of water flow should be from bottom to top.

     

    Så jag tror du skall ha ingångarna på ovansidan istället, för att få ut luft ur den.
    Sen vet jag inte om du kan ha returen ner i sista facket.. får du inte annat flöde då? eller att ATO:n inte behöver fylla på?
    Jag hade nog antingen bara kört runt det där skummaren är eller från första facket till skummarfacket för att inte ändra flödet igenom sumpen.

  10. Hej!

     

    Jag har min ensam, har haft den i snart 5 år utan problem. Dok så äter den bara artemia och mysis eller om man håller en räka med en pincett.

    Så inget flingfoder eller pellets. Sen är den inte snabb som en kirurg så man måste se till så den hinner äta. Den har ju sin långa näbb så att säga så den äter inte särskilt fort. Det är väll de andra haft problem med att den hinner inte få i sig något eller inte äter fryst så då svälter den ihjäl.

  11. Säljes Maxspect Gyre XF250 duo, som jag köpte av Micke här på forumet i förgår.

    De var rent för kraftiga för mig, mina lps ville knappt expandera fast de var på 10%

    Höljet var av lite på sladden på den ena motorn så jag laga det med lite krympslang.

    De fungera utmärkt de 2h som jag prova dem. Finns nya bussningar mm, med i kartongerna.

     

    Pris 1400:- +frakt om ni vill få de skickade. Eller byte mot likvärdiga gyre:s fast mindre modell om någon vill byta till kraftigare.

    IMG_20220810_203155.jpg

    IMG_20220810_203010.jpg

  12. Man får väll vad man betalar för brukar det ju heta... Men även de dyrare märkena kan se smäckiga ut.

     

    Jag har en jebao som pumpar 5000l/h och den är ca 3,5 år nu och har aldrig strulat, kör den på 60%. Stänger jag av tunze skummaren som väsnas mäst så hör jag inte retur pumpen den är knäpp tyst. Men den har ingen fräck app och wifi styrning. Finns dok en nyare jebao som verkar ha wi-fi för en hundring mer,än modellen utan.

  13. Hej!
     

    Som jois skriver den blir bättre med tiden, men jag upplevde att det aldrig försvann helt. Försökte med filtervadd i botten på utsuget men bubblorna kom ändå igenom. Så jag byggde en sump under mitt akvarium och placera den där. 

     

    Det finns en plastbit på motorblocket i framkant som man kan ta bort så man gör om den till en kontakt skimmer, då försvinner bubblorna helt men då tar den inte in vattnet via intaget på skummar koppen och då tar den inte bort oljefilmen som blir på ytan.

×
×
  • Skapa Ny...