Gå till innehåll

Mattias7898

Stödjande medlem
  • Antal inlägg

    121
  • Gick med

  • Senaste besök

All aktivitet

  1. Hej! Jag har 2 st hydra 32 där blått är på 69% vitt på 20%, har mest LPS och mjukkoraller. Har nu köpt en Orphek OR3 blue plus 90cm för att få bukt med skuggningen som mina stag i akvariet ger. Hur hade ni acklimatiserat in den? är det i början, mitten eller slutet av AI:s schema samt hur länge, börja med 30min och sakta öka tiden? Som med T5 belysning?
  2. Säljes Tunze Stream 3+ ca 2 år gammal + 3 nya anemon skydd. Pris 1300:- Tunze 6015 Pris 300:- Tunze 6025 Pris 300:- Kan skicka på köparens bekostnad. Finns i södra Skåne
  3. Hej! Vad heter korallen som du har under SPS:en i din bild.
  4. Då lampan blir varm så kanske det är risk för att överhetta lampan eller att glasröret lampan ligger i spricker om där är luft runt glasröret och inte vattnet kyller det? Det är ju ingen jätte fart man skall ha i genomströmning, så jag märkte att den gärna satte igen med skit med över tid också. Men spolar du igenom den med högt tryck så man får ut luften och båda slangarna är under vatten så borde den ju inte suga luft tillbaka om man minskar flödet till det som det skall vara. Nu var det längesedan jag körde med UVC.
  5. Hej! I Deltecs manual så står det så här om monteringen. - that there is enough space to remove the tube. - when placing it flat on the floor the outlets must point upwards to ease bleeding. - when fitting it vertically the lead should come from the top. Direction of water flow should be from bottom to top. Så jag tror du skall ha ingångarna på ovansidan istället, för att få ut luft ur den. Sen vet jag inte om du kan ha returen ner i sista facket.. får du inte annat flöde då? eller att ATO:n inte behöver fylla på? Jag hade nog antingen bara kört runt det där skummaren är eller från första facket till skummarfacket för att inte ändra flödet igenom sumpen.
  6. Min är ca 10 cm och har 425l akvarium, så den skall nog inte ha mindre än 300l, gillar även sten och grottor som den gömmer sig i.
  7. Hej! Jag har min ensam, har haft den i snart 5 år utan problem. Dok så äter den bara artemia och mysis eller om man håller en räka med en pincett. Så inget flingfoder eller pellets. Sen är den inte snabb som en kirurg så man måste se till så den hinner äta. Den har ju sin långa näbb så att säga så den äter inte särskilt fort. Det är väll de andra haft problem med att den hinner inte få i sig något eller inte äter fryst så då svälter den ihjäl.
  8. Skall du göra något fort så gör ett mindre vatten byte.
  9. Hej! Gå inte för fort fram med NOPOX då du kan få bakterie blomning och köra slut på allt syre i karet.
  10. Hej! Tror inte du får någon nämnvärd ökning, det är minsta storleken 32mm som borde bestämma flödet.
  11. Min får 1h upp/ 1h ner, svagare ljus och sen 9h med full belysning
  12. Hej! Den heter calustrea eller candy cane. Den ser helt ok ut tycker jag. Den skall ha låg till medium ljus, samma med vatten flödet.
  13. Tror inte han har det räknar du ihop allt så blir det 7600kr och han vill ha 7000kr om man tar allt.
  14. Säljes Maxspect Gyre XF250 duo, som jag köpte av Micke här på forumet i förgår. De var rent för kraftiga för mig, mina lps ville knappt expandera fast de var på 10% Höljet var av lite på sladden på den ena motorn så jag laga det med lite krympslang. De fungera utmärkt de 2h som jag prova dem. Finns nya bussningar mm, med i kartongerna. Pris 1400:- +frakt om ni vill få de skickade. Eller byte mot likvärdiga gyre:s fast mindre modell om någon vill byta till kraftigare.
  15. Man får väll vad man betalar för brukar det ju heta... Men även de dyrare märkena kan se smäckiga ut. Jag har en jebao som pumpar 5000l/h och den är ca 3,5 år nu och har aldrig strulat, kör den på 60%. Stänger jag av tunze skummaren som väsnas mäst så hör jag inte retur pumpen den är knäpp tyst. Men den har ingen fräck app och wifi styrning. Finns dok en nyare jebao som verkar ha wi-fi för en hundring mer,än modellen utan.
  16. Hej! Jag kör en sådan här i akvariet. Som man kopplar i eluttaget, men jag vet inte om de hjälper på vissa AC pumpar mm, då de inte har jord sladd. Deltec Titan Ground probe - Underhåll - Webbutik (foretagsakvarium.se)
  17. Hej! Som jois skriver den blir bättre med tiden, men jag upplevde att det aldrig försvann helt. Försökte med filtervadd i botten på utsuget men bubblorna kom ändå igenom. Så jag byggde en sump under mitt akvarium och placera den där. Det finns en plastbit på motorblocket i framkant som man kan ta bort så man gör om den till en kontakt skimmer, då försvinner bubblorna helt men då tar den inte in vattnet via intaget på skummar koppen och då tar den inte bort oljefilmen som blir på ytan.
  18. Ser ut some en tunze osmolator nano, den har bara flotör magnet brytaren, inte den optiska avkännaren som den större modellen. Den ser rätt monterad ut enligt bruksanvisningen.
  19. Tackar då hinner jag kanske med några Flensburger pilsner och väntar på att Kh och Af 123 tar slut… och vill jag ha fler öl så är det bara att blanda mer balling, har de i pulverform som man blandar ut själv med osmos.. det är väl ca 2/3 kvar..
  20. Tack Kim för infon, då pausar jag lite och låter det sjunka. Så får jag fundera sen vad jag byter till, kör nog slut på det jag har först i alla fall. Är det dumt att köra KH så högt som redsea vill som 11,5 eller skall jag låta det sjunka till 8 ca? Läser man på balling instruktionerna så verkar det som de är utformade för att ligga runt 8 dkh.
  21. Tack Stig, då får jag hoppas att de skickar rätt hink nästa gång, bestälde 22kg blå red sea men fick 22kg AF istället, så jag får väl försöka med red sea igen. Är deras balling 123 bra eller skall jag gå över till ett annat märke där med?
  22. Kollar alltid saltmätaren mot referens vätskan på 35ppm. Innan användning. Använder AF reef salt och kör osmos med hyfsat nya mebran och silikat filter.
  23. Hej! Behöver lite hjälp med att få kläm på dosering och hur man balanserar ut höga värden. Försöker att få redseas värden på ett av deras recept. Har doserat bara KH av AF 123, vet att man skall egentligen dosera lika av alla 3, men vad gör man när något av CA eller MG är för höga? Där står att man skall dosera efter det värdet som konsumeras minst och "buffra" upp de andra till rätt nivå, är det då inte samma som att bara dosera KH om de andra värdena är höga? Mina värden igår. Tagna med Hanna. Har bara LPS och mjukisar. Inga fosfat removers förutom nopox. temp 25.3c salt 1.026 Kh 11.5 ca 525 Mg 1480 AF test nitrat 11.5 på väg nedåt. po4 0.1 ,ULR Låg på 0.0 sön och mån, dosera 2,5 ml ati P och ons visa den 0.26, och igår 0.1 ? nopox 15ml dag reef energy 15 ml dag Gör ca 50l varannan vecka i byte och var gång har KH ökat, borde det inte minska om man byter vatten som har mindre värde än det som är i karet? Korallerna börjar att trivas för en gång skull så jag skulle verkligen inte vilja mixtra till det nu så de smälter bort.
  24. Stämmer bra, jag vet ingen annan affär kvar söder om Helsingborg som har saltvatten saker. Så det var trist, hoppas de bygger upp det igen.
×
×
  • Skapa Ny...