Jump to content

Mattias7898

Medlem
 • Content Count

  53
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

3 Neutral

Profilinformation

 • First name
  Mattias
 • City
  Blentarp
 • Antal år inom saltvatten
  2
 • Akvarievolym
  350L
 • Akvarie mått
  121x51x66
 • Akvarietillverkare
  Juwel Rio
 • Ljusuppsättning
  LED
 • Vilken uppsättning av ljus använder du
  Pacific Sun Hyperion R2 2x150w
 • Använder du skummare
  Ja
 • Om JA vid skummare - Vilken
  Tunze 9012DC
 • Mitt huvudsakliga intresse för karet är
  Koraller & Fisk
  Mjukkoraller
  Stenkoraller LPS
 • Antal år inom sötvatten
  10
 • Använder du Osmosvatten
  Ja
 • Hur många kilo kevande sten har du i akvariet
  35kg
 • Har du sump
  Nej
 • Kör du med sand på botten
  Ja
 • Använder du UV-C
  Ja
 • Använder du Ozon
  Nej
 • Använder du zeolitbaserad metod
  Nej

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Det enda man behöver i Gäller den här hobbyn är pengar Gäller detta inte alla hobbys... tycker det kvittar vad det är för hobby om det är bilar, hifi så vill man hela tiden nå en ny nivå.. Jätte fin tank för övrigt, hoppas mitt blir så nu efter den nya uppstarten.
 2. Hej! ATO:n med pump ex: tunze 3155 behöver du inte ha högre än sumpen/akvariet, det viktiga här är att du inte har på fyllnads slangen nerstucken under vatten ytan om du har påfyllnadsbehållaren lägre än sumpen/akvariet, då du annars får en hävert när den slutar fylla på och vattnet rinner baklänges och fyller din påfyllnads dunk. FX4:an kan du ju ha om du vill fylla den med levande sten om du vill ha mindre mängd i akvariet. Att ha i filter blir bara att du får rengöra dem ofta så de inte blir en nitrat fälla istället.
 3. Hej! Jag har ett juwel 350 och byggde sump på ca 90 liter i ena skåpet och 12 liter ato i andra skåpet. Har även modifierat för att få plats med uv-c i det ena skåpet. Sumpen är gjord av 6mm glas och facken inne i 2st är på 4mm skivor. 34x50x50cm men gör den 33 bred annars får du såga på kanten på skivan som sitter i mitten där bak. Sumpen sticker även ut 4cm bak. Annars tyckte jag volymen blev för liten. Kan ju köra sump i 2 av skåpen som är ihopa kopplade. Eller försöka modifiera ett sido skåp och mittenskåpet och ha en sump på tvären. Men 450 har väll ingen dörr i mitten? Jag valde herbie installationen med 2 st 32mm rör ner. Och 25 mm på andra sidan för pumpen och 16mm till uv-c. ytavriningen är 10x25x10 cm och returpumpen är på 5500l/h körs på 58% har även bytt ut den hemma gjorda biopellets reaktorn till en aquaforest an110 där jag kör zeomix, aktivtkol och fosfat reducering. Men den är inte med på bilderna. har även sågat av de 2 mittstagen i akvariet och ersatt med genomskinliga då de skugga ljuset och kom för långt ner så att vattnet skvalpa på dem hela tiden. locket har jag inte på för att det blev för varmt och för lite luft ombyte, dok avdunstar det ju mer. de sista 3 bilderna i denna tråd är på den nya setupen.
 4. Tack Alex! Skall testa det så fort karet har "cycklat" färdigt igen och korallerna är tillbaka i karet. Fick du justera tiden något på Bali programmet? Allt är låst i menyerna precis som det står i manualen. Men när jag testa bali programmet så tyckte jag att det starta jätte tidigt och det blev solnedgång kl 17:00, roligt om mer än katten kan njuta av karet.
 5. Det kommer att bli kanon, den funkar kanon när den är inkörd och blir mycket tystare när den är på rätt vatten nivå. Tunze har en som heter 3155 och den är kanon, köpte min här på saltvattensguiden, brukar dyka upp då och då. Har dubbla givare. Lite dyr ny, men väl värt sina pengar.
 6. Kommer det bubblor ur insugshålet så är den för högt. Sen kan där komma micro bubblor ur botten på den och dessa fick jag aldrig bort helt, de blev bättre efter inkörningen. Dok kom de tillbaka efter rengöring, där av att jag byggde sump till sist. Finns en klaff inne på motorn som man kan ta bort om man inte står ut med micro bubblorna men då slutar den att suga in vatten via ytavriningen så då tar den inte oljefilmen på ytan. Tänk på att inte ha för turbulent vatten runt insuget, så du har en stremer pump riktat rakt mot den för då skummar den lite som den vill. Samt skaffa en osmolator som fyller på det vanliga vattnet automatiskt. så det blir så lite skillnad i avdunstningen som möjlig så fungerar den mycket bättre. För sjunker vatten nivån för mycket så skummar den mer/mindre, precis som nu när du höjer och sänker den i akvariet.
 7. Hej! Ni som har haft PS R2 rampen vad körde ni för effekt på den samt % på de olika kanalerna? Min är den på 2x150w. Har läst här i trådarna att man kört det vita allt ifrån 20-50% Själv har jag kört den på 60% med vitt på 50% de blå på 100% grön 85% rött och orange på 75%, en sol upp/ner på 90 min och sen 3% månljus. Eller skall man prova bali programmet?
 8. Jag fick ha den övre magneten upp på plastramen så det nätt och jämt kom vatten in i den. Klippte även håll i en plastpåse och trädde över så bubbla den över så stänkte den inte ner hela väggen bakom.
 9. Dit kar är så nytt med så där är inget skit för den att skumma. När mitt kar var 1 år så stod min ratt i mellan streck nr 2 och 3. samt massa luft i vattnet.
 10. Såg nu att du hade ratt = dc. Då är det bara att ha den så högt att den inte skummar över och vredet så lågt det bara går.
 11. Hej Alex! Så gjorde det för mig med. Tror den höll på så i 3-4 dagar. Du får ha den så högt att det nästan inte kommer in vatten vid galret. När delarna i den har fått sin biologiska hinna så lugnar den ner sig. Sen vid varje rengörning kommer den göra likadant. har du dc modellen med kontrollpanelen med vred eller är där luft skruv på slangen med ljuddämparen? har du luftskruv så skruva in den nästan helt så lugnar den sig.
 12. Den blev alldeles lagom, mycket lättare att justera nu med den nya membranventilen. Skall köpa mer salt idag och köra igång uppstarts bakterierna imorgon. Det enda man hör är ett svagt sus ifrån pumparna, annars knäpp tyst. Hoppas nu ATO:n nu funkar bättre, då det var det som var ursprungs problemet. Kan man ha i aktivt kol och nitrat reaktorn under uppstarten? Lite bilder om någon får för sig att modifiera sitt JUWEL akvarium.
 13. God fortsättning till er alla! Då var karet borrat, tänkte köra herbie överriningen, 2 st 32 mm rör och en membran ventil ner till sumpen. Är det något speciellt jag kan behöva tänka på innan jag limmar ihop det? Skall genomföringen bara hand spännas? Räcker det med en överinningsbox som är 25cm bred och 10cm per sida? Mina fiskar börjar dö ifrån mig i sjukhustanken, jag byter lite vatten var dag, har ni något tips där ? Har mätt värdena och det ser inte ut som det har börjat att bli amonia och nitrit i vattnet.
 14. Hej Stefan! Hur skulle man kunna borra menar du? Plastramen ser ut att vara ovanför vattenlinjen. Kan jag få min nuvarande hävert grunka att funka bättre utan gurgel om jag får ner kranen där sockan sitter? Har fått prick igen på fiskarna så jag håller på att försöka fånga dem med den värdelösa fällan för 500kr. Där är även massa mossa på stenarna så jag sitter och funderar om jag skall ta ut allting och börja om eller kan man svälta bort mossan? Den är näst intill omöjligt att dra bort eller skrubba väck. God Jul på er alla.
×
×
 • Create New...