Jump to content

Lantz

Medlem
 • Content Count

  6
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

Profilinformation

 • First name
  Patrik
 • City
  Saxtorp

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Hej, Har du kvar Lampa, Skummare och Streamers?
 2. Hej på er, Var ju på väg att starta upp ett 720, men det blir tyvärr för stort för mitt rum som jag ska ha det i. Hade mer än gärna provat, men har gett upp tanken... Nu har jag hittat ett 420 liters istället med avrinning, sump, skummare osv. Det jag undrar över lite är returen från sumpen, som man valt att borra i botten i motsatt sida fast i mitten. Det fungerar ju, men ser ju lite ut som man har ett periskop i akvariumet. Bifogar bild så ni kan se. Ska man låta det vara så, eller ska man försöka dölja röret eller vad tänker ni som kan detta?
 3. Nu blir tyvärr 720 karet lite för stort för mitt rum där jag tänkte ha det... Men siktar in mig på ett 429liters i stället... Skapar ny tråd så det inte blir rörigt...
 4. Var och tittade idag igen. Rampen är en Akvastabil LED 15x3W och 3st = 135W Antar att man ska ha betydligt mer, eller räcker det någorlunda? Under karet är det en Aqua Medic Reef 1000 komplett. The Riff 1000 filtration system is designed for installation in the cabinet under an aquarium. In a compact space it contains nearly all the equipment necessary for the maintenance of a successful modern reef aquarium. The system comprises a sump, app. 90 x 36 x 35 cm (c. 36” x 14.5” x 14”), with a mechanical filter chamber containing sponges. From here, the water flows via two venturi pumps into twinTurboflotor 1000 protein skimmers, with their post skimming trickle towers filled with BactoBalls. Additional components are the Nitratereductor and the Calciumreactor with dosing pump SP 3000 and the Niveaustat, a system for automatic replenishment of evaporated freshwater from the aquarium. Samt en Co2 tank sidan om, vet inte om denna måste bytas eller om man kan fylla den. Eller dom ska vara provtryckta? Så spontantsätt är nog allt med. Så vad behöver jag mer ni som kan?
 5. Ska dit på Lördag och titta närmre igen. Allt var varit till karet när det var i drift. Rampen är en Akvastabil Led, ska kolla om det är den som är 3W x 15LED och då med 3st Ledramper. Känns lite i underkant faktiskt om det är den. Karet är stort, men priset på det är samma som jag skulle köpt ett 150liters... Varav kanske lika bra att köpa stort direkt. I rummet som jag tänkte har jag ju friskluft intag men det räcker förmodligen inte så fall. Sist hade jag ett 300liters sötvatten, men det var ju täckramp på det och stod i vardagsrummet. För utom kar, pumpar, skummare, ledramp, levandesten och fisk är där något som är dyrt som jag missat? Som man absolut inte kan vara utan? Levandestenen får jag köpa för 80kr/kilot så det blir en slant ändå. Det jag inte vill komma på sen är att jag behövde saker för 20000:- för att få igång allt.
 6. Hej på er, Har haft lite olika fiskar och akvarium genom åren, mest diskus på slutet men inte sysslat med saltvatten. Iallafall, jag har fått chansen att köpa ett begagnat 720 liters saltvattenskar med måtten L160xD75xH60 med ramp osv. Just nu är det inte i drift, så kan inte se om att fungerar till riktigt bra pengar. Där finns en ramp, denna lyser ju. En Akvastabil LED något. 140cm lång x 3st Ledarmaturer. Sen finns det en sump med skummare, 2x pumpar, 2x filter och vatten-påfyllare. Allt är ju ganska saltigt så man kommer ju att behöva rengöra det. Karet har varit ombyggd lite, ändrad avrinning (Lägre nivå) då detta kar har används som korall kar i en butik. Lång story kort, var en kund som beställde allt hade inte råd att köpa ut det och butiken började använda det istället. Kan även köpa 40-60kg levande sten från samma ställe till bra peng. Det jag funderar på är att även om nu karet är billigt och det följer med relativt mycket saker så vill jag helst inte komma till insikt med att jag behöver lägga upp 20000kr bara för att få igång det. Sen om jag lägger mycket pengar på sikt är en annan femma. Ni som har lite bättre koll, vad tycker ni spontant? Vad bör jag titta på närmre? Något jag bör prova innan? Något som kanske har bäst före datum? Vad behöver jag köpa till för att komma igång (nu tänker jag inte på fiskar, levande sten) utan med vad behöver man. Sista jag funderar på är Är rimligt att ha 720liters kvar i ett 13m2 rum hemma, eller det kommer bli "blött" och fuktigt som fan i rummet.

Saltvattensguiden


Organisationsnummer: 802438-6222
E-post: admin@saltvattensguiden.se


 • Ordförande: nike83
 • Kassör: Tribiani
 • Tekniskt ansvarig: ormet
 • Medlemsansvarig: kaptenen
 • Annonsörsansvarig: danne031
 • Våra betalningsalternativ


 • Swish: 123 268 41 16
 • PayPal: kassor@saltvattensguiden.se
 • Bankgiro: 220-3503

 • Aktuell programversion


  IPS Community Suite 4.4.10
  Tapatalk 1.6.5

  ×
  ×
  • Create New...