Jump to content

Robster

Medlem
 • Posts

  15
 • Joined

 • Last visited

Profilinformation

 • First name
  robin
 • City
  Häljarp

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Robster's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter
 • Reacting Well
 • Week One Done

Recent Badges

0

Reputation

 1. Tjabba! Bifogar en bild på eländet. All hjälp för att identifiera och möjligen berätta hur jag blir av med det uppskattas!
 2. Suttit och läst igenom alla 15 sidor i denna tråd. Mycket intressant och trevlig läsning! Hoppas du kommer igång snart igen så att man har något att läsa
 3. Ja får försöka det. Oklart hur det ska gå utan att riva hela karet haha...
 4. Attans låter inte bra om detta är fallet. Får hoppas att det inte smittar någon annan fisk bara. Jag tackar så mycket för din hjälp, så får vi se hur det går!
 5. Hej! I morse såg jag att en av mina chromis hade en stor vit fläck. Jag har svårt att se om det är en skada eller sjukdom/svamp. Fisken i fråga är den enda "aggressiva" i karet så det är inte omöjligt att han fått sig en omgång (hade varit på sin plats). Har försökt fota, men är svårt då den är väldigt aktiv.
 6. Haha nope...lite av charmen i det hela kanske!
 7. Aah okej, tack för infon! Klart att de skulle trycka sig ut på just den sten jag funderar på att göra mig av med...antar att den får stanna lite till haha.
 8. För att väcka liv i denna tråd med en relaterande fråga...så här ser samma korall(?) ut idag, cirka 3 veckor senare. Vad är det för röda "spröt" som växer ut?
 9. Hej! Gjorde mitt första "stora" vattenbyte (20% på ett 200L-kar) sedan dess att jag införskaffat mig ett par mjukkoraller. (tillkommit efterhand i en månads tid) Detta gjordes för två dagar sedan och sedan dess så har 4 av mina 6 mjukkoraller haft alla sina polyper indragna och sett väldigt vissna/hopdragna ut. Den enda förändring jag gjort vid detta vattenbyte är att jag börjat använda mig av osmos-vatten. Tog några tester på vattnet nu precis; Temp: 26 grader Salt: 1.0235 (var 1.024 innan vattenbytet) P04: mellan 0.1-0.25 (detta värde har varit konstant i en månad cirka) Nitrit: 0 Nitrat: 0 Så min fråga lyder; Är det normalt att de "skrumpnar ihop" efter ett vattenbyte och är så i några dagar, eller är det dags att känna lite oro? Tack på förhand!
 10. Okej tack för infon, synd att de är en av få "snygga" saker i mitt kar just nu haha... Tackar för infon!
 11. Hej! Fick med två stycken av dessa krabater bland den levande stenen. Är det något önskvärt eller något man ska plocka ur? (giftiga?) På bild två så kom det ut något skumliknande ur en av dem. Förökar den sig eller vad händer? Tack på förhand!
 12. Hej! Startade mitt första saltvattenskar för cirka en månad sedan. Införskaffade 5st eremitkräftor för cirka 8 dagar sedan. Igår gjorde jag mitt första "stora" vattenbyte på 40L (200L akvarium) och sedan dess så har mina eremiter knappt rört på sig. Gjorde tester för P04, Nitrat/Nitrit nu precis och de ser normala ut. Salthalten är ~1.023 (var 1.024 innan vattenbytet) Är det normalt att de är "slöa" efter ett vattenbyte? Har petat på dem och de är inte döda i alla fall. Tack på förhand!
×
×
 • Create New...