Gå till innehåll

Dhertz

Medlem
  • Antal inlägg

    27
  • Gick med

  • Senaste besök

All aktivitet

  1. @OR20 De två bitarna blir perfekt i byte
  2. puffar. Något huvud euphyllia och/eller bit flakväxande montipora duger finfint i byte
  3. Gick igenom stenen o såg att den faktiskt vart blötlagd, isåfall är de många år. Lägger upp lite mer bilder på all sten
  4. En del torr sten, finns i Linköping ryd. Majoriteten har aldrig blötlagts om jag ser rätt. Bud eller bytes mot enklare fraggar. Kan ta bättre bilder vid intresse
  5. Tjena. nu har endast kvar sten som vart torrlagd sedan sista helgen, den är din om du vill ha den.
  6. De finns i linköping, inte riktigt nästgårds
  7. Tjo, har Ls som skänktes till mig och tänkte se om någon ville ha innan de får torka. 2 20L hinkar fullt med sten, vatten och luftpump. Finns även mer sten som nu står o torkar Stenen har både bubbelalger och annat bös på, inga pelare eller så utan vanlig sten.
  8. Ingår bänk & sump? Tar gärna bild på sumpen om den igår
  9. Tjena. Planerar rördragning och tänkte se om någon har ett riktningsbart utblås med två munstycken över
  10. Det känns ganska spot on! Tackar! Får hoppas jag kan få den trivas tillräckligt för att överleva kommande flytt
  11. Jo plattmask kom också upp i mitt googlande men dessa prickar är stationära. Jo polyper känns det definitivt som. Tyvärr gick det inte att få bättre bild än den jag skickade med Det ser ut att vara på spåret! Se bifogad bild för mer detalj
  12. Har något mystiskt på en plugg zoa. Små orangea prickar som påminner om kalkalger i lysten. Prickarna försvinner om man nuddar pluggen, deras hölje är hårt (och har massor "hålor") så antar stenkorall av något slag.
  13. Tjena, om du skickar är jag intresserad av returpump+tillb. Tar gärna mer info ang vad de är för grejer
  14. Jo det vore givetvis bäst att plocka isär hela men det som avskräcker mig en del är att bottenskivan är flera stycken skivor som är ihopsilikonade samt avrinningsboxen i hörnet som är tillverkad i plast vilket i min värld komplicerar ting. Dessutom har jag aldrig gjort detta förut. Ska definitivt fundera på det, det blir utan tvekan snyggast så.
  15. såhär ser ramen i botten ut. Det är silikonfogar under de svarta remsorna som går tvärs över akvariet. All hjälp uppskattas.
  16. Hallå där. Jag hade turen att få ta över ett Elos 120 kar som tyvärr läcker i övre högra hörnet. Detta är då tanken att laga. Jag tänkte kolla med de som kan om detta tillgångasätt är lämpligt. Då silikonet släppt från glaset kommer jag göra rent hela innnerfogen (den som tätar) på den sidan där det läcker samt en remsa på 20cm (det läcker 10cm ner från toppen) av själva bärande fogen (det som sitter fast i sidoglasets kortsida). För att stärka detta ytterligare planerar jag att limma dit (med silikon) ett sidostag i glas. Detta är den gröna biten på bilderna. Den slutliga fogen kommer se ut som bild nr. 2 där det blå är den gamla silikonen och det grå är den nya. Ytterligare ett krux är att botten är täckt med en plexiglas-ram då bottenskivorna är flertalet skivor. Detta tänkte jag ej göra något särskilt åt utan endast göra så rent som möjligt intill plasten och sedan lägga en fog som vanligt. Vad tycks? Hade ni gjort det på något annat sätt?
  17. Slå gärna pling el sms. Går den o sära på?
×
×
  • Skapa Ny...