Jump to content

Hank61

Medlem
 • Posts

  32
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Hank61

 1. Hej Jag har ett RS 170 vit med teknik om du fortfarande är intresserad. mvh Hasse
 2. Hej! Jag har ett RS 170, vit med teknik. 8000 kr. Finns på Lidingö mvh Hasse
 3. Behöver bli av med de 2 sista fiskarna till i början på nästa vecka 200 kr för båda. Finns på Lidingö. Skickas ej
 4. säljer 3 Damseller, regal. 1 st Gobi Firefish. 360 för Damsellerna. 380 för Gobin. Finns på lidingö.
 5. Säljer dessa 4 fiskar i ett paket. 800 kr, Finns på Lidingö, skickas ej.
 6. Säljer 2 Euphyllias, 3 huvuden resp 1 huvud 900 säljes tillsammans. Skickas ej. Hämtas på Lidingö.
 7. this is the video i watched
 8. Hi and thank you for the tips. Waterlevel is 8.5 cm right now This afternoon when i cleaned the valve the waterlevel was right at the edge of the emergency pipe and after the cleaning it is 8.5 and i have no clue why. I watched a video on Youtube and i am wondering if the emergencypipe should be higher or lower than the owerflow. right now they are even. is that ok?
 9. Har 2 pumpar + interna pumpen, UV går nu, hade inte den ikopplad innan. Har satt in en extra luftsten. Strök Doris med i lördags. Simmade omkring baklänges och betedde sig konstigt innan. Har en Clown som uppträdde lojt ett par dar med en fläck på var sida på huvudet. I morse var de borta och den simmar omkring bättre idag. Tack för svar och info.
 10. Okej. Har kört på med en Streamerpump i kväll och avvaktar nu i natt så får jag se i morgon bitti hur det ser ut i karet.
 11. Hej! Jag har en Doris som vi konstaterade i lördags ha pricksjuka. köpte Odinex på Zoo, Bromma en 3 dagars kur. satte igång UV lampan i onsdags sen igår så simmar den omkring vid ytan och kippar efter luft. Är det sviter av pricksjukan. Min sambo upptäckte en clown som var död i morse. Har inte kollat vattenvärden ännu. Tankar, råd!!
 12. 7 veckor. Hur länge till tycker du jag skall vänta?
 13. Misstänkte det. Tack ändå!
 14. Tänkte mig att det är dax börja stoppa i lite koraller i nya karet. Ligger på salthalt1,024, 25 grader. Tips på nybörjar koraller mottages. Jag är väldigt sugen på att stoppa ned div Euphyllia och annat som clownerna gillar.
 15. Gjorde om KH test i går och fick värde 8,0 så jag har nog slarvat med skakningarna. Fosfat har jag inte testat. Och jag har 5 turbosnäckor och en sandsnäcka. Och algerna har inte växt så mycket än. Vet inte om det är så mycket att orda om. Förstå att det börjar växa till slut, vore kanske konstigt om det inte växte nått. Hoppas bilden kan hjälpa
 16. Upptäckte antydan till gröna alger i helgen på stenar. Karet (RSM170)har varit igång 6v nu. första fiskarna i för 2 v sen, 2 clowner, 1 Gobi, 3 Regal damsell +5 turbo snäckor och 2 sandsnäckor. Jag matar 1 gång om dan med frystorkad mat + lite flingmat i små portioner. Behöver jag komplettera med fler snäckor? skall jag göra vattenbyte? hur mycket? andra tips. De värden jag kollar just nu är, Ph 8,o Nitrit 0, Amonia 0,Nitrate 10, Det ända jag inte blir klok på KH det ligger på 2,86 enl med 1dKH enl Red Dea testkit.
 17. Hej får jag fråga hur ni får fram bilden med Manual Auto. Jag har laddat ned myAI men där finns finns ingen control längst ned bara dashboard , lightning, settings. Och det är tydligen där enl filmer på youtube man kommer in i den bilden.
 18. Jag fick till stoppet med små ploppar som kom med, kör nu ut rent vatten.
 19. Waste vatten slangen skall väl vara stängd när du utvinner rent vatten. Så skall det väl vara? Jag fick stopp på flödet med de små plopparna som jag kom på att jag hade i en låda.
 20. Såg denna tråd nu ikväll. Jag är på g med att starta en ny burk med salt, RSM170. och köpt död sten, så min fråga är att är det ett måste att laka ur den stenen innan den sätts ner i stor burken eller kan man skölja ur den med rinnande vatten i hink ett gäng ggr
 21. Hej Behöver råd om min Osmosis jag köpt. Jag bifogar 2 bilder, den ena visar hur den är kopplad. Den andra hur kopplingsschemat visar, och enl mig stämmer inte verkligheten mot schemat. Sitter ledningarna rätt? Har det någon betydelse vilken väg vattnet kommer in? Har kollat in en del Youtube videos och de kopplar in vattnet först genom sedimentröret sen aktivkolröret på de jag hitta, och så är den inte kopplad nu. Har markerat med siffror för om någon ev vill förklara en ny koppling. Misstänker att jag behöver flytta på de små kopplingarna som sitter i ändarna med.
 22. Har sett att det finns olika testkit för div tester. någon som kan rekommendera nått. Vad behöver jag ha vid uppstart.
 23. Okej Tack för svaren. LS går ju att få tag på överallt.
 24. Jag har en filterpåse så den biten klara sig nog. Tänkte förbereda stenen, göra en konstruktion jag vill sätta upp hemma. Sen tänkte jag kan laka ur stenen på landet. Ta hem den till burken limma ihop, i med vatten, sen i med bakterier. Men du tycker jag skall slänga i nån LS ändå?
×
×
 • Create New...