Jump to content

Hank61

Medlem
 • Posts

  12
 • Joined

 • Last visited

Profilinformation

 • First name
  Hans
 • City
  Lidingö
 • Antal år inom saltvatten
  -

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Hank61's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/14)

 • Collaborator
 • First Post
 • Conversation Starter
 • Week One Done
 • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

 1. Såg denna tråd nu ikväll. Jag är på g med att starta en ny burk med salt, RSM170. och köpt död sten, så min fråga är att är det ett måste att laka ur den stenen innan den sätts ner i stor burken eller kan man skölja ur den med rinnande vatten i hink ett gäng ggr
 2. Hej Behöver råd om min Osmosis jag köpt. Jag bifogar 2 bilder, den ena visar hur den är kopplad. Den andra hur kopplingsschemat visar, och enl mig stämmer inte verkligheten mot schemat. Sitter ledningarna rätt? Har det någon betydelse vilken väg vattnet kommer in? Har kollat in en del Youtube videos och de kopplar in vattnet först genom sedimentröret sen aktivkolröret på de jag hitta, och så är den inte kopplad nu. Har markerat med siffror för om någon ev vill förklara en ny koppling. Misstänker att jag behöver flytta på de små kopplingarna som sitter i ändarna med.
 3. Har sett att det finns olika testkit för div tester. någon som kan rekommendera nått. Vad behöver jag ha vid uppstart.
 4. Okej Tack för svaren. LS går ju att få tag på överallt.
 5. Jag har en filterpåse så den biten klara sig nog. Tänkte förbereda stenen, göra en konstruktion jag vill sätta upp hemma. Sen tänkte jag kan laka ur stenen på landet. Ta hem den till burken limma ihop, i med vatten, sen i med bakterier. Men du tycker jag skall slänga i nån LS ändå?
 6. Har en tanke att efter semestern dra igång ett RSM170. Men jag tänkte redan i sommar på landet förbereda stenen (blandat Marco Rock och död sten). Var på Triton och fick rådet att använda Fosfatpellets i en strumpa. Kan detta ske i ett kar med cirkulationspump eller bör detta ske i det riktiga akvariet med filter och allt igång? Sen en Aquascapefråga. Jag vill bygga upp mina stenar på landet till lämplig formation men är lite orolig om jag fått ned fosfatnivån att den förstörs om jag trixar med stenen upp och ned i luften och får göra om hela den processen igen. Eller skall jag ta allt hemma och tillsätta bakterier (Microbe) där+ Hoppas någon förstår mina frågor/tankar och kan ge ett bra svar. Hasse
 7. Hej Tänkte kolla om någon har startat en bakteriekultur med Fritz. Om så, var har ni köpt det ifrån ? Funkar det att skicka ? Verkar inte finnas i Sverige.
 8. Okej tack för tipset. Har en fundering på Weber Hobby Concrete ifrån Panduro, den är vit. Har du ev nått annat tips på cement ? vill helst ha en så ren Portland cement som möjligt med klass CEM1.
 9. Hej! Tänkte prova att tillverka egna revstenar med Webers white concrete och krossade salttabletter Men har en tanke för att få ned vikt att blanda i krossade lecakulor. Misstänker att lecan kan släppa saker eller är det ofarligt att blanda ned det o smeten. Sedan skall det läggas i vattenkar och lakas ur och saltbitarna skall smälta.
 10. Hej och tack Då kan det vara den jag hittade som då inte var klar! var kommer den finnas då ? på nybörjarhörnan?
 11. Hej! var kan jag få tag på det ev färdiga materialet med saltvattens info / Hasse
 12. Hej kan någon beskriva var jag hittar den manual som man börjat skriva för nybörjare i saltbranchen? hittade den för ett tag senoch ögnade igenom ett par sidor men har tyvärr glöm bort var den låg
×
×
 • Create New...