Jump to content

Irene M

Medlem
 • Content Count

  267
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

10 Neutral

Profilinformation

 • First name
  Array
 • City
  Array
 • Antal år inom saltvatten
  Array
 • Akvarievolym
  Array
 • Antal år inom sötvatten
  Array

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Jag tänker inte försvara mig då jag håller mig för god för dylika diskussioner! Men jag får mig alltid ett gott skratt de gånger jag loggar in här. Det är rena lekstugan!
 2. Jag har begränsat med tid och viktigare saker för mig än att läsa igenom 57 sidor med barnsligt tjafs! Kul att du tycker att jag är så "djävla duktig" det tycker inte jag själv. Jag har nämligen inga åsikter om vad som är rätt och fel i denna tråd men tycker att det är värt att ta reda på det. Frågan var väl om det var lagligt att sälja djur från en bil (och i så fall vilka tillstånd som krävs)? Det är en enkel fråga och säkert finns det ett svar på det. Jag tycker synd om er som alltid hänger här på forumet och argt och aggressivt ger er på era medmänniskor som tycker och tänker annorlunda, kanske ni skulle fundera på en charmkurs?
 3. Jag blir så trött! Hur orkar ni? Fri företagsamhet betyder det att man har rätt att plåga djur för att tjäna pengar? Djurskyddslagarna gäller även för fiskar och så vitt jag vet är det ingen i detta forum som stiftar våra svenska lagar. Personligen skulle jag aldrig lägga in en fråga i detta forum utan vända mig direkt till berörd myndighet för besked. Det tänker jag också göra nu. Jag återkommer när jag får besked därifrån!
 4. Sjöhästar brukar leva 5-7 år i de rätta betingelserna. Man bör inte ha en temperatur över 23 grader om man vill att de skall hålla sig friska och leva länge. Vad gäller musslor brukar vi på seahorse.org inte rekommendera dem ihop med sjöhästar. Orsaken är inte att de kan fastna med svansen utan med nosen! Får de skador på nosen kan det leda till snoutroth vilket oftast betyder en plågsam död för sjöhästen. Det finns alltid de som har åsikter om vad som passar och inte passar med sjöhästar. Vi rekommenderar bara efter de erfarenheter vi har. Det betyder inte att man måste göra på ett visst sätt eller inte får göra på ett annat. Personligen skulle jag aldrig köpa en sjöhäst som inte äter mysis! Oavsett om den är vitfångad eller odlad. Det är ofta ett tecken på sjukdom.
 5. Jaså? Vad kan hända då?
 6. Det är inte obehagligt! Det är vackert och helt underbart att se en sjöhäst föda.
 7. De brukar leka direkt efter att de fått sin kull. Hur fort man ser det beror på hur många ägg det finns i pouchen. Ibland syns det direkt. Hanen är gravid i två veckor
 8. Rotifers är inte svåra att sköta. Vattenbyten varannan dag och mata med pytoplankton eller fertilizer.
 9. Rotifers till att börja med.
 10. Ok. Har du en hona och en hane kommer de att leka garanterat. Man brukar inte säga "lekpar" när det handlar om sjöhästar. Det är jättebra att du har en "feedingdish" Det hjälper dig att hålla bättre vattenvärden. Att honan är tjock om magen kan betyda att hon har massor med ägg där. Är de köpta i en butik i Holland kommer de säkert från DeJong.
 11. Grattis till dina sjöhästar! Om du fixar ett foto skall jag nog kunna hjälpa till med att bestämma vilken sort du har. Att det blir bebisar kan du vara säker på! Om de leker kan du ha yngel redan om 2 veckor. Så att skaffa rotifers och annat du behöver om du vill försöka föda upp bebisarna, så fort som möjligt. Jag antar att sjöhästarna kommer från De Jong? Hur gamla är de?
 12. Tack alla! Det var fantastiskt roligt att få komma till er! Hälsning, Masken o co!
 13. Nog ser han gravid ut alltid! Men han kan också ha fyllt sin pouch med vatten. Fin är han i alla fall!
 14. Sjöhästar är inte monogama! De har inga partners och ändrar inte färg om en annan sjöhäst dör! H.Reidi samt de arter man normalt har i akvarier ändrar färg efter bakgrund och omgivning. H.Reidi finns gula, röda, orangea. Men de svarta är vanligast. Har du en vackert gul Reidi och bara levande sten kommer den att bli Grå. Skaffar du en turkos bakgrund kan den gula färgen komma tillbaka. Har du en svart Reidi däremot är chansen att den fortsätter att vara svart vad än du gör. JAg har inte någon teknik överhuvud taget i mina sjöhästkar. fungerar jättebra. Men kräver mer skötsel. Personligen tror jag att UVC är mer till skada än nytta. För att undvika bakterie eller virusinfektioner rekommenderas en temperatur på max 23 grader för Reidi.
 15. JAg har caulerpa i alla mina akvarier. De växer som ogräs. Här är bla Caulerpa Profilera
×