Gå till innehåll

Downdraft skummare?


MattiasN

Rekommenderade inlägg

Hur kommer det sig att downdraft skummare är så ovanliga här? Har fördrivit lite tid med att kolla lite i amerikanska web-shopar och skummare av downdraft modell, typ ETSS verkar ganska poppis "over there".

Men de har väl aldrig direkt synts till här, eller i resten av europa heller (ska kanske säga tyskland eftersom det är där man har lite koll på vad som finns i web-shoparna).

Är väl kanske så att det alltid varit olika märke som dominerat på respektive marknad och därför med olika konstruktioner kommit att få olika stor plats, eller?

Tycker det verkar vara intressanta skummare, synd de inte finns här....

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Det som slår mig, är att de alla verkar vara större fysiskt, för samma kapacitet, och även mer komplicerade att bygga/underhålla. För hembyggaren kan det dock vara enklare att få tag i passande delar att bygga på, då det inte verkar finnas några krav på konor osv.

B!

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Så värst mycket större vet jag inte om de är, de för stora kar blir väl ganska höga, men en del är anpassade till sumpskåp, kolla här t ex http://www.superskimmer.com/ETSS_800.htm ,60 hög, 25*17 låda, men det är klart sen tillkommer utlopp och pump, men inte är det så mycket större än andra skummarmodeller?

Eller denna anpassad till sump

http://www.superskimmer.com/SumpBuddy60.htm

Dock verkar de som Greken påpekar kräva ganska kraftiga pumpar, men här finns ju alternativ till strömtörstiga Iwaki pumpar som rekommenderas, Deltec, Red Devil och kanske Laguna borde väl funka? Å andra sidan så blir det en ganska dyr skummare eftersom det tillkommer en ganska hög kostnad för pumpen, så förmodligen kan man få en med motsvarande kapacitet till bättre pris.

Men är det inte lite konstigt att det inte alls förekommer den typen av skummare i Europa? Menar inte specifikt de amerikanska märkena utan mer modellen av skummare borde väl lika bra kunna tillverkas i Europa?

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Gå med i konversationen

Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Guest
Svara på detta ämne...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Ditt tidigare innehåll har återskapats.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Skapa Ny...