Gå till innehåll

Estetisk lösning efterlyses..


Dimorb

Rekommenderade inlägg

Som alla vet är de flesta saltvattensakvarister begåvade med ett otroligt estetiskt sinne.. alla förrutom jag verkar det som.

Har lyckats köpa in nya armaturer till akvariet men eftersom inget skall förgås så MÅSTE jag använda även den gamla T5 armaturen och den gamla 70 wattaren. Så nu ser det för djävligt ut med kedjor, stålvajrar och krokar i taket.

Efterlyser därför någon lösning.. vilken som helst för att dölja det fula.. är säker på att det finns en del händiga här så något förslag på vad man kan göra (förrutom ta bort belysning, för vem vill det?? ;) ) kan man kanske få.

Såhär ser det ut just nu..

pict1715iy7.jpg

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Bygg en trä ram i 22x45 klä den med elastisk mörkläggnings gardin i passande färg köp 4st rullblock fäst alla lampor i ramen.Låt den va öppen upptill så får du inga värme problem.Lätt att hissa med rullblocken eller va det heter.Patrik

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Gå annars till en bra svetsare eller en som jobbar med rostfritt och ber att han bockar två rostfria eller syrafast rör som ser ut ungefär som L och så sätter du det på baksidan av sidan av din ställning med distanser så att dom inte ligger mot karet.

Då kan du hänga upp allt i dom och gå med kablar genom dom ner bakom karet.

Finns även lösningen att du kan lägga en tvärslå så har mer val vart du vill hänga lampor, jag har gjort så och det funkar perfekt har även hängt upp skivor i plast för att dölja llt som ett lock öppet uppåt då.

Jag kan se om jag kan fixa lite bilder ikväll.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Thore: Du skulle inte tippa på att det blir lite varmt med 1000 wattare över mitt 175 liters ;) och jag bryr mig mycket om färgtemp och lumen. Lamporna skall enligt säljaren ha högt lumenvärde och är av det blåare slaget. Två på 14K och en på 20K. Skulle vilja ha ännu mer blått i karet för jag tycker korallerna färgar bra mycket bättre.

Tack Patrik..

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Gå med i konversationen

Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Guest
Svara på detta ämne...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Ditt tidigare innehåll har återskapats.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Skapa Ny...