Jump to content

Dimorb

Stödjande medlem
 • Content Count

  4,468
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Everything posted by Dimorb

 1. Har fått något "ludd" på sidofenorna på en av mina A. leucosternon. Vet att vissa fiskar är känsliga för svamp och andra typer av angrepp men är A. lecosternon det? - det är inte prick utan ser ut som lite ut som lymphocystis men är det vanligt på kirurger? Vad kan jag göra för att hjälpa fisken utöver - matning med vitlök, förbättra vattenvärde och ha "cleaners"?? Bör det klippas bort?
 2. Vad grundar du det i @Lasse ? Jag har letat efter info om vad som kan ske vid för högt kaliumvärde men finner bara massa motstridigheter om vad som sker. Skulle gärna läst mig upp på det.
 3. Samma som mina. Men när jag startar om GCC - om du hade varit jag - så hade din behållare (fill level) visat 100%. Om jag låter GCC stå "öppet" så går den ner allt eftersom dosen går ut men om jag startar om så blir den "full" igen.
 4. Nitriten - salifert - visar noll både i akvariet och ut från bägge filtren. Det ena filtret är ställt ner så det ger utvatten 2,5 (baserat på salifert) och det andra ger utvatten 1,0 i nitrat. Jag förstod inte helt vad de försökte säga.
 5. Jag har några problem med mina GCC / doser. Jag använder sju olika doskanaler (dos 2 och 2.1) för att dosera i mitt akvarium. De är alla anslutna via PAB-Profilux. Mitt problem är att när jag är i GCC så efterfylls de olika doskanalerna helt av sig själva. Så när jag startar GCC är varje container på 100% - hela tiden. Vad har hänt, har någon samma erfarenhet och hur kan jag fixa det?
 6. Väldigt konstigt. Gick in i GCC igen nu och då är de refilled igen.. allt på 100%.. Vad är det som händer? Kan man fortsatt förlita sig på att de doserar rätt mängd?
 7. Blir ju lite rädd att jag skall ha tagit ner nitraten för lågt/för fort.
 8. Nej jag menade detta: Så ytterligare ett frågetecken. I dag när jag satt och tittade runt i GCC för att se så att allting såg bra ut märkte jag att ballingdunkarna och allting annat som doseras med doserna har blviit "fyllt upp".. så alla behållare stod på 100%. Det är ju något som man normalt gör manuellt med 2 klicks godkännande och ingenting jag har gjort i dag. Någon som varit med om liknande?
 9. Fick svar från ATI när jag bad dem göra om testet. Förstår inte helt hur det kan ha blivit sådant svar på testet men är enig med att det måste vara ett fel som har uppkommit i transporten och att vattnet som de testade kanske höll det värdet som de uppger men att det är p.g.a. andra faktorer och inte att mitt vatten har så lågt nitrat. Detta var svaret jag fick.. Dear Andre, We looked at your nitrate measurement in the IC together with the associated measurement control. The control shows 10 mg / l nitrate as expected. The peak of your measurement is clearly below this control. In addition, we had your sample analyzed again by the IC. The value of approx. 3.5 mg / l nitrate was confirmed. There can be differences in your measurement, because nitrite in aquarium water has a not inconsiderable influence on the determination of nitrate with the commercially available droplet test. Have you noticed any differences in the amount in your skimmer? Best regards, lite osäker på hur det skall tolkas men fattar det som att de har testat om och mot referensvätska och att allting såg ok ut från deras sida. De nämner ju också andelen nitrit men enligt mina testar så har jag noll i nitrit. (också det salifert). Vad bör eller kan jag mer göra för att checka detta? När jag tar test på vattnet ut från nitratfiltren - också det salifert - så visar både nitrit och nitrat förväntat låga värden.
 10. Ok. Har inte helt fått med mig det. Vad med det andra? Har du varit borta i det?
 11. Vet inte helt om det är något fel i kopplingarna eller en bugg efter sista uppdateringen men min profilux frågar alltid om jag vill spara ändringar i profilux även om jag inte har gjort några ändringar. Det räcker att jag öppnar en flik i GCC och när jag klickar på krysset så frågar den direkt. Någon mer som varit med om detsamma och vad gör man? Irriterandes är det i alla fall. Så ytterligare ett frågetecken. I dag när jag satt och tittade runt i GCC för att se så att allting såg bra ut märkte jag att ballingdunkarna och allting annat som doseras med doserna har blviit "fyllt upp".. så alla behållare stod på 100%. Det är ju något som man normalt gör manuellt med 2 klicks godkännande och ingenting jag har gjort i dag. Någon som varit med om liknande?
 12. Jag är mest bekymrad över min nitratavläsning. Tror inte på något sätt att det är ett problem i mitt akvarium eftersom jag ligger stabilt i allt av förbrukning, matning osv och koraller och allt levande trivs som det är så om min nitrat är 5 eller 15 spelar ingen roll. Det går bra Fosfaten är ganska spot on med min hanna i förhållande till fosfor mätt upp på ICP så räknar med att det är innanför. Ser framemot att @jonasroman och company släpper mastertronic.
 13. Det är inte salifert eller red sea pro jag tror är fel utan ATI's ICP analys - testsvar. Tror också de blir lite sämre med åldern men tror inte det är så farligt stora skillnader.
 14. Vad med checkers på fosfat? Hanna är ju ok men det finns ju betydligt känsligare photometers än Hanna att tillgå.. Det bör kunna tas in i en maskin?
 15. Har inte redan ION släppts? Eller det¨ar kanske bara förbokning. Det irriterar mig att de inte har tagit med/fått med fosfat. Förstod det som att det blev för svårt att ha det med i förhållande till de andra mätningarna men likväl.. att mäta Na - vad har det för värde?
 16. Ja det vet jag och det var därför jag köpte den. Känns som om det är kanske ett lite mer seriöst test men vet inte om det är säkrare än salifert. Får mer eller mindre samma resultat.
 17. Nej det har jag förstått men ATI ger likväl svar på det i sin ICP analys. Vet inte hur de mäter men de ger ju svar på många andra saker också som inte marinelab och triton gör. Kan helt enkelt bara vara så att det var något fel på provet eller mätningen. Salifert är det testkit som jag använt när jag t.ex. kör in nitratreaktorn och de har alltid visat svar i samma område som det jag har fått från ATI. Bara denna sista gången som det har varit lite annorlunda. Har köpt red sea pro också men det är ju så omständigt å ta det jämfört med salifert. Eller i alla fall tidskrävande.
 18. Ja det låter lite som om det har blivit fel. Jag skulle tippa på att 8 och 3 är fel och att kanske 19 är mer troligt. Jag har haft en stadig nedgång på 3 mg/l i 2 veckors perioder efter att jag ordnade med reaktorerna så därför jag blev lite förvånad när detta testet kom tillbaka.
 19. Enig i salifert. Har alltid varit nr en för mig men när leverantören inte hade inne så testade jag red sea pro. Funkar säkert när man skall mäta mer noga i lägre värden men för mig blev det fort omständigt och tidskrävande när testet fort skall ta 10 minuter. ATI ger svar på många fler saker än triton och marinelab men vet inte hur de mäter det. Får i vilket fall no3 där också inkl en del andra saker som de andra inte svarar på.
 20. Tack för inspel. Tänkte i huvudsak på om det påverkar något med akrylen. Jag rengör också med ättika och citronsyra men en del packningar och pumpar sväller av ättika och blir förstörda. Tänkte om det var likt med akryl att det kunde förstöra.
 21. Vad tror ni om följande schema i ett akvarium (på sidan av ordinarie belysning) för lps'er VIT BLÅ LILA CYANO GRÖN RÖD 23:00 0 0 0 0 0 0 22:00 0 15 5 20 5 0 21:00 10 25 15 35 10 5 20:00 20 45 25 45 20 10 19:00 30 55 35 55 20 10 18:00 35 65 65 65 30 15 17:00 30 55 45 55 20 10 16:00 20 45 30 45 10 10 14:00 10 35 15 35 5 5 12:00 0 0 0 0 0 0 Är det att ta i eller kan det fungera? Tänkte köra så här och så eventuellt höja först blå kanaler med 5%/uke och efter 2-3 höjningar också dra med de vita. Observerar så klart korallernas polypexpansion under tiden.
 22. Använder salifert testet på flera andra akvarium och får olika men jämna resultat så tror egentligen att salifert stämmer och icp inte helt stämmer. När det används på nitratfiltren ger det tydliga värden.
 23. Har haft en ganska så jämn nedgång i nitratvärde på mina sista icp tester och de har alltid stämt bra med vad jag har mätt med mina salifert tester men denna gången blev det bra konstigt resultat och jag vet inte helt vad jag ska lita på. Har ett salifert test som går ut 2023 men som nästan är slut. Det visar 15-20 ppm. Icp säger 3 ppm. Gången före 19 och gången före det 8 ppm. Köpte ett nytt red sea pro och kan inte mäta med low range då det blir knallrött. Vad är mest troligt - fel på icp, fel på salifert? Det är ju konstigt att icp värdet har hoppat så på den korta tiden som jag har mellan testerna. Sänder in icp med cirka 2 veckors mellanrum. Tacksam för lite råd i det här. Skall försöka ta high range på red sea testet efter lägging. @Lasse
 24. Nu har jag fått allting och har testat dem. Naturligtvis hade jag missräknat och får inte använt goose-neck fästet utan måste borra i befintlig konstruksjon för att det skall funka. Ta mer tid men blir nog bra. I frågan om inställningar.. ser att det vita är kraftigt och även en av de blå är ju väldigt skarp/vit. Vet vad jag gillar estetiskt men frågan är om det borde ställas ner och köras in försiktigt. Skall stå över lps'er och zoas som har fått dåligt ljus fram till nu. Vet du någon sida där det delas inställningar? Eller det går inte att göra på denna lampan?

Saltvattensguiden


Organisationsnummer: 802438-6222
E-post: admin@saltvattensguiden.se


 • Ordförande: nike83
 • Kassör: Tribiani
 • Tekniskt ansvarig: ormet
 • Medlemsansvarig: kaptenen
 • Annonsörsansvarig: danne031
 • Våra betalningsalternativ


 • Swish: 123 268 41 16
 • PayPal: kassor@saltvattensguiden.se
 • Bankgiro: 220-3503

 • Aktuell programversion


  IPS Community Suite 4.4.10
  Tapatalk 1.6.3

  ×
  ×
  • Create New...