Postat 30 augusti 200817 år HejJag undrar om någon har någon förankrad känsla för hur länge man kan låta osmosvatten stå, stillastående i typ en plastdunk, innan det här vattnet blir obrukbart? det jag först funderar på är typ algtillväxt eller bakterietillväxt, om detta kan förekomma, eller vattnet är så rent att sånt händer inte?? dvs jag kan köra upp en sats osmos och sen använda den för de nästkommande 5-6 veckorna eller nåt.. samma fråga går till, hur länge kan jag ha saltblandat osmosvatten stillastående? (dvs osmosvatten+salt) innan det förgås?Jag är nybörjare och försöker suga åt mig andras erfarenhet på fältet,Peter
Postat 30 augusti 200817 år jag dunkar upp osmos i 25l dunk o sen skruvar på korken.. har inte sett någon nackdel eller tillväxt på ett antal veckor stående.. färdigsaltat är som mattias skiver , en cirkulationspump i.mvh manne
Postat 30 augusti 200817 år Två saker:RO vatten är i stort sett helt rent och innehåller därför normalt ingen organisk belastning som kan göra vattnet obrukbart. Tillföslutet (vatten ända upp) håller det sig i stort sett hur länge som helst.Färdigblandat vatten skall i första han tillförslutas - det är viktigare än pumpen i. Om man har det i en öppen behållare så kommer vatten att avdunsta (med pump fortare!). Då ökas saltkoncentrationen. Vid en given koncentration blir koncentrationen löst kalcium och lösta karbonater så hög att det börjar fällas ut kalciumkarbonat. (Jag vet att magnesiumet påverkar men det faller också ut som magnesiumkarbonat vid för höga koncentrationer). Detta är det som händer i ett salt som drar åt sig fukt exempelvis.Nyblandat saltvatten skall inte innehålla något organiskt material som gör vattnet okänligt men livstiden är inte lika hög som för RO vatten. Det viktigaste är att försluta behållaren - sedan kan man ju ha i en pump om man vill.MVH Lasse
Gå med i konversationen
Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.