Jump to content

Trilobite

Medlem
 • Posts

  1,888
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Trilobite

 1. Skall avveckla för ett tag, jäkligt trist när allt funkar bra och fiskarna trivs - det växer bra och är problemfritt, fiskarna leker hela tiden och jag har fått bort alla glasrosor! Lägger upp lite bilder på vad som finns i för närvarande. tyvärr rätt dåliga bilder och fiskarna var för snabba!
 2. Sepior är ju inte lika rymningsbenägna som åttaarmade, men bläckfiskar lever väldigt korta och snabba liv, äter massor och smutsar ner vattnet väldigt. Mycket bökiga att ha i fångenskap.
 3. Har vart tyst på akvariefronten och jag har knappt varit inne på guiden. Fick värmeslag i burken i somras, tre års tillväxt på montis och acroporor bara dog, flera fiskar klappade också ihop. Har legat på sparlåga av ekonomiska skäl, men de koraller som kllarade sig har växt ganska bra, utom Euphylliorna konstigt nog, där flera dog lite senare... Jaja, vi fyller på med salt och gör regelbundna vattenbyten, skippade Ballingen eftersom jag lite tappade sugen och tittar på de få fiskar som finns kvar - clownpar percula som leker en gång i veckan känns det som, två smörbultar (Cryptocentrus cinctus och Amblyelotris guttata) med var sin pistolräka, två Chromis viridis och en gul kirurg. Den gula svampen har nästan försvunnit tyvärr, och den ena musslan dog, den andra växer bra. Idag fick jag lite nytändning mitt i tråket och köpte två odlingspar Bangai. Tänkte försöka dra upp lite på riktigt eftersom jag har ett litet AN-evolution stående utan vatten. Det känns härligt att få lite mer geist faktiskt. Har egentligen aldrig odlat ordentligt, dragit upp ett par kullar blå ciklider med artemia på sin höjd. Hoppas det går att få tag i ynglen, mina förra bangaier lekte, men jag såg bara två yngel totalt. Har ju inget extrakar som föräldrarna kan gå och leka i tyvärr, de måste gå i Perculan vilket gör att det kan bli bökigt att få tag i dem, så jag måste nog klassa detta som "försök till amatörodling". Uppdaterar när nåt hänt.
 4. Trilobite

  Havsorm

  Krokodiler är inte lämpliga husdjur. Havsormar är inte heller lämpliga husdjur. Båda är potentiellt farliga, även små krokodiler som blir stressade. Jag tror du borde försöka tänka om när det gäller dina idéer om akvarium - man måste tänka på djurets bästa, inte om det är "coolt". Vill du ha ett djur för att impa med, köp en stor bönsyrseräka. Eller kanske en stenfisk...
 5. Vad tråkigt. Har ni haft för mycket matning i akvariet kanske?
 6. Pseudocheilinus hexataenia är mysig.
 7. Mötet igår hade en ny medlem från Saltvattensguiden, nu är vi fem saltisar i föreningen, hurra hurra! Själva föredraget var bra och seriöst, men ganska torrt och tungt. Inte så bra som föreningsföredrag där ålder, förkunskap och intressen kan vara väldigt spridda. Hoppas vi får till nakensnäcksföredraget någon gång i framtiden.
 8. Det har blivit en sen ändring av innehållet i föredraget. Titeln är nu "Namn och nytt – Om fisksystematik och fiskars vetenskapliga namn
 9. Förra mötet var ett jättetrevligt föredrag av Halogen om odling av clowner, sjöhästar och pepparmintsräkor, följt av fika och auktion (mest sötvatten, mycket väldigt fina växter). Nästa möte är nu på onsdag 15/12, på programmet står ett föredrag av Mikael Tollesson, vi ska få höra om de spännande och vackra nakensnäckorna. (saltvatten) Det blir fika, lotteri och auktion på medtaget gods. Var där eller var rektangulär! Samling utanför Biotopia bakom katedralskolan kl 19:00!
 10. Vi har bara möten tredje onsdagen i månaden (om det inte är skollov, då flyttas mötet)Vi har ett föredrag om nakensnäckor på Decembermötet också, ovanligt mycket salt den här hösten :-) http://hem.passagen.se/uaf/ Självklart kan man vara med även om man inte bor i Uppsala. Om man kör dubbelt hemma så brukar vår auktion vara väldigt bra på söt, i s h med väldigt fina växter till en spottstyver. Vi har också flera uppfödare som brukar sälja av lite av sin produktion.
 11. Hej govänner! UAF har börjat få lite mer föredrag om salt och även lite fraggar kan dyka upp på auktionerna ibland. Vi har möten terdje onsdagen i månaden på Biotopia (I parken bakom Katedralsskolan, vasagatan 4, ingång i S-Ö hörnet mot Katedralskolan) Passa på - nya medlemmar får en gratislott Jag klistrar in möteskallelsen: ------------------------------- På onsdagen den 17 november, kl 19, är ni alla välkomna till Biotopia. November månads månadsmöte bjuder bl a på salt… Pär Pettersson från Vattholma besöker oss. Han kommer ge oss en introduktion till saltvattensodling av clownfiskar, sjöhästar och pepparmintsräkor. Kom och fynda bland växter och fiskar i den sedvanliga auktionen. Under fikat säljer vi lotter. Priserna är sponsrade av Akvarielagret i Bromma. Under förra månadsmötet kom ett förslag på hur vi kunde sprida intresset/ nyfikenheten för föreningens månadsmöten och på så sätt kanske öka medlemsantalet – ”Ta med en vän”! Så bjud med en vän! Varje ”vän” får en gratis lott i lotteriet med chans att vinna fina priser. Väl mött på Biotopia!
 12. hmph. Nu får jag ju dras med fult ljus i ett helt år, minst!
 13. Har alltid kört på två Marine Lux 150 W 14000 K i min armatur, men testade att sätta i två Nepturion 150 W 14000 K idag. Ljuset är -mycket- gulare i de nya lamporna, trots samma kelvintal. Någon som har liknande erfarenheter? Känns lite surt, det är ju trots allt 1400 spänn.
 14. JAg tycker tångräkor är grymt snygga
 15. Hejsan folket! Jag skall bort i fyra dagar 5/7 - 8/7 och skulle behöva hjälp med akvariepassning när jag är borta. Det är matning med frysmat och flingfoder i sötburkarna, samt att kolla nivåvakten så att inte vattnet tar slut i hinken, det skall bli varmt har jag hört. Djuren matas måndag morgon och vi kommer hem torsdag kväll, men det skulle kännas skönt med tillsyn tis + ons pga värmen, och att hinken fylls full på onsdag (jag förbereder en extrahink, bara att hälla i.) Det vore jättesnällt om någon hade lite extratid över! PM:a mig! Mattias P.S Bor i Eriksberg, halvcentralt alltså.
 16. Film på räkan och smörbulten i sitt nya hem. Shit - filmfilen verkar blivit jättestor, det verkar som om det tar evigheter att ladda in filen. eller är det bara min uppkoppling som strular?
 17. Våra katter är intresserade av sötvattenskaren, de stoppar ner tassen i det avkapade hörnet för matning och drar upp vattenväxter. Saltkaren tycker de är helt ointressanta, utom att ligga på clownhotellet för värmens skull.
 18. Jodå, det tuffar på. Har varit rätt fattig pga bilhelvete, men kunnat hålla hyfsade värden. Ont om fisk dock, har fyllt på med en gul kirurg och 6 chromis, varav de tre minsta dött av svält verkar det som, de bara krympte ihop. De som är kvar är friska hur som helst. Annat trist är att den ena tridacnan inte gick att rädda, den som är kvar mår prima. Avvecklar f n v mina två småburkar och har flyttat över fisken (en Alpheus bellulus pistolräka, en ocellaris, C. cinctus, sexbandsgylta) till stora - lillclownen parade ihop med gamla parets änkling (honan i stora karet hoppade ur och togs av katterna som ni kanske minns) på stubben - han verkar bytt kön med en gång. Hyfsad tillväxt på korallerna, men dassiga färger på de svåra, som rosa hysterix. Trådalgerna har ätits upp av en gul kirurg på en vecka - bra gjort! cinctusen och alpheusräkan har gjort ett väldigt prydligt bo vid vänster kortsida - syns himla bra. Fint dörrstycke av ett snäckskal
 19. På min sida står det bara "hem - sök - medlemslista - profil" har provat i både firefox o explorer
×
×
 • Create New...