Gå till innehåll

PNG bilder


Benighted

Rekommenderade inlägg

Hej!

Funderar på varför det inte är tillåtet att ladda upp PNG bilder här på forumet. PNG är ju överlägset GIF på många sätt till grafer, skisser m.m. och alla (icke antika) browsers klarar av den. Lämpligen har man samma begränsning i storlek som GIF.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Vi kan titta på det.

Men dom flesta idag använder ju JPG. Och som flesta program har så man kan konvertera till jpg. Dock vet jag inte hur stor kvalitets skillnad det är mellan jpg och png.

JPG är lämpligt för fotografier då de är anpassade för det, men det fungerar inte speciellt bra (ganska uselt faktistk) för grafer och skisser och annat där man har linjer och text. JPG bilder visar då upp mycker artefakter och linjerna och texten blir suddig. Sen blir en PNG bild av en skiss mindre (ofta mycket mindre) än en JPG bild fast med en mycket bättre upplösning. Som ett exempel så kan man kolla skillnaden mellan en JPG och en GIF nedan. Som man ser där så är GIF bilden mycket mindre än JPG:en men mycket skarpare (observera speciellt det blå mot svata i den högra grafen), samma sak gäller för PNG men med många fördelar över GIF då det är ett mycket mer modernt filformat.

post-4092-14468916977874_thumb.gif

post-4092-14468916978093_thumb.jpg

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Gå med i konversationen

Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Guest
Svara på detta ämne...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Ditt tidigare innehåll har återskapats.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Skapa Ny...